Kilpaurheiluapuraha

Oletko vammaisurheilija, jolta rahoituksen puute estää leiri- tai kilpailumatkalle lähdön? Tarvitsetko urheiluvälineen tai urheilupyörätuolin, mutta sinulla ei ole varaa hankkia sitä? Esimerkiksi tällaisiin tarkoituksiin voit hakea Tukilinjan kilpaurheiluapurahaa.

Näin haet apurahaa

Kerro hakemuksessasi tavoitteistasi ja saavutuksistasi urheilijana ja perustele apurahakohteen tarpeellisuus. Kerro hakemuksessasi myös muut kilpaurheiluasi sponsoroivat tahot sekä muualta samaan tarkoitukseen haettavat ja/tai saadut apurahat. Tukilinja ei myönnä tukea kilpaurheilijan sellaiseen kuluosuuteen, johon urheilijan on tarkoitus löytää sponsorirahoitus yrityksiltä.

Kun tukea haetaan kalliin urheiluvälineen (esim. pelituoli) hankintaan, voi kyseeseen tulla vain osa-apuraha. Tällöin hakemukseen tulee liittää rahoitussuunnitelma eli selvitys siitä, miten loppuosa hankinnasta rahoitetaan.

Nämä liitteet tarvitset hakemukseesi

1) Todistus vammasta/sairaudesta, josta käy ilmi hakijan tämänhetkinen toimintakyky (esim. lääkärinlausunto, kuntoutussuunnitelma, lääkärin hoitokertomus). Tarkista, että lausunnosta löytyy hakijan nimi ja syntymäaika.

2) Tulotiedot. 18 vuotta täyttäneeltä hakijalta tarvitaan sekä oma että mahdollisen avio/avopuolison esitäytetty veroilmoitus ja verotuspäätös (verohallinto toimittaa keväisin postitse kotiin tai/ja OmaVero-palveluun jokaiselle täysi-ikäiselle henkilölle esitäytetyn veroilmoituksen ja verotuspäätöksen). Tietojen tulee olla viimeksi toimitetusta verotuksesta.

Alaikäiseltä hakijalta tarvitaan vanhempien tulotiedot. Mikäli vanhemmilla ei ole yhteishuoltajuutta, tarvitaan selvitys elatusavusta.

Katso esimerkkikuvat tarvittavista veroasiakirjoista (PDF).

Jos tulot ovat viimeisimmän verotuksen jälkeen muuttuneet olennaisesti, tarvitaan myös tosite nykyisistä tuloista (esim. tulorekisteriote) ja selvitys muutoksen syystä.

Mikäli saat Kelan perustoimeentulotukea, voit lähettää tulotietona pelkästään voimassa olevan myönteisen toimeentulotukipäätöksen.

3) Asiantuntijan suositus apurahakohteen tarpeellisuudesta (asiantuntija voi olla esimerkiksi lajivalmentaja). Lisätietoja suosituksen pyytämisestä.

Mahdollisesti tarvittava liite:

-Jos kilpaurheiluvälineen hankintaan liittyy vammasta tai sairaudesta aiheutuvia erityiskustannuksia (esim. pelituoli, tanssipyörätuoli, kelaustuoli, hiihtokelkka), tarvitaan hakemuksen liitteeksi kunnan vammaispalveluiden päätös siitä, osallistuuko se hankintahintaan.

Täytä hakulomake