Tukilinja-lehti

Lehti, joka muuttaa maailmaa

Tukilinja on vammaisten ja pitkäaikaissairaiden ihmisten yhdenvertaisuutta edistävä, tilattava erityisaikakauslehti, joka ilmestyy 6 kertaa vuodessa. Sen tuotolla jaetaan apurahoja Tukilinja-säätiön kautta. Lehti on ilmestynyt vuodesta 1996 ja sitä julkaisee Vammaisten koulutuksen ja työllistymisen tuki VKTT ry. Lehti painetaan ympäristöä säästävästi Printall-kustantamossa, jolla on pohjoismainen ympäristömerkki Joutsenmerkki.

Tukilinja katsoo maailmaa vammaisten ja pitkäaikaissairaiden suomalaisten näkökulmasta unohtamatta, että toimintarajoitteisuus koskee useimpia meistä jossakin elämänvaiheessa. Kun autamme muita selviämään, autamme siis samalla itseämme.

Auttamisen ensimmäinen askel on tietoisuus avun tarpeesta. Tukilinja-lehteä lukemalla voit tutustua toimintarajoitteisuuden kanssa elävien ihmisten arkeen ja heidän kohtaamiinsa haasteisiin. Seuraamme, miten toimintarajoitteisuutta kuvataan mediassa, kulttuurielämässä ja viihteessä, ja miten esteettömyys toteutuu käytännössä. Kerromme  olennaisista muutoksista yhteiskunnan asenteissa ja sitä heijastavassa lainsäädännössä.

Haluamme kertoa sinulle myös siitä, miten pienet ja suuret haaveet ovat Tukilinjan apurahojen avulla muuttuneet todellisuudeksi. Lehdestä löydät juuri niitä inhimillisiä tarinoita, joita olet tilaajana ja lahjoittajana mukana tukemassa.

Tukilinja-lehden asiantuntemus varmistetaan sillä, että sen toimitusneuvostoon kuuluu vain freetoimittajia, joilla on itsellään jokin toimintarajoite tai pitkäaikaissairaus – tai ainakin vankkaa kokemusta sellaisesta joko omaishoidon tai työelämän kautta. Moni lukija kokeekin saavansa Tukilinjan sisällöstä rohkaisua ja vertaistukea.

Sekä lehden sisällön että apurahojen kautta Tukilinja tarjoaa osaavaa  vetoapua kohti ihmisen kokoisia unelmia –  meille kaikille parempaa yhteiskuntaa.

Tutustu numeroihimme
Työtä Lehti työllistää toimintarajoitteisia henkilöitä.
Tukea Tukilinja-lehden kautta jo vuodesta 1996
Tietoa joka muuttaa maailmaa

Tietoa vammaisten omalla äänellä

Tukilinjan kautta voit tutustua vammaisten ja pitkäaikaissairaiden ihmisten todellisuuteen Suomessa ja maailmalla. Lehti kertoo todellisia tarinoita niistä mahdollisuuksista, joita opiskelu, työ ja toiminta avaavat – miten haaveet kohtaavat todellisuuden ja miten unelmista voi pienellä työntöavulla tehdä totta. Joka lehdestä löydät niitä inhimillisiä tarinoita, joita olet tilaajana mukana tukemassa!

Seuraamme myös vammaisia koskevan lainsäädännön kehittymistä ja haastattelemme sekä yhteiskunnallisia vaikuttajia että mielenkiintoisia kulttuuripersoonia. Seuraamme myös, miten vammaisuus ja pitkäaikaissairaudet tuodaan esiin tv-ohjelmissa, kirjoissa, elokuvissa ja taiteessa.

Tukilinja-lehti noudattaa työllistämistavoitteitaan myös lehden freelance-työntekijöitä ja toimitusneuvostoa valitessaan. Suurin osa heistä on itsekin toimintarajoitteisia tai heillä on kokemusta vaativasta omaishoidosta.  Tällä varmistamme myös, että vammaisten ihmisten ihmisten ääni kuuluu lehdessä.

Lehden arvot

Lue Tukilinja-lehden artikkeleita

Artikkeliosioon

Lue Tukilinja Lehtiluukussa

Ostamalla uusimman numeron tuet Tukilinjan toimintaa. Aiemmat numerot voit lukea palvelussa ilmaiseksi!

Tukilinja-lehden ilmestymispäivät 2024:

1/2024 5.2.2024
2/2024 3.4.2024
3/2024 3.6.2024
4/2024 1.8.2024
5/2024 1.10.2024
6/2024 29.11.2024

Ympäristöä säästävä painatus

Lehti painetaan ympäristöä säästävästi Printall-kustantamossa, jolla on pohjoismainen ympäristömerkki Joutsenmerkki.