Blogit

Tukilinja mukana menossa

Tukilinjalla tapahtuu jotain joka päivä. Tervetuloa mukaan!

Näiden sivujen Blogilinjalla-blogissa vaihtuvat vierasbloggarit kertovat elämästään toimintarajoitteen kanssa. Tukipointti-blogissa raotamme tukityön arkea ja Lukijafoorumi-blogissa ovat  äänessä lukijakirjeiden lähettäjät. Moni heistä on apurahan saaja.

Tuoreimmat vinkit sekä kotimaan että maailman vammaisalan uutisista ja ilmiöistä löydät Tukilinjan Facebook-sivulta. Vinkkaamme siellä etenkin sellaisista median, taiteen ja viihde-elämän uutuuksista, joissa toimintarajoitteet ovat mielenkiintoisella tavalla esillä. Löydät meidät myös Instagramista ja YouTubesta. Jaa meille omatkin löytösi!

 

Alla tuoreimmat blogipostaukset:

Kategoria: Blogilinjalla: Riitta

Erikoistoimittaja haastatteli Duudsoneita

Sain aikoinaan haastattelun Duudsoneilta. Silloin he pyörittivät Duudsonit tulee taloon -ohjelmaa telkkarissa. Kun katsoin heidän ohjelmiaan ja videoita netistä, tunsin itseni kukkahattutädiksi ja muutenkin tiukkapipoksi. Mitä ihmeen hauskaa on ajaa ostoskärryillä seinään ja rikkoa taloja? Tajusin, että en osaisi kysyä heiltä muuta kuin tätimäisyyksiä. Onneksi muistin, että lähipiirissä on oikea Duudson-asiantuntija. Pyysin hänet apuun ja nimesin hänet Erikoistoimittajaksi. Lue mitä Cassu 9v. kysyy Duudsonien Jarpilta.

Lue lisää
Kategoria: Blogilinjalla: Riitta

Käsityö ottaa kantaa

Meidän perheemme on täynnä käsintekijöitä. Se on perinnöllistä. Korona on vain lisännyt käsin näpräämisen tarvetta. Virkkaan pipoja ja hahmoja, paikkaan ja parsin ja viimeaikoina olen kiinnostunut käsityöaktivismista. Milloinkohan joku vammaisjärjestö keksii perustaa oman käsityöaktivismiryhmän? Kahvin, teen ja jutustelun lomassa tekisimme käsitöitä meille tärkeistä aiheista. Valmiin käsityön voisi kiinnittää vaikka pyörätuolin taakse, jos siinä lukisi esimerkiksi: “Älä työnnä ellen pyydä” tai “En ole sinun inspiraatiosi”.

Lue lisää
Kategoria: Blogilinjalla: Riitta

Vuoden väri ja Rafael Wardi

Pantone valitsi Vuoden värit, joista toinen on hehkuva keltainen. Rafael Wardi on suomalainen, keltaiseen uppoutunut taiteilija. Hän oli ensimmäinen, jota haastattelin Tukilinja-lehteen vuonna 2009.

Lue lisää
Kategoria: Blogilinjalla: Riitta

Nämäkin tuli tehtyä

Vuodenvaihteessa usein muistellaan menneitä. Niin nytkin, yritän kertoa lyhyesti mistä kaikesta kirjoitin vuonna 2020 Tukilinja-lehteen. Se on vaikeaa, koska tykkään kaikista aiheistani ja voisin kertoa niistä pitkään. Kiitos kaikille lukijoille menneestä vuodesta ja toivotan Hyvää Uutta Vuotta ja meille kaikille toivon parempia aikoja, valoa ja toivoa.
Ensi vuonna tapaamme taas.

Lue lisää
Kategoria: Blogilinjalla: Riitta

Joulun jälkimainingit

Haluaisin unohtaa tämän joulun, joka meni kipuja kärvistellen. Onneksi on teknologiaa, joka pelastaa öiden synkimmät sudenhetket. Kipu voi saada ihmisen inhoamaan omaa kehoaan, kokemaan sen viholliseksi. Minäkin olen särkevän ruumiini kanssa sotajalalla. Joku välirauha sen kanssa on tehtävä, koska se kuitenkin joutuu kantamaan tämän ainokaisen elämäni.

Lue lisää
Kategoria: Blogilinjalla: Riitta

Parempia jouluja odotellessa

Meidän joulu on hiljaiseloa, kuten se on ollut jo kuukausikaupalla. Harmiksi minulle iski taas kipujakso. OI-vanhuus on extreme laji. Aattona kömmin kyllä tyynyjeni, kirjojen, karkkipapereiden ja villasukkien seasta Jaskan kattamaan joulupöytään. Marinoistani huolimatta olen kiitollinen, ettei minun tarvitse potea täällä yksinäni kuten monen muun kipeän ja koronan eristämän.
Ensi jouluna kaikki on toivottavasti paremmin.

Lue lisää
Kategoria: Blogilinjalla: Riitta

Mediako aidosti moninaista?

Olen median suurkuluttaja, aamusta iltaan. Median välittämä kuva vähemmistöistä on masentava. Yleisellä median kuvastolla on valtaa siihen, miten erilaiset ihmiset kokevat tulevansa nähdyiksi ja kuinka he kokevat kuuluvansa yhteiskuntaan. Aito moninaisuus tarvitsee erilaisia median tekijöitä, heitä joilla on erilainen näkemys maailmaan kuin etuoikeutetuilla vammattomilla ihmisillä.

Lue lisää
Kategoria: Blogilinjalla: Riitta

Pelkkää pelleilyä

Koronasta en osaa sanoa mitään. Media on sitä täynnä. Kaiken keskellä koitan muistaa, että elämä ei lakkaa olemasta hauskaa kun joku kuolee, eikä se lakkaa olemasta vakavaa, kun joku nauraa. Tämän viisauden lainasin Bernhard Shawlta.

Lue lisää