Hae henkilökohtaista apurahaa

Tukea toimintarajoitteisille ihmisille

Tukilinjan apurahat on tarkoitettu henkilöille, joilla on pitkäaikainen fyysinen tai psyykkinen toimintarajoite, joka vaikeuttaa arjessa toimimista. Liikunta- tai aistivamman ohella tällaisen rajoitteen voi aiheuttaa myös pitkäaikaissairaus, mielenterveysongelma tai neurologinen poikkeavuus.

Apurahat suunnataan vähävaraisille, Suomessa vakituisesti asuville, toimintarajoitteisille yksityishenkilöille. Olennaista ei ole diagnoosi vaan lääkärin toteama pitkäaikainen toimintakyvyn rajoite.

Henkilökohtaisia apurahoja voit hakea ympäri vuoden ja niitä myönnetään kymmeniä kuukausittain.

Tukilinja jakaa apurahoja hakijan tilanteen tuntevien asiantuntijoiden lausuntojen perusteella. Toinen keskeinen myöntöperuste etenkin henkilökohtaisissa apurahoissa on hakijan tulotaso. Siksi on tärkeää, että hakemuksessa on tarvittavat suositukset ja liitteet. Ne ovat erilaisia eri apurahakohteissa, joten tutustuthan oheisiin hakuohjeisiin ennen hakulomakkeen täyttämistä!

Huomioithan myös, että Tukilinjan apurahaa voi hakea uudelleen vasta, kun edellisestä myönteisestä päätöksestä on kulunut neljä vuotta.

Lähes 13 miljoonaa euroa jaettu apurahoina 1996-2022
46 500 euroa jaettu apurahoina kuukausittain (2022)
558 273 euroa jaettu yhteensä vuonna 2022