Harrastusapuraha

Harrastatko musiikkia, mutta soittimesi on rikkoutunut? Oletko intohimoinen käsityöihminen, mutta sinulla ei ole varaa hankkia ompelukonetta tai saumuria? Oletko ahkera amatöörivalokuvaaja, jolta puuttuu kunnon järjestelmäkamera? Esimerkiksi tällaisiin tarkoituksiin voit hakea Tukilinjan harrastusapurahaa.

Näin haet apurahaa

Tukilinjan myöntämät harrastusvälineet ovat pääsääntöisesti hyvää harrastajatasoa. Mikäli tarvitset ammattilaistasoista välineistöä, katso hakemusohje Apuraha ammattimaiseen harrastamiseen.

Nämä liitteet tarvitset hakemukseesi

1) Todistus vammasta/sairaudesta, josta käy ilmi hakijan tämänhetkinen toimintakyky (esim. lääkärinlausunto, kuntoutussuunnitelma, lääkärin hoitokertomus).

2) Tulotiedot. 18 vuotta täyttäneeltä hakijalta tarvitaan sekä oma että mahdollisen avio/avopuolison esitäytetty veroilmoitus ja verotuspäätös (verohallinto toimittaa keväisin postitse kotiin tai/ja OmaVero-palveluun jokaiselle täysi-ikäiselle henkilölle esitäytetyn veroilmoituksen ja verotuspäätöksen). Tietojen tulee olla viimeksi toimitetusta verotuksesta.

Alaikäiseltä hakijalta tarvitaan vanhempien tulotiedot. Mikäli vanhemmilla ei ole yhteishuoltajuutta, tarvitaan selvitys elatusavusta.

Katso esimerkkikuvat tarvittavista veroasiakirjoista.

Jos tulot ovat viimeisimmän verotuksen jälkeen muuttuneet olennaisesti, tarvitaan myös tosite nykyisistä tuloista (esim. palkkakuitti tai eläkepäätös) ja selvitys muutoksen syystä.

Mikäli saat toimeentulotukea, voit lähettää tulotietona pelkästään tuoreimman toimeentulotukipäätöksen.

3) Asiantuntijan suositus apurahakohteen tarpeellisuudesta. Lisätietoja suosituksen pyytämisestä.

4) Hakemukseen on hyvä liittää  työnäytteitä harrastuksesta

Täytä hakulomake