Harrastusapuraha

Harrastatko musiikkia, mutta soittimesi on rikkoutunut? Oletko intohimoinen käsityöihminen, mutta sinulla ei ole varaa hankkia ompelukonetta tai saumuria? Oletko ahkera amatöörivalokuvaaja, jolta puuttuu kunnon järjestelmäkamera? Esimerkiksi tällaisiin tarkoituksiin voit hakea Tukilinjan harrastusapurahaa.

Näin haet apurahaa

Tukilinjan harrastusapurahaa voi hakea harrastusvälineiden hankintaan ja harrastusmaksuihin.

Tukilinjan myöntämät harrastusvälineet ovat pääsääntöisesti hyvää harrastajatasoa. Mikäli tarvitset ammattilaistasoista välineistöä, katso hakemusohje Apuraha ammattimaiseen harrastamiseen.

Tukea ei myönnetä harrastuksen matkakuluihin.

Mikäli harrastat kilpaurheilua, tutustu Kilpaurheiluapurahan hakuohjeeseen.

Nämä liitteet tarvitset hakemukseesi

1) Todistus vammasta/sairaudesta, josta käy ilmi hakijan tämänhetkinen toimintakyky (esim. lääkärinlausunto, kuntoutussuunnitelma, lääkärin hoitokertomus). Tarkista, että lausunnosta löytyy hakijan nimi ja syntymäaika.

2) Tulotiedot.
18 vuotta täyttäneeltä hakijalta tarvitaan sekä oma että mahdollisen avio/avopuolison esitäytetty veroilmoitus ja verotuspäätös (verohallinto toimittaa keväisin postitse kotiin tai/ja OmaVero-palveluun jokaiselle täysi-ikäiselle henkilölle esitäytetyn veroilmoituksen ja verotuspäätöksen). Tietojen tulee olla viimeksi toimitetusta verotuksesta.

Alaikäiseltä hakijalta tarvitaan vanhempien tulotiedot. Mikäli vanhemmilla ei ole yhteishuoltajuutta, tarvitaan selvitys elatusavusta.

Katso esimerkkikuvat tarvittavista veroasiakirjoista (PDF).

Jos tulot ovat viimeisimmän verotuksen jälkeen muuttuneet olennaisesti, tarvitaan myös tosite nykyisistä tuloista (esim. tulorekisteriote) ja selvitys muutoksen syystä.

Mikäli saat Kelan perustoimeentulotukea, voit lähettää tulotietona pelkästään voimassa olevan myönteisen toimeentulotukipäätöksen.

3) Asiantuntijan suositus apurahakohteen tarpeellisuudesta. Lisätietoja suosituksen pyytämisestä.

Mahdollisesti tarvittavat liitteet:

– Mikäli harrastat luovaa toimintaa (esim. valokuvaus, musiikki tai kuvataide) hakemukseen on hyvä liittää työnäytteitä.
Täytä hakulomake