Vimma-kulttuuripalkinto

Tukilinja myöntää 5 000 euron työskentelyapurahan Kynnys ry:n vuosittain jakaman vammaiskulttuuripalkinto Vimman saajalle. Palkinnon saajan valitsee asiantuntijaraati, johon kuuluu myös Tukilinjan edustaja. Palkinto jaetaan kansainvälisen vammaisten päivän 3.12. yhteydessä.

Näin haet apurahaa

Tavoitteena on palkita sellaisia taideteoksia, taiteellista toimintaa tai taidetapahtumia, joissa vammaisuus ja toimintarajoitteisuus on tuotu yhteiskunnalliseen tietoisuuteen ja keskusteluun tavalla, joka on herättänyt laadullaan positiivista huomiota.

Palkinto voidaan myöntää taiteen ja luovan työn edustajille laajasti. Taiteeksi lasketaan tasaveroisina kuvataide, musiikki, kirjallisuus, teatteri ja muu esittävä taide sekä elokuva tai muu mediateos. Koska palkintoon kuuluu työskentelyapuraha, sitä ei voida myöntää kertaluonteisen tapahtuman järjestäjille tai ns. elämäntyön palkitsemiseen.

Aiempina vuosina palkinnon ovat saaneet muun muassa punkyhtye Pertti Kurikan nimipäivät, näyttelijä Pekka Heikkinen, kriitikko Otso Kantokorpi ja kuva- ja tekstiilitaiteilija Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimonen. Katso palkinnonsaajat ja perustelut täältä.

Palkinnon saajaa voi ehdottaa joko Tukilinjalle tai Kynnys ry:lle vuosittain lokakuun loppuun mennessä. Ehdotuksia otetaan vastaan sekä Facebook-sivuillamme että sähköpostitse osoitteella .