Tukipointti

Yhdessä kohti parempaa

Tarkkasilmäisimmät teistä lukijoista ovatkin jo saattaneet huomata lehden takakannen keräysilmoituksessa tiedon siitä, että Tukilinja-säätiö on Vastuullinen lahjoittaminen VaLa ry:n jäsen. Ajattelin kertoa teille siitä nyt lisää.

VaLan jäsenyhteisöt edustavat Suomessa noin miljoonaa lahjoittajaa ja toiminnan tukijaa, ja olemmekin ylpeitä voidessamme olla osa tätä suurta yhteisöä. Tämän yleishyödyllisten yhteisöjen yhteistyöverkoston missiona on määritellä ja edistää hyvän hallinnon ja hyvän varainhankinnan periaatteita suomalaisessa yhteiskunnassa sekä auttaa jäsenjärjestöjään oppimaan alasta yhdessä, osana kansainvälistä verkostoa.

Loppukeväästä liityimme monen muun VaLan jäsenen tavoin Hyvä Testamentti -kampanjaan. Sen kautta halutaan lisätä tietoa tästä lahjoittamisen tavasta ja muuttaa testamenttikulttuuria Suomessa, jossa toistaiseksi vain pieni osa ihmisistä on kirjannut viimeisen tahtonsa.

Testamentilla voi määrätä osan omaisuudestaan tai vaikkapa jonkin itselle tärkeän esineen itse valitsemaansa hyvään kohteeseen. Omaisuudesta voi määrätä hyvinkin yksityiskohtaisesti ja jokaisella lahjoituksella on merkitystä, pienimmälläkin.

Vaikka testamenttilahjoitukset ovat tärkeä osa yleishyödyllisten yhteisöjen toiminnan rahoitusta, niiden osuus suomalaisten yhteisöjen varainhankinnasta on vasta noin viisi prosenttia, kun muualla maailmassa järjestöt rahoittavat testamenteilla jopa 20–30 prosenttia toiminnastaan.

Testamenttilahjoittaminen on tehokas tapa tukea omien arvojen mukaista työtä. Tiesitkö, että Suomessa testamenttilahjoitukset yleishyödyllisille yhteisöille ovat verovapaita. Niiden ei siis tarvitse maksaa saamastaan perinnöstä veroa.

Olemme liittyneet mukaan myös Lahjoittamo-palveluun. Se on Goodwill ry:n perustama palvelu, jossa lahjoittajat kohtaavat apua tarvitsevat niin, että keskiössä ovat lahjoittajan omat mielenkiinnon kohteet. Lahjoittamo tekee työtä kerätäkseen palveluunsa koko suomalaisen sosiaali- ja terveysalan järjestösektorin.

Viimeisin uutinen omasta kampanjastamme on se, että toimintaamme voi nyt tukea entistä helpommin myös mobiilisti lahjoittamalla joko tekstiviestin tai MobilePayn kautta.

Kaiken tämän kehittämistyön tavoitteena on oman perustoimintamme jatkuminen ja turvaaminen. Tuemme vammaisten ja pitkäaikaissairaiden ihmisten osallisuutta jakamalla heille apurahoja työllistymisen, opiskelun ja aktiivisen elämän tarpeisiin. Sitä kautta tuomme yhdessä kanssanne iloa ja osallisuutta maailmaan.

Lämpimin syysterveisin,

Sanna

Tukilinjan lahjoittajapalvelu