Tukipointti

Ota tabletti kuntoutuskäyttöön!

Monelle ensitabletin saajalle voi mennä sormi suuhun, kun laitteessa on ominaisuuksia ja sovelluksia enemmän kuin ajattelikaan. Tämä on tuttu tilanne monelle tablettia jo käyttävällekin – sinulle soveltuvia sovelluksia voi olla useita satoja! Mistä saat lisää tietoa? Minkä niistä lataat tai ostat?

Haluamme auttaa tabletin käytön aloittavia heti oikeille jäljille. Tukilinja on alkanut myöntämään tablettien saajille tarvittaessa mukaan oppaita, joissa kerrotaan kuntouttavista sovelluksista ja peleistä. Jos siis olet hakemassa Tukilinjalta apurahaa tablettiin ja koet tarvitsevasi lisätietoa, muista mainita tämä hakemuksessasi!

Erilaisten Oppijoiden Liitto ry julkaisi tänä vuonna kaksi erinomaista opasta: Pelit. Monenlaista pelaamista, erilaista oppimista sekä iPad apuvälineenä. Sovelluksia erilaisen oppijan arkeen. Näitä olemme alkaneet tabletin käytön aloittaville lähettää. Kumpikin oppaista on selkokielinen, ja niiden sisältöä on havainnollistettu selkeillä kuvilla.

Oppaat kertovat lähinnä iOS-käyttöjärjestelmän tarjonnasta, mutta tulossa on myös opas Android-laitteiden kuntouttavista pelisovelluksista.

Pelit-oppaassa käsitellään laajalti erityyppisiä oppimispelejä. Aiheena on niin matematiikkaa, hahmottamista kuin vieraita kieliäkin. Sovelluksia löytyy niin tableteille, puhelimille ja tietokoneille sekä nettiversioita sovelluksista. Eikä oppaassa rajoituta ruudun maailmoihin. Siinä esitellään myös pihaleikkejä joissa ei laitteita edes tarvita, sekä annetaan ohjeita peleihin, joiden pelaamiseen tarvitset vain kynän ja paperia! Hintakaan ei päätä huimaa: 7€ + postikulut.

iPad apuvälineenä -oppaassa käydään läpi muun muassa lukemisen ongelmia helpottavia sovelluksia ja annetaan vinkkejä niiden monipuoliseen käyttöön. Lisäksi esitellään iOS laitteissa jo valmiina olevia ohjelmia. Saat myös hyviä vinkkejä mahdollisesti juuri sinulle sopivista sovelluksista, joita voit ladata itse laitteellesi. Oppaan hinta Erilaisten oppijoiden verkkosivuilla on 5 € + postikulut.

Myös netistä löytyy apua hyvien kuntouttavien sovellusten etsijälle: JaatisWiki antaa paljon vinkkejä ja arvosteluita erilaisista sovelluksista. Lisäksi Facebookissa on ryhmä nimeltä iPad lasten kuntoutuksessa ja opetuksessa. Siellä aiheesta kiinnostuneet jakavat kokemuksiaan.

Terapiapsi.fi sivustolla on todella kattavasti tietoa niin laitteista kuin sovelluksista! Erilaisia ilmaisia iPad -oppaita voit ladata laitteellesi myös Ilona-IT:n sivuilta osoitteesta www.ilonait.fi/web/lataa-ipad-oppaita.

Käy tutkimassa tarjontaa!

Timo Kähkönen
IT-koordinaattori

PELIkirja