Tukipointti

Juhliin tuotteet Tukitorilta

Kesällä on aikaa tavata läheisiä ja järjestää pieniä ja suuria juhlia. Juhlien järjestäminen vaatii suunnittelua, ja toteutuksessa on mukava helpottaa omaa taakkaa ostamalla palveluita ammattilaisilta. Moni raapii myös hieman päätään saatuaan kutsun juhliin ja miettiessään sopivaa lahjaa.

Tukitorilta löydät monenlaisia palveluita ja tuotteita, joilla voit helpottaa juhlien järjestämistä ja niihin osallistumista. Ostamalla Tukitorin ilmoittajilta tuet samalla vammaisten ihmisten työllistymistä.

Kutsujen tekeminen ja postittaminen on usein juhlien ensimmäinen vaihe. Mikäli perinteiset postitettavat kutsut ovat mieltäsi lähellä, kannattaa tutustua vaikkapa TS Grafin suunnittelupalveluihin ja teettää perheelle ikioma kutsukorttimalli. Käsityönä tehtyjä kutsukortteja voit tilata taidetoimintaan painottuvista työ- ja toimintakeskuksista. Tukitorilta löydät tällaisia uniikkeja kortteja tekeviä yhteisöjä ainakin tekstiilipaja Luovillan Helsingistä, toimintakeskus Rivakan Riihimäeltä ja kehitysvammaisten taiteilijayhteisö Kirsikodin Lieksasta. Ja kortit ovat vain yksi osa niiden tarjonnasta.

Kun kutsut on lähetetty, voikin aloittaa tarjoilujen suunnittelut. Toki monet meistä nauttivat itse tekemisestä ja ruoanlaittokin on in ja pop, mutta erityisesti suuriin juhliin kannattaa osa tarjottavista tilata. Herkkuja moneen lähtöön voi tilata esimerkiksi Salosta Ihme ja Kumma -kaupunkiolohuoneesta ja Helsingissä Aula-työkotien leipomosta. Valmiita herkkuja löytyy Aulan Putiikista, jonka yhteydessä toimii kesäkahvila. Sinne siis suunnittelupalaveria pitämään!

Ennen h-hetkeä tehdään vielä juhlasiivous. Tämänkin voi ulkoistaa hyvillä mielin, kun käyttää Tukitoria. Espoosta löytyy Väylä-yhdistys, joka tarjoaa kotisiivousta ja kotiavun palveluita, ja työllistää siinä ohjatusti palkkatyöhön vammaisia ja toimintarajoitteisia henkilöitä. Ja toki siivouslahjakorttikin toimii oivana, eettisenä lahjana juhlien sankarille!

Ohjelmatarjonnasta löytyy useampiakin eri musiikkityylejä edustavia bändejä ja hupipuolelta muun muassa vatsastapuhuja Tomsson.

Ja viimeisimpänä vielä lahjavinkit – hierontalahjakortteja ja uniikkeja käsityölahjoja löytyy usealta yritykseltä ja yhteisöltä ympäri Suomea. Ja jos vielä kaiken juhlajärjestelyjen ja juhlimisen jälkeen kaipaa hieman omaa aikaa, voi itsensä tai päivänsankarin palkita vaikka ihanan rentouttavalla kaupunkilomalla kesäiseen Helsinkiin. Viime syksynä avattu Myö Hostel tarjoaa uniikit puitteet yöpymiselle. Se työllistää myös vammaisia ja toimintarajoitteisia puhtaanapidon ammattilaisia.

Mukavaa kesää ja kesäjuhlia toivotellen,

Sanna Nupponen
Tukitoiminnan koordinaattori
Yhteisö- ja yhteistyöapurahat

KUVA: Riihimäellä lahjat löytyvät Rivakasta