Blogilinjalla: Toni

Turku – Tukholma

Matka

Lähdin pääsiäis lauantaina Äitini ja hänen poikaystävän kanssa Turku Tukholma risteilylle. Matkaan lähdettiin bussilla Seinöjoen matkakeskuksesta n. Klo 11. Bussi tuli Vaasasta Seinäjoelle. Bussi oli kohtuu täynnä, Seinäjoki oli parhaiten edustettuna bussissa ihmisten kotipaikkakunnan mukaan laskettuna. Matka Turun sataman sujui hyvin, meno matkalla pysähdyttiin pari pienempää taukoa ja yksi pidempi ruokatauko. Meno matka sujui hyvin, istuimme bussin takaosassa ja tutuksi kävi pari seinäjokelaista miestä jotka olivat lähteneet nuuskaa hakemaan laivalta. Puhuimme nuuskaamisesta ja nikotiinista. Saavuimme Turun satamaan n. Klo 16.00. Laiva oli Baltic Princess ja sinne mahtui porukkaa n. 2800 henkeä.

Terminaalissa

… Sattuu ja tapahtuu. Check-in jälkeen jouduin turvatarkastukseen, aika hauska sattuma oli koska ystäväni Seinäjoella sanoi pari päivää ennen lähtöä että olen kuulemma ”epäilyttävän” näköinen 😀 Ja näihän siinä kävi. No laukut siinä tutkittiin ja pääsin jatkamaan matkaa. Odotus n. 40 minuuttia turun terminaalissa oli pitkä ja porukkaa äkkiä arviolta monta sataa ihmistä. Siinä vaiheessa aloin vähän hermostumaan oli kuuma odottaa ja oli vaikeaa olla kun ihmisiä oli niin paljon. En ollut varautunut tälläiseen mutta ei siinä ongelmaa ollut. Pääsimme laivaan sisälle ja kävimme viemässä tavarat hyttiin. Meille oli hytit samalla käytävällä kannella 5 äitini ja hänen poikaystävän kanssa. Minulla oli oma hytti.

Laiva, tulo ilta.

Laiva oli todella suuri, vertailu kohtana oli viime kesäinen Vaasa – Uumaja risteily ja tämä oli 10/10 verrattuna siihen. Ensimmäisenä suunnistin kohti tupakka kauppaa kannella 6. En ottanut omaa vapea, eli sähkötupakka ja nestettä mukaan, koska en ollut 100% varman saako omia tuoda laivalle. No ei siinä mitään. Kertakäyttö vapea ostin, makuina oli tupakka ja menthol. Tosin näissä nikotiini pitoisuudet olivat 2mg /ml kun itse olen tottunut n. 6 – 12 mg / ml. Joten näitä kertakäyttöisiä tuli kiskottua melkein 4 kpl jo tulo iltana. Siinä kävimme omalla porukalla syömässä ja sellaista. Bilejuna esiintyi illalla startlight yökerhossa, soittivat covereita joista parhaiten itseeni upposi Eppu normaalin Vuonna 85. Tosi kova meno oli. Ruoka paikkoja laivalla oli monenlaista, tavallinen ravintola, italialainen, hummeri ravintola jne. Nuuskaa porukka oli tullut hakemaan, kyllä laivalla näytti alkoholipitoiset juomat olevan monen suosikki, itse en juonut reissulla ollenkaan koska se ei sovi lääkitykseni kanssa. Hyttiin nukkumaan menin joskus 23.30 suunnilleen. Hyvin tuli nukuttua yö.

Laiva, aamu Tukholman päässä

Aamuni alkoi heräämällä n. Klo 7.30 suomen aikaa ja katsoin puhelintani josta selvisi että äitini ja hänen poikaystävänsä olivat jo olleet n. Tunti ennen minua hereillä ja jo kannella 6. Lähdin siis sinne syömään aamupalaa ja tietysti aamukahville, jota ilman en tunne herääväni kunnolla. Söimme myös lounasta ja laivalla vanha kunnon ruotsin laiva reissu ruoka vakio oli lihapullat muusilla joka yllätti todella hyvin ,olen joskus käynyt Ruotsin ikeassa syömässä ja laivan ruoka annos oli paljon parempi. Kävimme porukalla myös Paf bingossa mutta emme voittaneet mitään. Niin ja kävin aamulla myös ostamassa nuuskaa laivalta, halpaa oli. Lisäksi mukaan tarttui vähän karkkia ja limua, perus laiva ostoksia. Äitini oli ostanut itselleen meikkilaukun ja huulikiiltoa, sitten totesin äidilleni että tässä on miehen ja naisen ero, nainen ostaa kosmetiikka tuotteita ja mies nuuskaa. Nauroimme yhdessä äitini kanssa asialle.

Kotimatka.

Kotimatkalle lähdimme Turusta n. Klo 16.30 jälkeen. Pakkauduimme linja-autoon tutulla porukalla ja kotimatka kohti pohjanmaata eli Seinäjokea. Kävimme Porissa syömässä samalla abcllä kuin meno matkalla. Tällä kertaa söin hesburgerista kerros aterian. Kun saavuimme takaisin Seinäjoelle, olo oli osoittain helpottunut kun näin tuttua Seinäjoen keskustaa, toisaalta Seinäjoki näytti todella pieneltä kun oli käynyt Turussa ja kunnon kokoisella laivalla. Hetken olin kotona hereillä ja sitten kävin nukkumaan, tuntui hyvältä päästä omaan sänkyyn nukkumaan.

Loppu fiilikset / ajatukset reissusta

Lähtisinkö uudelleen ? Kyllä. Koska? Vielä lähempänä kesää. Mitä tekisin eri lailla? Enemmän vaihtovaatteita. Kenen kanssa? Voisin lähteä samalla porukalla mutta myös kavereiden kanssa olisi kiva lähteä. Mitä muuta? Ensi kerralla olisi kiva käydä maissa Tukholman päässä, olen käynyt siellä esim Vanhassa kaupungissa muutamaan otteeseen.

Itse laiva eli Baltic Princess yllätti kauppojen ja ravintoloiden ja mm. Esiintyjien runsaudella todella positiivisesti. Hyttimme olivat tosiaan kannella 5 ja pääkansi ja info oli siis kannella 6. Ei ollut vaikea osata hyttiin ja takaisin infoon eli laivan aulaan. Muutenkin laivan päätoiminnot ja muut olivat kansilla 5 ja 6 joten liikkuminen oli helppoa ja selkeää.

Tässä tunnelmat Pääsiäis reissulta.

terv, Toni. S