Blogilinjalla: Toni

Koulu/Työkokemus

Lyhyesti, olen aikuisiällä opiskellut itseni datanomiksi ja myöhemmin tradenomiksi. Peruskoulusta valmistuin vuonna 1999 ja sen jälkeen kävin n. 1/2 vuotta kauppaoppilaitosta joka jäi siihen aikaan kesken. Työkokemusta ei varsinaisesti ole kuin työvalmennuksesta ja koulujen työharjoitteluista.

Olen ollut mukana työvalmennuksessa, työharjoitteluissa, työpajatoiminnassa, kelan ammatillisessa kuntoutuksessa ja muussa. Paikkojen nimiä en tässä mainitse mutta mukana on ollut mm. tietokone liikettä, elintarvike kauppaa ja kouluja muutamia mainitakseni.

Työtehtäviini on vuosien mittaan kuulunut mm. joulukorttien lajittelua, elintarvikkeiden hyllytystä, pc koneiden kokoonpanoa, työasemien ja ohjelmien asennusta, it tuessa toimimista jne.

Opiskeluajat ovat olleet omasta mielestäni parhaita vuosia, tutkinnot olen hankkinut sairastumisen jälkeen eli ihan hyvin on mennyt ja oon pärjännyt.

Tietotekniikka kiinnosti ammattina koska se on ollut minulla jo nuorena harrastuksena, n. 26 – 27 vuotiaana aloin ajatella olisiko tästä minulle ammatiksi ja menin sitten ammattikouluun, valmistuin vuonna 2011 ja tradenomiksi 2015. Ammattikoulussa olin vuosikurssin paras opiskelija ja sain 1000e stipendin siitä.

Ammattikorkean suoritin läpi 3,5 vuodessa eli siinä ajassa missä sen pystyy nopeimmin suorittamaan. En varmaan aivan kaikkea opetelmaani enään muista mutta tykkäsin kyllä opiskella, erityisesti tietokoneasiat ja englanti olivat lempiaiheitani.

Amk tutkinnosta olen ylpeä ja se on suurimpia saavutuksiani elämässä. Opinnäytetyöni löytyy tämän linkin takaa,
https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/102610/alpv.pdf;sequence=1

eli kouluja on käyty, terveisin Toni S.