Blogilinjalla: Toni

The Matrix.

Scifi elokuva sarjan ensimmäinen osa vuodelta 1999. Sen ovat ohjanneet Wachowksin veljekset. Pääosissa Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Laurence Fishburne ja Hugo Weaving. Elokuvassa nähdään niin sanottua “bullet time” tekniikkaa jolla luodaan pyöriviä, hidastettuja kohtauksia. Elokuvassa on myös huikeita kung-fu taistelukohtauksa ja mahtavia erikoistehosteita.

Elokuvassa käytettiin myös vuonna 1998 ilmestyneen scifi elokuva Dark Cityn lavasteita.
Elokuva perustuu ajatukseen että maailma jota ihmiset pitävät todellisena onkin eräänlainen virtuaalimaailma, simulaatio eli Matrix.

Ihmiset elävät Matrixissa mutta heidän kehonsa on kytketty voimalaitoksiin tuottamaan sähköenergiaa koneille. Ihmisten elämä onkin harhaa. Ihmiset pitää vapauttaa,irrottaa Matrixista. Tätä virtuaalimaailmaa eli Matrixia vartioivat agentit, ihmishahmoiset tietokone ohjelmat.

Keanu Reevesin hahmo Thomas A Anderson eli Neo,valittu, on elokuvan pääosassa, Hugo Weaving nähdään Agentti Smithin roolissa. Keanu Reeves (Neo) ja Laurence Fishburne (Morpheus) johtavat taistelua agentteja vastaan ihmiskunnan vapauttamiseksi Matrixista.

Elokuva on saanut myös kolme jatko-osaa. Matrix Reloaded (2003) ,Matrix Revolutions (2003) ja The Matrix Resurrections (2021), muutaman tietokone pelin, Enter the Matrix, The Matrix Online ja The Matrix Path of Neo. Lisäksi yhden animoidun Animatrix elokuvan jossa yhdeksän lyhyttä tarinaa.

Ensimmäisen elokuvan soundtrackilla kuullaan Rammsteinia, Rob Dougania, Rage Against the Machinea, Propellerheadsia, The Prodigya ja Marilyn Mansonia muutamia nimetäkseni.

“You take the blue pill… the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill… you stay in Wonderland, and I show you how deep the rabbit hole goes” – Morpheus (The Matrix)

Matrix elokuvista tämä ensimmäinen, The Matrix on oma henkilökohtainen suosikkini, olen kyllä nähnyt kolme ensimmäistä osaa ja Animatrixin, Resurrections on vielä näkemättä.

Peleistä Enter The Matrixia olen lyhyesti pelannut.

“the matrix has you”, terveisin, Toni S.