Blogilinjalla: Toni

Sosiaalinen media.

Viikon ensimmäinen blogini käsittelee sosiaalista mediaa.

Sosiaalinen media, lyhyesti määriteltynä on,
verkkoviestintä ympäristö, jossa käyttäjät voivat lähettää  viestejä ja olla sisällöntuottajana ja jakaa sisältöä.

Sosiaaliseen mediasta käsittelen tässä blogissa muutamia palveluita ja ympäristöjä, kuten facebook, instagram, tiktok ja twitter. Kaikkien sosiaalisen median palveluja en tässä rupea nyt luettelemaan ja käymään läpi vaan tarkoituksena on avata hieman aihealuetta muutamalla esimerkillä.

Esimerkkeinä palveluiden sisällöistä ovat mm. blogipalvelut (esimerkiksi wordpress) mediapalvelut (esim youtube, instagram), yhteisö painotteiset (facebook) ja wiki (wikipedia).

Aihealue ja palvelut ovat varmasti monelle tuttuja, mutta tässä lyhyesti niistä.

Ne ovat paikkoja jossa käyttäjät itse pystyvät luomaan sisältöä ja jossa sitä pystyy helposti jakamaan. Myös mobiililaitteiden kuten älypuhelimien kehityksen johdosta sosiaalinen media on noussut hitiksi varsinkin nuorten keskuudessa.

Useasti palveluissa on mahdollista luokitella sisältöä esim, hashtageilla ja tagaamalla ihmisten nimiä päivityksissä esimerkiksi facebookissa.

Nämä edellä mainitut some palvelut ovat löyhästi määriteltynä seuraavanlaisia.

Facebook, mainos ja profiili pohjainen yhteisöpalvelu, jossa voi verkostoitua ihmisten kanssa ja jakaa päivityksiä ja kuvia.

Instragram, kuvien ja videoiden jakamiseen keskittynyt palvelu, jossa ihmisten päivityksiä voi seurata.

Twitter, tilipohjainen yhteisöpalvelu jossa käyttäjät voivat lähettää ja päivittää lyhyitä, 280 merkkiä pitkiä viestejä. Siihen liittyvät myös hashtagit, aihetunnisteet joiden perusteella sisältöä voidaan luokitella.

Tiktok, Perustuu mobiililaitteilla otettuihin videoihin ja niiden muokkaamiseen. Tiktok palvelu oppii käyttäjän tykkäämistä ja katsomista videoista jonka perusteella se osaa etsiä samankaltaista sisältöä käyttäjälleen.

Itsellä kokemusta ei juurikaan ole kuin Facebookista ja tämän tukilinja blogin tekemisestä. Itse pidän tätä blogaamista mahdollisuutena oppia sometus taitoja ja siten hyödyllisenä.

Olen myös miettinyt pitäisikö tämän Tukilinja blogaamisen jälkeen aloittaa tekemään omaa blogia esim. wordpress alustalla.

kevät terveisin, Toni S