Blogilinjalla: Toni

Emmi.

About 20 vuotias. Emmi on leopardigekko (Eublepharis macularius).

Emmi haettiin eläinkaupasta 2000 luvun alkupuolella. Leopardi gekko nimi tulee laikkukkaasta kuviosta joka niillä ulkopinnalla, alapuolelta katsottuna gekko on vaalea, sileä.

Gekot keräävät rasvaa vararavinnoksi häntäänsä, siitä syystä että gekot viettävät ns. talvilepo kauden joka vuosi jolloin gekot pääosin nukkuvat.

Leopardigekko on hämäräaktiivinen laji eli nukkuu pääosin päivällä ja on hereillä öisin. Ruokavalio koostuu jauhomadoista ja heinäsirkoista.

Emmi asuu tällä hetkellä vuokra-asuntoni eteisessä vanhassa akvaariossa eli terraariossa.

Leopardigekko tarvitsee lämpimän paikan, kostean paikan ja viileän paikan. Vasen reuna terraariosta on se lämmin paikka jossa on lämpömatto, oikea pääty on viileä ja siellä on myös kostea paikka eli wetbox. Tätä Emmi tarvitsee mm. nahanluontiin.

Emmin suurinta herkkua ovat isot jauhomadot, sirkoista emmi ei niin perusta.

Emmi on tyttögekko ja kysyin eräässä eläinkaupassa gekon käyttäytymisestä ja eläinkaupan myyjä kysyi onko emmi tyttö vai poika ja vastattuani että on tyttö myyjä nauroi ja sanoi että emmi on siksi oikukas, tästä hyvä esimerkki on vuosien takaa jolloin lähdin talvella hakemaan matoja ja kun pääsin kotiin emmi oli mennyt nukkumaan 😀

kevät terveisin, Toni S.