Blogilinjalla: Eveliina

Valokuvamatkailua

Puhelimeni muistutti vanhoista kuvista, jotka vei minut takaisin kesään 2021. Tuona kesänä kävin perheen kanssa Hangossa ja kaverin kanssa Imatralla ja Valkeakoskella. Minusta on hienoa kun valokuvien avulla voi milloin vain palata takaisin johonkin ihanaan hetkeen. Nyt tekin pääsette näihin hetkiin.

Hanko on tällä hetkellä suosikki kaupunkini, jossa olen käynyt. Siellä oli ihanaa kävellä merenrannalla paljain jaloin ihan kuin ulkomailla. Sää oli hyvä ja mutta seura oli parempaa.

Kiertelimme Hangon nähtävyyksiä ja upeita merimaisemia sekä nautimme kesästä. Reissun kruunasi kun pääsimme vesitornin huipulle, josta näki koko kaupungin kerralla. Tuolla huipulla sitä tunsikin vasta olevansa pieni.

Samana kesänä kävin myös Imatralla katsomassa koskea. Tällä kertaa vesi vyöryi koskessa kokoajan ja oli huikeaa kokea se luonnon voima. Tämä on yksi maakuntamatkailun hienoja kokemuksia joihin voi palata kuvien myötä uudelleen.

Tykkään myös katsoa suomalaisia televisio sarjoja, kuten Kontio ja Parmas. Oli kivaa käydä Valkeakoskella Mokkapirtissä, jossa he kuvaavat sarjaa paljon. Mokkapirtti on kahvila myös oikeassa elämässä ja kävimme siellä kahvilla. Kun pääsin kuvauspakalle paikanpäälle huomasi pieniä yksityiskohtia joita ei televisiosta näe. Oli hienoa vihdoin päästä tutustumaan paikkaan livenä joka ohjelman välityksellä oli jo tuttu paikka.

Nyt kun ollaan päästy valokuvien kautta muistelemaan hetkiä niin hypätäänpä muutamiin keikkoihin.

Yksi tärkeimpiä keikkoja mitä olen nähnyt on Sunrise Avenuen jäähyväiskeikka. Olen lapsesta saakka kuunnellut heidän musiikkia ja keikka oli ensimmäinen ja viimeinen jonka näin. Sääli että he lopettivat, mutta hienoa että ehdin näkemään heidät livenä edes kerran.

Toinen ikimuistoinen keikka kokemus oli kun paras ystäväni pyysi minut mukaan Nightwish.in keikalle. Meitä yhdistää muukin kuin musiikki ja sen takia olemmekin parhaita ystäviä. Yhteiset kokemukset jäävät mieleen jo sellaisenaan mutta valokuvien kautta siitä jää konkreettinen muisto.

Vaikka valokuvaus on vain harrastus, voisi se olla myös työtä. Suosikki työharjoittelu opiskeluaikaan oli nettikaupassa, jossa pääsin ottamaan tuotekuvia. Se oli todella mukavaa ja opettavaista. Siinä työssä huomasin kuinka päiväpäivältä kehityin tuotekuvauksessa. Valmistuttuani toukokuussa 2018 merkonomiksi en ole tehnyt alan töitä. Mutta ehkä jonain päivänä työskentelen vaikka nettikaupassa.