Blogilinjalla: Eveliina

Autottoman autoilut

Minun yksi suosikki valokuvaus kohde on autotapahtumat. Olen lapsesta asti viihtynyt autojen parissa. Tykkään vanhoista autoista joita ei ole liikaa laitettu. Sellaiset autot jotka näyttävät vanhoilta ja niiden alkuperää on kunnioitettu. Mitä vanhempi auto on, sitä enemmän siitä kiinnostun ja haluan kuvata sen. Jos joku ikäraja pitäisi sanoa niin noin 40 vuotta ja sitä vanhemmat.


Vanhoissa autoissa minua kiinnostaa niiden muotoilu ja erilaisuus. Vanhoissa autoissa on panostettu ulkonäköön ihan eri tavalla ja eri merkit tunnistaa uniikeista piirteistä. Ennen vanhaan autoissa oli tyylikkäät keulat ja muotoilut takaosat. Juuri se ulkonäkö joka poikkeaa nyky autoista kiehtoo minua. Nyky autot on pelkistettyjä ja niistä puuttuu yksilölliset muodot. Nykyään ei tehdä enää niin hienoja autoja ja ne ovat enemmän toistensa näköisiä. Uusissa autoissa keskitytään eri asioihin ja vaikka kehitys on hienoa on ikävää että jotkut piirteet on jäänyt pois kehityksen myötä.

Suomen kesä, tyylikkäät autot ja mahtava tunnelma, siitä koostuu täydellinen päivä.

Autotapahtumissa on myös omanlaisensa tunnelma, kun saman henkiset ihmiset kokoontuvat yhteen. Autojen omistajat tuovat harrastuksensa kaikkien nähtäville ja aikakaudesta kiinnostuneet pukeutuvat teeman mukaan. On hienoa katsella kun autot lähtevät yhtenä letkana ajamaan ja moottoreiden äänen voi kuulla jo kaukaa. Nykyään niin nopeasti muuttuvassa maailmassa on hienoa pysähtyä ja kunnioittaa sitä kuinka tähän on päädytty.

Tässä yläpuolella on suosikkiautoni. Se on Hurriganesin Cisse Häkkisen ja Remu Aaltosen entinen auto joka on ollut heidän Roadrunner-albumin kannessa. Tykkään auton väristä ja muotoilusta sekä sillä on mielenkiintoinen historia. Olen vuosien saatossa nähnyt sen useassa eri tapahtumassa ympäri suomen.

Vanhat autot kertovat historiasta, siitä ajasta kun en vielä itse ollut täällä. Oikein entisöity auto on kuin siirretty tähän päivään ja sellaisen auton kyytiin olisi kiva päästä. Aikakonetta kun ei ole keksitty, tämä on ainut keino matkustaa ajassa taaksepäin.