Blogilinjalla: Eveliina

Teatteri harrastuksena

Minä olen ala-asteesta asti tykännyt näyttelemisestä. Ensimmäisellä luokalla me kavereiden kanssa tehtiin lyhyitä näytelmiä omalle luokalle joka esitettiin päivän päätteeksi. Muistan että olen joskus kirjottanut kaverin ystäväkirjaan että haaveammatti: Näyttelijä
Yläasteen alettua tuli valinnaiset opinnot eli valitsin ilmaisutaidon. Ilmaisutaidon tunnilla pääsin näyttelemään kunnolla. Minulla oli näytelmissä paljon pitkiä vuorosanoja ja opin ne hyvin. Vuorosanojen opettelu oli mukavaa vaihtelua kokeiden lukemiseen. Vaikka lavalla jännittikin, niin mikäpä  olisi sen palkitsevampaa, kun esityksen jälkeen pystyin iloitsemaan siitä, kun olin muistanut vuorosanat ja uskalsin mennä yleisön eteen.
Yläasteen päätyttyä näytteleminen jäi ja tulin aremmaksi kun en päässyt näyttelemään.
Aloitettuani työharjoittelun kulttuuripajalla tammikuussa 2020, olin mukana teatteriryhmässä. Siellä tehtiin erilaisia teatteri harjoitteita, esim. pieniä näytelmäpätkiä, pantomiimi ja improvisaatio harjoituksia. Työssäoppimisjakson päätyttyä jatkoin opiskelua ja teatteri jäi moneksi vuodeksi.

Kesällä 2023 aloin kaipaamaan elämääni jotain uutta tekemistä ja muistin että kulttuuripajalla on teatteriryhmä, joten elokuussa päätin alkaa käymään teatterilla uudelleen. Olen siitä lähtien käynyt siellä viikoittain. Alkuun jännitti mennä ryhmään, sillä kolmen vuoden tauon aikana porukka siellä oli vaihtunut. Ohjaajat olivat samat ja kannustivat osallistumaan. Ryhmässä kaikki on vapaaehtoista eikä jokaiseen harjoitukseen ole pakko osallistua. Alkuun olin tosi arka ja en ollut kovin innokas harkitsemaan että osallistuisin mahdolliseen näytelmään. Mutta sitten alkoi joulu lähestyä ja ohjaajamme halusi tehdään lyhyen joulunäytelmän, johon tarvittiin viisi näyttelijää. Lopulta päädyin yhdeksi näyttelijöistä, olin hupsu tonttu. Harjoittelimme esitystä paljon vaikka se kestikin vain kymmen minuuttia. Minulla oli kolme lyhyttä vuorosanaa jotka oli helppo opetella. Lauloimme myös kaksi joululaulua. Esitys esitettiin kulttuuripajan kävijöille. Oli kivaa näytellä tutussa ja turvallisessa ympäristössä vuosien tauon jälkeen.

Tässä kuva minusta rooliasussa.

Olemme ryhmän kanssa päässeet katsomaan erilaisia teatteri esityksiä, sekä käymään teatterin kulisseissa. Olen tykännyt ryhmästä ja uskon että uskallan vielä osallistua esityksiin ja harjoituksiin yhä useammin.