Blogilinjalla: Eveliina

Oma tyylini

Kävin tänään kaupungilla etsimässä itselleni vaatteita. Tavoitteena oli löytää pitkähihaisia, sukkia, huppari ja pyjama.
Mitään ei löytynyt. Se ei jaksanut yllättää. Minun vaatekoko on jotain 7-10 vuotiaan kokoa. Jalan koko ehkä 5 vuotiaan kokoa. Eli joudun ostamaan vaatteet lastenvalikoimasta. Aikuisen on vaikea löytää lasten vaatteista mieleistä asua, jossa ei ole jotain kimaltelevia kukkasia, perhosia tai prinsessoja. Poikien vaatteissa taas on traktoreita ja dinosauruksia, ei siis todellakaan minun mieleeni.
Tyttöjen vaatteita ostaessa ainoa ongelma ei ole värit ja kuviot. Tyttöjen paidoissa hihat ovat todella pitkiä ja helma liian lyhyt minun makuuni.
Poikien osastolta löytyy pitkähihaisia ilman, että joutuu lyhentämään hihoja mutta usein niissä on poikamaisia kuvia. On aika vaikeaa löytää hyvän näköisiä aikuiseen tyyliini sopivia vaatteita ilman kuvia ja kimalteita. Ostankin usein perusvaatteita poikien osastolta.

Housujenkaan ostaminen ei ole helppoa. Housujen lahkeet pitää aina lyhentää, joka tarkoittaa sitä että voi mennä viikkokin ennen kuin saan kyseisen vaatteen käyttöön. Eli minun on oltava hyvissä ajoin liikenteessä. En voi mennä vaateostoksille jos tarvitsen vaatteet heti käyttöön. Minulla on mahdollisuus saada korvausta ompelijan muokkaamista vaatteista vammaispalvelulta. Olen kyllä löytänyt ihanan ompelijan, mutta hänellä on myös muita asiakkaita, joten hän ei voi aina olla heti lyhentämässä vaatteitani.

En tykkää ostaa vaatteita netistä. On helpompi tehdä ostopäätös kun voin sovittaa vaatteen heti. On myös tarpeen kokeilla takkien ja huppareiden vetoketjut sekä housujen napit koska ne voivat olla haastavia avata erilaisten käsieni takia. Tämän takia ostan mieluimmin vaatteet kivijalkaliikkeestä kuin netistä. Tokihan netissä on paremmat valikoimat, mutta en jaksa ruveta niitä palauttelemaan.

Oman tyylin rakentaminen on toisinaan haastavaa kaikille. Muotimaailma on armoton, mutta erityisen armoton jos et sovi tiettyyn muottiin. Kun jaksaa etsiä, löytää itselleen sopivan tyylin.