Blogilinjalla: Eveliina

Tästä se alkaa!

Moi, olen siis Eveliina. Synnyin huhtikuussa 1997. Ultraäänitutkimuksissa ei ennen syntymääni oltu huomattu mitään poikkeavaa, eli vanhempani eivät tienneet odottavan lasta joka ei olekaan terve. Pian syntymäni jälkeen siirryin Kuopion yliopistolliseen sairaalaan tarkempiin tutkimuksiin pariksi viikoksi. Kävin lukuisissa tutkimuksissa ja minulla aloitettiin mm. fysioterapiat jo hyvin pienenä. Ennen koulun aloitusta minulle tehtiin käsiin leikkaukset, jotta minun olisi helpompi oppia kirjoittamaan ja muutenkin käyttämään käsiä mahdollisimman normaalisti. Vaikka käsien ulkonäkö ei miellytä olen tyytyväinen kuinka leikkausten ansiosta pystyn käyttämään käsiäni melko normaalisti. Käsissä ei ole voimaa joten esim. joidenkin purkkien aukaisu on mahdotonta apuvälineistä huolimatta, mutta 26 vuoden aikana olen keksinyt keinot selviytymiselle tai sitten tietenkin pyytämään apua.

Kävin koko peruskoulun avustajan kanssa. Ala-asteella avustaja tuli aamuisin kotiin, siitä lähdimme yhdessä kouluun ja koulun jälkeen tehtiin läksyt kotona. Olin onnekas kun sain koko ala-asteen pitää saman avustajan. Hänestä on tullut vuosivuodelta entistä tärkeämpi minulle. Edelleen tänäkin päivänä soittelemme ja viestittelemme usein. Yläasteella avustaja oli vain koulussa ja oli joka lukuvuonna uusi. Parin kanssa ollaan vaihdettu kuulumisia vuosien varrella.

Hypätäänpä nyt hieman eteenpäin etten ihan koko elämänkertaani tässä teille vuodata.

Tällä hetkellä olen työtön, mutta joka päivälle minulla on jotain tekemistä. Kotikaupunkini tarjoaa hyvin vapaa-ajan tekemistä ja minulla on paljon ystäviä.
Viihdyn ystävien kanssa ja olenkin onnekas että minulla on niin paljon erilaisia ystäviä joiden kanssa voin tehdä erilaisia asioita. Heidän kanssa tykkäämme, pelata, käydä elokuvissa, keikoilla sekä kahvilla. He osaavat huomioida erilaisuuteni ja ovat aina valmiita auttamaan ja tukemaan. Osa ystävistäni ovat myös kohtalotovereita eli he ymmärtävät erilaisuuteni oman erilaisuutensa vuoksi.
Arjen askareissa minua auttaa kaksi avustajaa. Olen itse saanut valita heidät ja olen todella kiitollinen heistä.
Koko elämäni aikana minulla on ollut ympärilläni paljon ihmisiä jotka ovat auttaneet ja tukeneet minua. Tässä oli nopea läpileikkaus elämästäni ja ihmisistä ympärilläni. Tästä alkaa blogini jossa pääsette tutustumaan minuun ja arkeeni joulu-tammikuun ajan.