Blogilinjalla: Eveliina

Kohta on joulu!

Tajusin tänään että jouluhan on jo ensiviikolla! Onneksi minulla on jo jouluvalmistelut hyvällä mallilla. Koristelin joulukuuseni jo joulukuun alussa. Asuntoni on sen verran pieni ettei tänne mahdu isoa kuusta joten minulla on pieni muovinen kuusi. Lapsuuden kodissa meillä oli aina oikea kuusi jonka tykkäsin koristella perheen kanssa. Lapsuudessa hankimme kuusen todella myöhään siksi haluan koristella kuuseni ajoissa. Pidän joulukoristelut maltillisena joten minulta löytyy muutama tonttu ja joulunalle.

Tykkään leipoa pipareita ja syödä taikinaa, mutta valmiit piparit meinaa jäädä syömättä. Raaka piparitaikina on vaan niin hyvää! Toisaalta mitä enemmän syö taikinaa, sitä vähemmän jää valmiita pipareita syömättä. Pipareiden koristelu ennen niiden syöntiä on kanssa ihan kivaa, ei niistä kovin kauniita tule mutta nehän syödään heti.

En ole ennen lähettänyt joulukortteja postissa, mutta tänä vuonna lähetin peräti yhden. Joten onnekas olet sinä, joka sen saat 😉 Minusta tuntuu että joulukortit ovat häviävä perinne joka on sääli sillä kyllähän kortissa on enemmän tunnetta kuin tekstiviestissä. Ehkä voisin itse elvyttää tilannetta ja alkaa lähettämään kortteja.

Jouluruuista paras on riisipuuro kanelin kanssa. Äitini tekee todella hyviä jouluruokia, tykkään erityisesti hänen porkkanalaatikostaan. Olen aikuisena oppinut juomaan glögiä ja se onkin yksi jouluherkuistani. Monilla on varmaan joitakin jouluperinteitä, minun perinteisiin kuuluu että jouluaattona katson televisiosta Lumiukon, syön riisipuuroa ja käyn perheen kanssa haudoilla. Hyvän ja maittavan jouluruuan jälkeen pelailemme lautapelejä perheen kanssa. Mitä vanhemmaksi tulen sitä tärkeämmäksi joulu tulee minulle, koska silloin kokoonnumme koko perhe yhteen. Itse en tänä vuona montaa joululahjaa ostanut. Perheen kanssa ollaan jo vuosia sovittu että lahjoja ei tarvita. Se on ollut mielestäni hyvä juttu. Ostin muutamalle kaverille joululahjan sekä välitin kummipojan lahjatoiveen joulupukille.

Tykkään kuunnella joulumusiikkia, suosikiksi on noussut Raskasta Joulua -kokoonpanon versiot perinteisistä joululauluista. Suosikki kappaleeni on mielenrauhaa, tietenkin Raskasta Joulua versiona, se kiteyttää sen mikä minulle joulussa on tärkeää.