Blogilinjalla: Eveliina

Jos voittaisin lotossa

Lottovoitosta haaveilee varmaan suurin osa suomalaisista. Itsekin tasaisin ajoin haaveilen, että jos voittaisin lotossa, niin mitä tekisin. En tarkoita siis jotain kymmentä euroa vaan ihan kunnon rahatukkua. Ensiksi ostaisin itselleni asunnon ja remontoisin sen sopivaksi minulle. Voisin ostaa asunnon upouudesta vielä rakenteella olevasta kerrostalosta tai jo valmiista talosta, mutta asunto pitäisi remontoida minun tarpeisiini sopivaksi. Jos olette lukeneet minun aikaisempia blogi kirjoituksia, tiedätte että tarvitsen asuntooni erilaisia muutostöitä omatoimista elämääni helpottamaan. Nyt kun mielikuvitus pääsi laukkaamaan ilman että raha on ongelma niin voisin tehdä kaiken mittatilaustyönä.

Vaikka suunnittelen asuntoa itselleni haluan ottaa huomioon läheiseni sillä he ovat suureksi avuksi minulle arjessa. Haluan kuitenkin että asuntoni näyttää tavalliselle, eikä miltään tyypilliseltä pienen ihmisen asunnolta. Eräs kaverini kertoi aikoinaan suunnitelleensa keittiönkaappien alle tulevia askelmia, jotka olisi helppo jalalla vetää esiin tarvittaessa. Silloin ei tarvitsisi keittiön kaappeja ja pöytätaso laskea alemmaksi ja myös muut pystyisivät käyttämään keittiötäni. Kiinteä askelma olisi turvallisempi kuin siirrettävä jakkara joka voi kaatua ja on aina väärässä paikassa. Myös muitakin kiinteitä apuvälineitä voisi miettiä asuntoon. Kaikille kodinkoneille olisi oma paikka eikä niitä tarvitsisi siirrellä.

Kylpyhuoneessa yleensä ei ole ollut ongelmana lavuaarin korkeus joten normaalin kokoiset kalusteet sopivat minulle. Säilytystilat olisivat hyvät olla alhaalla jotta yletyn tavaroihin helposti. Niin kuin keittiössä kaikki muutkin pitäisi olla käteni ulottuvilla. Tietenkin asunnossa on sauna. Kylpyhuoneessa olisi erilliset suihku ja kylpyamme. Miten ihanaa olisikaan pulahtaa viileään kylpyyn kuumana kesäpäivänä, tai kuumaan kylpyyn kovalla pakkasella.

Olen myös haaveillut ajokortista ja autosta. Toistaiseksi tämä on jäänyt vain haaveeksi koska raha. Jos voittaisin lotossa pystyisin hankkimaan ajokortin. En pysty käymään normaalissa autokoulussa, enkä ajamaan tavallisella autolla joten tämä vaatii todella paljon rahaa. Jos minulla olisi oma auto helpottaisihan se omaa itsenäistä elämää. Voisin käydä perheen, sukulaisten ja ystävieni luona itsenäisesti ja tehdä omia pieniä reissuja ympäri Suomea.

Joten enköhän laita lauantaille lottorivin ja jännitän tuleeko voittoa.