Blogilinjalla: Eveliina

Arjen apuvälineet

Ostin itselleni joululahjaksi sähköhammasharjan. Edellinen hammasharja oli ihan tavallinen sähköhammasharja jota oli helppo käyttää, painoi vain nappia ja alkoi harjaamaan hampaita. Tämä uusi toimii kyllä samalla tavalla, mutta uutena hienoutena on että älypuhelimeen voi ladata sovelluksen joka neuvoo hampaiden pesussa. Sovelluksen avulla näen mm. hammaskartan eli näen mistä hampaat tulee pestyä. Sovellus myös ilmoittaa jos pesen liian kovaa tai jokin kohta jää pesemättä. Sovelluksessa näkyy kello josta näen kun olen pessyt kaksi minuuttia. Hammasharjana se on ihan hyvä kunhan oppisin käyttämään sovellusta. Sovellus kannustaa pesemään hampaita mutta suomen kielen puuttuminen kielivalinnoista hankaloittaa sen käyttöä.

Minulla on muutama muukin tavara kotona, jota ohjataan älypuhelimen sovelluksella. Ehdottomasti suosikki laitteeni on Robottipölynimuri. Imuri on saanut nimensä lapsuuden suosikki ohjelmastani. Se on nimetty Teletappien Nuu-nuu -imurin mukaan. Miettikää nyt, Teletapit ovat olleet edelläkävijöitä kun heillä on ollut robotti-imuri! Robotti-imuri on todella kätevä etenkin niinä päivinä kun en kykene itse imuroimaan tai avustajalla ei ole työvuoroa. Imurin vain laittaa päälle sovelluksella tai sen nappia painamalla ja se alkaa imuroimaan. Nuu-nuu menee mattojen yli ongelmitta mutta jää välillä jonnekin jumiin ja pyytää sitten apua. Esimerkiksi välillä se jää jumiin pyykkitelineen jalkoihin, se kyllä osaa puhua, mutta kuulen jo kolinasta että on jäänyt kiinni. Sovelluksen avulla voi Nuu-nuun laittaa imuroimaan tietyn huoneen ja nähdä mitä se on jo imuroinut. Sovellus näyttää myös akun määrän. Minun arkeani imuri on helpottanut, mutta en ole silti voinut luopua tavallisesta imurista. Joissakin tilanteissa suosin tavallista imuria. Nuu-nuussa on pieni pölysäiliö, joten se pitää tyhjentää useammin kuin tavallisen imurin pussi pitää vaihtaa. Pölysäiliötä tyhjentäessä voi tulla sotkua jolloin tavallisella imurilla voi imuroida sen pois.

Minulla on myös kaksi erilaista valaisinta, jotka toimivat puhelimen sovelluksella. Sovelluksella voi vaihtaa valon väriä ja luoda erilaisen tunnelman huoneeseen. Onhan tämä tekniikka nykyään ihmeellistä. Puhelin onkin tärkeämpi apuväline kuin osasinkaan ajatella.