Tukipointti

Tukilinja sai kasvot Autismin talvipäivillä

Tukitoiminta oli mukana Autismin talvipäivien tietotorilla 12.–13.2. Autismi- ja Aspergerliiton järjestämä tapahtuma kokosi Jyväskylän Paviljonkiin noin 400 osallistujaa. Tietotoriin oli mahdollista tutustua seminaarin tauoilla.

Tukilinjan lisääntynyt näkyvyys yllätti kävijät. Yksi kävijöistä totesikin innoissaan, että Tukilinja on ollut aiemmin vain nimi ja nyt oli kiva saada toiminnalle kasvot. Palkitsevaa oli myös kuulla erään osallistujan kommentti, että tieto Tukilinjan tukitoiminnasta oli tapahtuman parasta antia. Hän kertoi löytäneensä nyt viimeisen oljenkorren rakkaan harrastuksen rahoittamiseksi.

Messulahjana jaoimme Tukilinjan kansista tehtyjä pusseja, jotka sisälsivät teetä. Kuurojen Palvelusäätiön työkeskus Sampolan työntekijät ovat tehneet pussit. Teen pakkaajana toimi valmentavan koulutuksen opiskelija työharjoittelujaksolla Tukilinjassa. Pussien ulkonäkö, sisältö, kierrätysteema sekä työllistämisnäkökulma herättivät kävijöissä ihastusta. Kannustimme myös muita näytteilleasettajia tarjoamaan vammaisille ja osatyökykyisille työmahdollisuuksia messujärjestelyiden parissa.

Ensi vuonna tapaamme Autismin talvipäivillä Porissa.

Seuraavan kerran tukitoiminta on näytteilleasettajana Järvenpään Vammaismessuilla huhtikuussa.

Kirsi Tuovinen
Tukitoiminnan koordinaattori