Tukipointti

Tukilinja juhlii 3.12. Vammaisten päivänä

Tukilinja viettää 20. juhlavuottaan. Sen kunniaksi sponsoroimme uutta Vammaisten päivän tapahtumaa DiDa 2016 eli Disability Day Art & Action, joka pidetään Helsingin keskustassa 3.12.2016 avoimena kansalaisjuhlana. Tavoitteena on perustaa siitä vuosittainen, kaikille avoin verkostotapahtuma, jossa tuodaan esille vammaisten ihmisten osaamista ja nautitaan koko perheen yleisötapahtumasta. Tapahtuman verkkosivuille pyritään kokoamaan koko Suomen vammaisten päivän tempaukset!

Juhlavuosi on hyvä hetki tarkastella, mitä kaikkea on saatu aikaan ja miten toimintaa voitaisiin kehittää. Lähestymmekin kesällä Tukilinjan tukea saaneita henkilöitä kyselytutkimuksella. Tavoitteena on selvittää, miten myönnetyt apurahat ovat vaikuttaneet ihmisten elämään. Jos olet apurahan saaja, päivitäthän siis meille sähköpostiosoitteesi kesäkuuhun mennessä ()!

Lähestymme myös lukijoitamme ja tukijoitamme tavallista aktiivisemmin kilpailujen merkeissä.

Mitä sanasta ”Tukilinja” tulee mieleen? Syntymäpäivä herättää muistelemaan kokemuksia ja tarinoita päivänsankarista. Lähetä muistosi ja mietteesi Tukilinjasta ja tukitoiminnasta tarinan, runon, piirroksen, valokuvan tai videon muodossa syyskuun loppuun mennessä. (Ks. kilpailuilmoitus tästä). Palkintoina jaamme lahjakortteja.

Kestävän kehityksen hengessä koetamme myös saada ylijääneet Tukilinja-lehdet hyötykäyttöön, joten järjestämme luoville kädentaitajille Tukilinjasta tuotteeksi -kilpailun. Etsimme messuilla ja tapahtumissa jaettavia pieniä tuotteita, jotka on valmistettu vanhoista Tukilinja-lehdistä (lähetämme osallistujille lehtiä).

Vinkkinä retkikassan kartuttajille: Tuotekilpailu sopii hyvin yhteiseksi talkootyöksi. Parhaat ideat palkitaan 500 kpl tilauksella, jossa uusiotuotteista maksetaan 2 euroa kappaleelta. (Ks. kilpailuilmoitus tästä).

Juhlavuotemme huipentuu 1.12. ilmestyvään juhlalehteen ja Vammaisten päivän DiDa-juhlaan 3.12. Tukilinja on mukana sen järjestelyissä yhteistyössä vammais- ja kulttuurialan toimijoiden kanssa, joista mainittakoon kulttuurijärjestöjen yhteinen Kulttuuria kaikille -palvelu sekä vammaiskulttuuria edistävä Kulttuuriyhdistys Suomen EUCREA ry.

Jos edustat vammaisyhteisöä ja kiinnostuit, ota yhteys EUCREAan (). Mukaan ehtii vielä hyvin, ja tapahtuman verkkosivuille mahtuvat kaikkien paikkakuntien 3.12. tapahtumat!

Kirsi Tuovinen
Tukitoiminnan koordinaattori

Kuvateksti: Kirsi Tuovinen esittelee uusia apurahatoiminnan esitteitä.