Tukipointti

Kuulumisia Apuvälinemessuilta

Tukilinjan tukitoiminta oli näytteilleasettajana Apuvälinemessuilla 5.-7.11.2015 Tampereella. Kolmipäiväinen tapahtuma tarjosi hyvän mahdollisuuden tiedottaa tukitoiminnasta ja tavata tukea saaneita henkilöitä sekä mahdollisia uusia hakijoita. Myös monet vammaisalan ammattilaiset kiinnostuivat tukimahdollisuuksista ja aikoivat viedä tietoa eteenpäin. Heille lupasimme lähettää tukitoiminnan esitteitä messujen jälkeen.

Messuilla oli ainutlaatuinen mahdollisuus neuvoa asiakkaita kasvotusten, sillä tukitoiminnalla ei ole asiakasvastaanottoa. Arjessa neuvontatyö hoidetaan puhelimitse ja sähköpostitse. Moni aiemmin tukea saanut kävijä tiedusteli, voiko tukea hakea uudelleen. Tähän vastasimme, että tukea voi hakea kun edellisestä myönteisestä päätöksestä on kulunut neljä vuotta. Jos on epävarma oman hakuvälin täyttymisestä, kannattaa ottaa yhteyttä tukitoimintaan. Eräs tukea saanut henkilö puolestaan kyseli, voiko Tukilinja-lehden lukipalstalle lähettää kiitoskirjeitä myöhemmin. Näitä tuen tarpeesta ja vaikutuksista kertovia viestejä ei tarvitse lähettää heti tuen myöntämisen jälkeen vaan asiaan voi palata myöhemmin. Silloinhan apurahan hyödyllisyydestä on ehtinyt saada enemmän kokemusta.

Osastollamme oli mahdollista äänestää omaa suosikkia Elämää vamman kanssa -valokuvakilpailun finalistikuvista. Kuvat herättivät kävijöiden mielenkiinnon ja moni kävijä mietti tarkkaan, mitä kuvaa haluaa äänestää. Osa kävijöistä taas löysi suosikkikuvan ensisilmäyksellä. Kilpailuun osallistui päivien aikana 200 kävijää. Heidän kesken arvottiin saunatuotesetti ja kaksi Tukilinja-lehden vuosikertaa. Palkinnot lähtevät Nokialle, Ylisille ja Poriin – onnea voittajille!

Elämää vamman kanssa -kilpailukuviin voit tutustua Pinterest-kuvapalvelussa, jonka löydät tästä linkistä.

Kiitokset kaikille, jotka vierailitte osastollamme! Tapahtuma järjestetään seuraavan kerran marraskuussa 2017.

Kirsi Tuovinen
Tukitoiminnan koordinaattori