Tukipointti

Apurahoja haetaan nyt sähköisellä lomakkeella

Huomasitteko jo, että Tukilinjan uudet nettisivut ovat auenneet? Monia vuosia hyvin palvelleet sivustoomme ovat siirtyneet historiaan, ja olemme päivittäneet kaiken sivuilla olevan tiedon nykyaikaan ulkoasua myöten. Me tukitoiminnan koordinaattorit olemme olleet mukana erityisesti Apurahat-osion päivittämisestä. Sen sisältöä on selkeytetty ja pyritty tekemään apurahan hakemista entistä helpompaa. Tukitoiminnasta ja hakemisesta kerrotaan nyt myös englanniksi, ei pelkästään ruotsiksi ja selkokielellä, kuten ennen. Laadimme myös Usein kysytyt kysymykset -osion ja kerromme Asiakasrekisterin periaatteet.

Suurimpana uudistuksena on kuitenkin se, että sivuilta löytyvät nyt sähköiset Hakulomakkeet tuen hakemista varten. Niitä on kaksi: toinen yksityishenkilöille ja toinen yhteisöille ja yrityksille. Kun klikkaa haluamaansa nimeä, alle avautuu oikea lomake. Kun lomakkeen täyttää kohta kohdalta ja mukaan liittää sähköisinä liitteinä kaikki tarvittavat liitteet asiantuntijalausunnoista verotuspäätöksiin, ei paperipostia tarvitse välttämättä lähettää ollenkaan. Ja kun sivustolta lähetetty anomus löytyy suoraan tukitoiminnan työntekijän näytöltä tarvittavine liitteineen, se lyhentää hakijan odotusaikaa huomattavasti.

Nettisivujen kohdasta Hakuohjeet löytyy edelleen lista hakukohdekohtaisia ohjeita. Ohjeita annetaan esimerkiksi harrastusapurahan tai tietokonehakemuksen tekoon. Niitäkin on hieman päivitetty. Esimerkiksi entinen Ryhmä- ja hankeapuraha on uudelta nimeltään Yhteisöapuraha. Ohjeita kannattaa tarkastella, kun miettii tuen hakemista.

Tarvittavat liitteet on nimittäin hyvä koota ja skannata ennen kuin täyttää hakemuksen nettisivuilla. Jos liitteitä vielä lähetysvaiheessa puuttuu, mutta tarkoituksena on lähettää ne pikapuoliin, tämäkin kannattaa mainita hakemuksessa. Silloin tukitoiminnan koordinaattori ei suotta lähetä lisäselvityspyyntöä.

Vaikka apurahan hakeminen Tukilinjalta on siirtymässä pääosin nettiin, emme halua unohtaa hakijoita, joilla ei ole mahdollisuutta lähettää hakemusta sähköisesti. Apurahaa voi siis yhä hakea vaikka käsin kirjoitetulla hakemuksella. Olennaista on, että kuoresta löytyvät kaikki hakemusohjeissa ja hakulomakkeessa kysytyt tiedot ja tositteet.

Kohta Tätä tuemme kannattaa aina lukea ennen hakemuksen tekemistä. Siellä on lueteltu tuen painopisteet eli ne kohteet, joihin kannattaa meiltä apurahaa hakea. Jos sen jälkeen jää vielä kysmyksiä, voi avata toisen uuden osion: Usein kysytyt kysymykset!

Viimeiseksi mainittakoon Tukipointti-blogimme, josta löytyvät jatkossa lehdessä julkaistujen Tukipointti-palstojen lisäksi myös kuulumisemme lehden ilmestymiskertojen välissä. Sieltä voit siis seurailla, mitä tukitoiminnassa tapahtuu. Voit myös kommentoida ja kysellä tukitoimintaan liittyvistä asioista. Henkilökohtaiset hakemiseen liittyvät kysymykset kannattaa kuitenkin edelleen kysellä sähköpostilla tai puhelimitse.

Sara Liukkonen
Tukitoiminnan koordinaattori