Blogilinjalla: Katariina

Viiden jälkeen -ohjelman kuvaukset

MTV3:n Viiden jälkeen -ohjelmaan tulee keskiviikkona pätkä, jossa minua haastatellaan Tourettesta. Minua pyydettiin tähän mukaan nopealla aikataululla, mutta osallistuin mielelläni, koska ajattelen, että kaikkien on tärkeää tietää Tourettesta. Sosiaalisen median avulla levittämäni tietoisuus tavoittaakin hyvin nuorempaa väkeä. Television kautta tietoisuus Tourettesta voi tavoittaa myös vanhempia ihmisiä ja heitä, jotka eivät käytä sosiaalista mediaa.

Tourette on osalle sairastavista sosiaalisesti hyvin vaikea sairaus. Tahaton ääntely ja pakkoliikkeet hämmästyttävät ihmisiä, jotka eivät tiedä mistä on kysymys. Tieto ei siis Touretten kohdalla missään nimessä lisää tuskaa, vaan ymmärrystä. Mitä enemmän ihmiset tietävät, mistä Tourettessa on kyse, sitä paremmin he ymmärtävät esimerkiksi tahatonta kiroiluani. 

Kuvaukset jännittivät etukäteen aika paljon, mutta kun kuvaaja ja toimittaja saapuivat paikalle, juttelimme rennosti ennen kuvaamista ja jännitys vähän lieveni. He olivat niin mukavia ja ymmärtäväisiä ihmisiä. Minulle jäi kiva fiilis haastattelusta, jännityksestä huolimatta.

Kesken kuvausten minulle tuli myös oire, jossa silmät vetävät minne sattuu, yleensä joko ylös- tai alaspäin. Osan haastattelusta siis tuijotin vain kattoon. Kaikesta huolimatta saatiin kuvattua.

Kuvasimmekin tosi pitkään ja monta aihetta siihen nähden, että televisiossa näytetään keskiviikkona ilmeisesti vain joitakin minuutteja pitkä pätkä. Nyt odotan innolla, millainen lopputulos saatiin aikaan.