Blogilinjalla: Katariina

Podcastin äänitystä

Tiistaina oli jännä päivä. Sain olla Maija Kantolan ja Ella Hautajärven Solmussa -podcastissa vieraana puhumassa Tourettesta. Maija ja Ella ovat mukavia ja rentoja ihmisiä. Tämä helpotti elämäni ensimmäistä podcast-äänitystä.

Olin valmistautunut kirjoittamalla kattavat muistiinpanot, mutta en lopulta pystynyt edes lukemaan niitä. Minulle tuli tic-oire, jossa silmät vetävät lähes jatkuvasti ylöspäin tai alaspäin. Tämä tic alkoi juuri ennen Maijan ja Ellan saapumista ja kesti koko äänittämisen ajan. Ärsyttävä silmien tic tuli myös Viiden jälkeen -ohjelman kuvauksissa. Se tulee usein hetkinä, jolloin pitäisi keskittyä ja toimia järkevästi. Todennäköisesti se siis liittyy jotenkin jännitykseen.

Vaikka en voinut lukea kunnolla muistiinpanoja, pystyin hyvin vastaamaan ilmankin, koska kysymykset liittyivät vain Touretteen ja minuun. En muista enää kunnolla, mitä puhuin äänittäessä ja se ruokkii epävarmoja ajatuksiani. Nyt tuntuu siltä, että höpötin aivan liian nopeasti ja epäselvästi, puhuin ihan mitä sattuu ja toistelin täytesanoja kuten “niinku”.

Ella, Maija ja avustajani Lotta kuitenkin sanoivat, että äänitys meni hyvin. Tiedostan olevani itsekriittinen, joten on täysin mahdollista, että podcast-jaksosta tulee hyvä. Maija myös lupasi leikata äänitystä niin, että siitä tulee järkevä kokonaisuus.

Toivon, että tietoisuus Tourettesta leviää tämän kautta taas uusille ihmisille. Ensi viikon keskiviikkona jakso, jossa minä olen mukana, julkaistaan Solmussa -podcastiin Spotifyssa.