Blogilinjalla: Heidi

Perhosvaikutus

Oletteko kuulleet perhosvaikutuksesta? Siitä, miten perhosen siipienisku Havaijilla voi saada aikaan ukkosmyrskyn toisella puolella maailmaa?  Puhun kaaosteoriasta Eli siitä, miten pienet muutokset alkutilassa ja välivaiheessa saavat aikaan valtavan muutoksen lopputilassa. 

Kuten jo aiemmin sanoin, tämän blogin oli tarkoitus kertoa unelmieni työmatkasta Lontooseen ja hauskan rauhallisesta elämästäni maalaispitäjän kyläkoulun asukkaana sitä ennen ja sen jälkeen. Ensimmäinen ei mennyt sinne päinkään; jälkimmäinen ei pidä enää paikkaansa – kuten jo aiemmissa osissa olen kertonut.

***

Asiat näyttivät jo hetken aikaa paremmilta. Heräsin aamuisin onnellisena, katsoin trillerin ennen työntekoa ja käytin loppupäivän työskentelyyn ja ystävien kanssa hengailuun. Ja kyllä, puhuin edelleen Eddien kanssa päivittäin. Olin jäänyt häneen aivan liian kiinni.  Kaikki tuntui silti positiiviselta….

Mutta nyt

istun muuttokuorman keskellä keskusta-asunnossa kirjoittamassa tätä keskellä yötä. Juuri kolmannen kerran viimeisten kuukausien aikana sairaalasta päässeenä ja neljättä keikkaa odotellessa. Mikään ei tunnu miltään.  Paitsi toivottomalta ja ajoittain järkyttävän pahalta. MIten tässä nyt taas pääsi käymään tällä tavalla? Mikä heilautti minut pois siitä herkästä tasapainosta, jonka olin saavuttanut katastrofikasautuman jälkeen?

En tiedä.

Seuraava kysymys: miten tästä eteenpäin? Mistä langoista lähden vetämään, jotta saan kudottua elämäni takaisin kokoon?  Upotanko itseni töihin? Vai lähdenkö hakemaan kuntoutuspaikkaa jostain? Minulla on tämä päivä aikaa päättää. Huomenna pitää ilmoittaa, tulenko töihin -vai jatkanko sairauslomaa. Selviän tästä yhdestä, päätä ja sydäntä raastavasta päivästä pyytämällä ystäväni Miran ja Heikin kylään. Ystävät, joiden kanssa voin ottaa typeriä selfieitä ja joiden olkaa vasten voin paitsi itkeä, myös nauraa.

Ystäväni lähtevät saattamaan minua huomenna kuntoutushaastatteluun. Tosin; avustajani, josta välitän ehkä hieman liikaa, uhkaa; ettei lähde enää uusille työmatkoille, jos en ole kohta siihen valmis. Tuntuu vaikealta uskoa, että tässä puhuu ihminen, jonka pitäisi tukea minua kaikessa.

Jonain näistä päivistä; lupaan kirjoittaa, miten elämä voittaa.

 

XoXo Hede