Startti-stipendien saajat

Startti-stipendit on jaettu yhteistyössä Suomen Paralympiakomitean kanssa. Lisätietoa Startti-stipendistä Suomen Paralympiakomitean sivuilta, ja hakuohjeet Tukilinjan sivuilla.

STARTTI-STIPENDIT KEVÄT 2022

Harrastajille

Wilkma N., Vantaa
Stipendi urheiluvarusteiden hankintaan 21-vuotiaalle nuorelle, jolla on toimintakyvyn rajoite ja joka on aloittanut tavoitteellisen yleisurheilun harrastamisen.

Jatkonen J., Jämsä
Stipendi jousiammunnassa tarvittavien välineiden hankintaan henkilölle, joka on aloittanut tavoitteellisen harrastamisen ja jolla on useita toimintakyvyn rajoitteita.

Haikarainen S., Oulu
Stipendi jääkiekkokelkan hankintaan henkilölle, joka on aloittanut parajääkiekon tavoitteellisen harrastamisen. Oma kelkka mahdollistaa kehittymisen lajin parissa seuraavalle tasolle.

Koivusalo S., Masku
Stipendi jääkiekkokelkan hankintaan henkilölle, jolla on liikuntavamma ja joka on löytänyt parajääkiekosta itselleen soveltuvan harrastuksen.

Väliaho P., Jyväskylä
Stipendi yleisurheilussa tarvittavien välineiden ja varusteiden hankintaan näkövammaiselle henkilölle, joka harrastaa lajia tavoitteellisesti.

Knoll I., Jyväskylä
Stipendi hiihtokelkan hankintaan 13-vuotiaalle koululaiselle, jolla on liikuntavamma ja jolle kelkkahiihto on mieluisa harrastus.

Pihlajamäki C., Helsinki
Stipendi kuulantyönnössä tarvittavien varusteiden ja välineiden hankintaan 28-vuotiaalle henkilölle, jolla on rajoitteita toimintakyvyssä. Hän on aloittanut lajin tavoitteellisen harrastamisen.

Paunio A., Helsinki
Stipendi bocciassa tarvittavien välineiden hankintaan 16-vuotiaalle nuorelle, joka liikkuu sähköpyörätuolilla ja joka on aloittanut lajin tavoitteellisen harrastamisen.

Huttunen A., Helsinki
Stipendi bocciassa tarvittavien välineiden hankintaan henkilölle, jolla on liikuntavamma ja joka osallistuu ensimmäistä kertaa lajin SM-kisoihin.

Seppälä R., Tampere
Stipendi tanssikäyttöön soveltuvan sähköpyörätuolin hankintaan 29-vuotiaalle henkilölle, jolla on liikuntavamma ja joka haluaa edetä lajissa.

Rantanen P., Helsinki
Stipendi näkövammaiselle henkilölle, joka on aloittanut ilma-aseammunnan aktiivisen harrastamisen.

Rukko K., Espoo
Stipendi lumilautailussa tarvittavien välineiden ja varusteiden hankintaan 14-vuotiaalle koululaiselle, jolla on näkövamma ja joka harrastaa lajia tavoitteellisesti.

Heikkilä P., Turku
Stipendi heittotuolin ja keihäiden hankintaan keihäänheiton aloittaneelle henkilölle, jonka toimintakyky on alentunut.

Majanmaa S., Espoo
Stipendi keilailussa tarvittavien varusteiden ja välineiden hankintaan henkilölle, jolla on liikuntavamma ja joka on aloittamassa lajin tavoitteellisen harrastamisen.

Yhteisöille

Unified-käsipallon kokeilutapahtuma/ Julia Fonsen
Stipendi unified-käsipallon kokeilutapahtuman kuluihin. Tapahtuma toteutetaan osana Vammaiset vaikuttajiksi -koulutusta.

Liedon Pallo ry
Stipendi soveltavan jalkapallojoukkueen varuste- ja välinehankintoihin seuralle, joka on käynnistämässä soveltavaa lajitoimintaa.

Puistolan Urheilijat ry
Stipendi uuden toiminnan markkinointikuluihin seuralle, joka on käynnistämässä lasten ja nuorten soveltavan jalkapallojoukkueen toimintaa.

STARTTI-STIPENDIT SYKSY 2021

Harrastajat

Luumi S., Vantaa
Stipendi bocciassa tarvittavien välineiden ja varusteiden hankintaan henkilölle, jolla on liikuntavamma ja joka on aloittanut lajin tavoitteellisen harrastamisen. Hänen tavoitteenaan on osallistua paraboccian SM-kilpailuihin.

Heinonen A., Pirkkala
Stipendi voimistelu- ja ratsastusharrastuksessa tarvittavien välineiden ja varusteiden hankintaan 16-vuotiaalle nuorelle, joka on vasta aloittanut lajien harrastamisen ja jolla on oppimisen haasteita.

Nemvalts A., Vantaa
Stipendi sokkopingiksessä tarvittavien välineiden ja varusteiden hankintaan 17-vuotiaalle nuorelle, jolla on näkövamma.

Antila I., Seinäjoki
Stipendi uppopallon varustehankintoihin 12-vuotiaalle koululaiselle, jolla on oppimisen haasteita ja joka on löytänyt itselleen mieluisen lajin uppopallosta.

Auna S., Vihti
Stipendi taitoluisteluharrastuksessa tarvittavien välineiden ja varusteiden hankintaan 15-vuotiaalle nuorelle, jolla on oppimisen haasteita ja joka on aloittanut taitoluistelun.

Siirola A., Lahti
Stipendi hiihtokelkan hankintaan 14-vuotiaalle nuorelle, joka on aloittanut kelkkahiihdon viime talvena.

Aittola V-M., Luhtajoki
Stipendi maalivahdin varusteiden hankintaan näkövammaiselle henkilölle, joka on aloittanut näkövammaiskiekon harrastamisen ja tähtää kansainväliselle tasolle.

Kumpulainen K., Helsinki
Stipendi vammaissulkapallon välinehankintoihin henkilölle, jolla on liikuntavamma ja joka tähtää lajin SM-kisoihin.

Aittola I., Luhtajoki
Stipendi näkövammaiskiekossa tarvittavien varusteiden hankintaan henkilölle, joka on aloittanut lajin harrastamisen lainavarusteilla.

Saarenpää-Kervinen E., Oulu
Stipendi ratsastusvarusteiden hankintaan henkilölle, joka on aloittanut kilpailemisen pararatsastuksessa ja joka tähtää vuoden 2024 Pariisin paralympialaisiin.

Anttila A., Palokka
Stipendi yleisurheilussa tarvittavien varusteiden hankintaan henkilölle, jolla on oppimisen haasteita ja joka on aloittanut lajin tavoitteellisen harrastamisen.

Hintsanen S., Espoo
Stipendi näkövammaiskiekon varustehankintoihin 25-vuotiaalle opiskelijalle, joka on aloittanut jääkiekkoharrastuksen.

Lankinen H., Porvoo
Stipendi kilparatsastuksen kuluihin henkilölle, jolla on toimintakyvyn rajoite ja joka on aloittanut lajin tavoitteellisen harrastamisen.

Yhteisöt

Seinäjoen Peliveljet ry
Stipendi salibandykerhon välineiden ja varusteiden hankintaan urheiluseuralle, joka on käynnistänyt erityislasten salibandykerhotoiminnan.

Para ravi-ja ratsastus yhdistys
Stipendi para-ravitoiminnassa tarvittavien varusteiden hankintaan vastaperustetulle yhdistykselle.
Nivalan saukot ry
Stipendi soveltavan uinnin väline- ja varustehankintoihin uimaseuralle, joka on mukana Avoimet Ovet -hankkeessa ja aloittanut soveltavan uinnin ryhmätoiminnan.

Jyväskylän Kenttäurheilijat
Stipendi yleisurheiluseuralle, joka on järjestämässä kuntosaliharrastuksen starttikurssia liikunnassa tukea tarvitseville henkilöille.

Olarin Voimistelijat ry
Stipendi rytmisen voimistelun kilpailuissa ja esityksissä tarvittavien pukujen hankintaan voimisteluseuralle, joka on käynnistämässä toista erityisryhmää. Tarkoituksena on madaltaa perheiden osallistumiskynnystä tarjoamalla ryhmiin osallistuvien voimistelijoiden käyttöön puvun lainausmahdollisuus.

PompS ry
Stipendi pyörätuolisquashissa tarvittavan pelituolin hankintaan mailapeliseuralle, joka haluaa tarjota lajin harrastusmahdollisuuden myös pyörätuolin käyttäjille.

Rekolan Raikas ry lentopallojaosto
Stipendi istumalentopallossa tarvittavien välineiden ja varusteiden hankintaan urheiluseuralle, joka on käynnistämässä istumalentopallon sarjatoiminnan.

FB Factor ry
Stipendi varustehankintoihin ja markkinointikuluihin salibandyseuralle, joka on käynnistänyt kaksi soveltavan liikunnan salibandypainotteista ryhmää lapsille.

Pakilan Veto ry
Stipendi soveltavan hiihdon leirin kuluihin hiihtoseuralle, joka on aloittanut soveltavan hiihdon ryhmätoiminnan.