Startti-stipendien saajat

Startti-stipendit on jaettu yhteistyössä Suomen Paralympiakomitean kanssa. Lisätietoa Startti-stipendistä Suomen Paralympiakomitean sivuilta, ja hakuohjeet Tukilinjan sivuilla.

STARTTI-STIPENDIT SYKSY 2023

Harrastajille

Lehtinen A.
Stipendi boccia -pallojen hankintaan henkilölle, jolla on liikkumisen rajoitteita ja joka on aloittanut tavoitteellisen boccia -harrastuksen.

Huhtamäki E.
Stipendi keilavarusteiden ja -välineiden hankintaan 15-vuotiaalle nuorelle, jolla on oppimisen haasteita, ja joka on aloittanut tavoitteellisen keilailuharrastuksen.

Mustonen K.
Stipendi parajääkiekkovarusteiden hankintaan henkilölle, jolla on liikuntavamma ja joka on aloittanut lajin harrastamisen joukkueessa.

Palin O.
Stipendi golfvarusteiden hankintaan 14-vuotiaalle nuorelle, jolla on monenlaisia toimintakyvyn rajoitteita, ja joka on aloittanut kilpailemisen lajissa, ja tavoitteena on päästä Suomen edustajaksi paragolfissa.

Kuusela R.
Stipendi näkövammaisjääkiekossa tarvittavien maalivahdin varusteiden hankintaan 29-vuotiaalle henkilölle, joka on aloittanut lajin harrastamisen.

Heiskanen H.
Stipendi sähköpyörätuolisalibandyssa tarvittavaan pelipyörätuoliin henkilölle, joka on aloittanut lajin harrastamisen, ja tarvitsee oman tuolin kehittyäkseen lajissa.

Kylmäaho A.
Stipendi omien boccia-pallojen hankintaan 27-vuotiaalle henkilölle, jolla on liikuntavamma ja joka on aloittanut lajin harrastamisen. Tavoitteena on SM-kisoihin osallistuminen tulevaisuudessa, ja lajissa eteneminen edellyttää omien pallojen hankintaa.

Vlasov E.
Stipendi jalkapallovarusteiden 15-vuotiaalle nuorelle, jolla on erilaisia toimintakyvyn rajoitteita ja on aloittanut lajin harrastamisen joukkueessa, joka pelaa sarjatasolla.

Vierikko M.
Stipendi jääkiekkovarusteiden hankintaan 25-vuotiaalle henkilölle, joka on aloittanut harrastamisen Special Hockey -joukkueessa.

Sallinen S.
Stipendi jääkiekkovarusteiden hankintaan 14-vuotiaalle nuorelle, jolla on aktiivisuuden ja tarkkaavuuden haasteita, ja joka on aloittanut lajin harrastamisen Special Hockey -joukkueessa.

Liang E.
Stipendi taitoluisteluharrastuksessa tarvittavien varusteiden hankintaan 7-vuotiaalle koululaiselle, jolla on vuorovaikutuksen haasteita, ja joka on aloittanut lajin harrastamisen soveltavan taitoluistelun ryhmässä.

Antila A.
Stipendi jääkiekkovarusteiden hankintaan 13-vuotiaalle nuorelle, jolla on erilaisia toimintakyvyn rajoitteita, ja joka on aloittanut lajin harrastamisen Special Hockey -joukkueessa.

Antila A.
Stipendi jääkiekkovarusteiden hankintaan 23-vuotiaalle henkilölle, jolla on erilaisia toimintakyvyn rajoitteita, ja joka on aloittanut lajin harrastamisen Special Hockey -joukkueessa.

Rinkinen O-R.
Stipendi jalkapallovarusteiden hankintaan henkilölle, jolla on toimintakyvyn rajoitteita, ja joka on aloittanut lajin harrastamisen.

Aaltonen M.
Stipendi kilpauinnissa tarvittavien varusteiden hankintaan 11-vuotiaalle koululaiselle, jolla on liikuntarajoitteita, ja joka on siirtynyt harrastamaan lajia kilparyhmään.

Wallin J.
Stipendi pikajuoksuvarusteiden hankintaan 26-vuotiaalle henkilölle, jolla on oppimisen vaikeus ja joka on aloittanut kilpatavoitteellisen harrastamisen juoksulajeissa.

Uura J.
Stipendi pikajuoksussa tarvittavien varusteiden hankintaan henkilölle, joka on aloittanut lajissa kilpailun ja tähtää elinsiirron saaneiden EM-kisoihin.

Soininen H.
Stipendi pararatsastuksessa tarvittavien varusteiden hankintaan henkilölle, joka on aloittanut lajissa kilpailemisen ja tähtää Pariisissa pidettäviin paralympialaisiin.

Silvonen S.
Stipendi jääkiekkovarusteiden hankintaan 8-vuotiaalle koululaiselle, joka harrastaa jääkiekkoa ja jolla on liikkumisen haasteita.

 

Yhteisöille

Riihivuoren hiihtoseura
Stipendi laskettelukelkan hankintaan hiihtoseuralle, joka on käynnistämässä soveltavaa laskettelutoimintaa koulutettuaan lajin pariin myös ohjaajia.

Tampereen Ilves
Stipendi parajääkiekkojoukkueen välineiden ja varusteiden hankintaan seuralle, jossa on aloitettu parajääkiekko.

Joensuun Kataja/ voimistelujaosto
Stipendi soveltavan voimistelun varusteiden ja välineiden hankintaan urheiluseuralle, jonka voimistelujaosto on käynnistänyt soveltavan voimistelun ryhmän toiminnan.

Seinäjoen hiihtoseura/ alppijaosto
Stipendi laskettelukelkan hankintaan hiihtoseuralle, jonka alppijaosto on käynnistänyt soveltavan laskettelutoiminnan.

Respect Boxing Club
Stipendi varusteiden hankintaan nyrkkeilyseuralle, joka on aloittanut kehitysvammaisille harrastajille suunnatun harrastuskaveritoiminnan.

 

STARTTI-STIPENDIT KEVÄT 2023

Harrastajille

Kaalinpää J., Kuusankoski
Stipendi keihäänheitossa tarvittavien varusteiden hankintaan henkilölle, jolla on liikuntavamma.

Stenvik A., Nokia
Stipendi rytmisessä voimistelussa tarvittavien harrastusvarusteiden hankintaan 9-vuotiaalle koululaiselle, jolla on monenlaisia toimintakyvyn rajoitteita.

Kööpikkä T., Rauma
Stipendi oman heittotuolin hankintaan henkilölle, joka on aloittanut kuulantyönnön harjoittelun uudelleen paraurheilijana.

Feldt J., Kotka
Stipendi ampumaurheilussa tarvittavan yksilöllisen aseen ja muiden varusteiden hankitaan henkilölle, jolla on toimintakyvyn rajoitteita. Omat varusteet ovat edellytys lajissa kehittymiselle.

Niskanen T., Lahti
Stipendi parajääkiekossa tarvittavien varusteiden hankintaan henkilölle, jolla on liikkumista rajoittava vamma.

Heikkinen S., Juuka
Stipendi rytmisessä voimistelussa tarvittavien varusteiden hankintaan 17-vuotiaalle nuorelle, jolla on oppimisen haasteita.

Oiva S., Saarenkylä
Stipendi keilailuvarusteisiin 23-vuotiaalle henkilölle, jolla on oppimisen haasteita ja joka on aloittanut viime syksynä tavoitteellisen keilailuharrastuksen.

Sairanen A., Salo
Stipendi yleisurheilun juoksulajeissa tarvittavien varusteiden hankintaan 18-vuotiaalle opiskelijalle, joka osallistuu lyhytkasvuisten yleisurheilun MM-kisoihin.

Pajula N., Tampere
Stipendi parajääkiekkoharrastuksen varustehankintoihin 17-vuotiaalle nuorelle, jolla on liikuntavamma.

Lehtonummi J., Järvenpää
Stipendi lasketteluvarusteiden hankintaan 8-vuotiaalle koululaiselle, jolla on monenlaisia toimintakyvyn rajoitteita. Hän on aloittanut harrastamisen vasta päättyneellä kaudella ja tarvitsee omat varusteet lajissa kehittyäkseen.

Johansson C., Naantali
Stipendi yleisurheilun heittolajeissa tarvittavien välineiden ja varusteiden hankintaan henkilölle, jolla on liikuntavamma ja joka on vasta aloittanut heittolajien harrastamisen paikallisessa urheiluseurassa.

Karttunen K., Jyväskylä
Stipendi omien boccia-pallojen hankintaan opiskelijalle, joka on aloittanut lajin harrastamisen ja jonka vamma rajoittaa liikkumista.

Sieppi E., Rovaniemi
Stipendi para-alppihiihdossa tarvittavien välineiden ja varusteiden hankintaan 24-vuotiaalle nuorelle, jolla on toimintakyvyn rajoitteita.

Helenius P., Kouvola
Stipendi luisteluvarusteiden hankintaan henkilölle, jolla on oppimisen haasteita.

Ehrling L., Kouvola
Stipendi luisteluvarusteiden hankintaan henkilölle, jolla on oppimisen haasteita.

Jussila J.,
Stipendi yksilöllisen keilapallon hankintaan henkilölle, jolla on oppimisen haasteita ja joka on aloittanut lajin tavoitteellisen harrastamisen.

Mertaniemi L.,
Stipendi yksilöllisen keilapallon hankintaan henkilölle, jolla on oppimisen haasteita ja joka on aloittanut lajin tavoitteellisen harrastamisen.

Ylönen J.,
Stipendi yksilöllisen keilapallon hankintaan henkilölle, jolla on oppimisen haasteita ja joka on aloittanut lajin tavoitteellisen harrastamisen.

Turpeinen S.,
Stipendi yksilöllisen keilapallon hankintaan henkilölle, jolla on oppimisen haasteita ja joka on aloittanut lajin tavoitteellisen harrastamisen.

Teroheimo P.,
Stipendi yksilöllisen keilapallon hankintaan henkilölle, jolla on oppimisen haasteita ja joka on aloittanut lajin tavoitteellisen harrastamisen.

Cowell A., Oulu
Stipendi maalipallossa tarvittavien varusteiden hankintaan opiskelijalle, joka harrastaa lajia tavoitteellisesti ja kilpailee aktiivisesti.

Yhteisöille

Rovaniemen Invalidit ry
Stipendi soveltavan sulkapallovälineistön hankintaan yhdistykselle, jossa aloitetaan lajin harrastusmahdollisuuden tarjoaminen jäsenistölle.

Tikkurilan Judokat ry
Stipendi soveltavassa judossa tarvittavan tatamin ja varusteiden hankintaan lajiseuralle, joka on aloittanut judoharjoitukset koulun iltapäiväkerhon yhteydessä.

Jyväskylän Komeetat ry.
Stipendi peliasujen hankintaan jalkapalloseuralle, joka on aloittanut soveltavan jalkapallojoukkueen toiminnan.

Someron Voima
Seura on aloittanut soveltavan jalkapallon harrastetoiminnan. Stipendi käytetään yhtenäisten peliasujen hankintaan.

Pirkanmaan Lihastautiyhdistys ry
Stipendi lajikokeiluiden järjestämiseen yhdistykselle, joka haluaa kehittää liikuntatoimintaa ja löytää jäsenille soveltuvia ja heitä kiinnostavia lajeja.

Juniori KalPa
Stipendi väline- ja materiaalihankintoihin jääkiekkoseuralle, joka on käynnistänyt soveltavan jääkiekon harrastetoimintaa.

Fc Ulvila
Stipendi välineiden ja varusteiden hankintaan jalkapalloseuralle, joka on käynnistämässä soveltavan jalkapallon harrastetoiminnan.

Pieksämäen Tsemppi -82
Stipendi istumalentopallossa tarvittavien välineiden ja varusteiden hankintaan urheiluseurassa, joka on aloittamassa lajin harrastetoiminnan.

Leppävirran Viri ry
Stipendi välinehankintoihin monilajiseuralle, joka on käynnistämässä soveltavan liikunnan ryhmää.

Voimistelu- ja urheiluseura Alahärmän Kisa / Jalkapallo
Stipendi välineiden ja varusteiden hankintaan jalkapalloseuralle, joka on käynnistämässä soveltavan jalkapallon harrastetoimintaa.

Santa’s United ry
Stipendi välineiden ja varusteiden hankintaan salibandyseuralle, joka on laajentamassa soveltavan salibandyn harrastetoimintaa ja käynnistämässä toista soveltavaa joukkuetta.

Pallo-Iirot ry
Stipendi välineistön ja varusteiden hankintaan jalkapalloseuralle, joka on käynnistämässä soveltavan jalkapallon harrasteryhmätoimintaa. Se järjestää toimintaa esittelevän kiertueen kouluille ja päiväkodeille.

Kokemäen Kova-Väki Jalkapallo ry
Stipendi välineiden ja varusteiden hankintaan jalkapalloseuralle, joka on käynnistämässä soveltavan jalkapallon harrastetoimintaa.

Nesteen soutajat
Stipendi väline- ja varustehankintoihin soutuseuralle, joka on käynnistämässä parasoudun tarjoamisen seurassaan.

STARTTI-STIPENDIT SYKSY 2022

Harrastajille

Hammar J., Turku
Stipendi paratriatholinistille sisäpyörän hankintaan, jota hän tarvitsee harjoittelussaan erityisesti talviaikana.

Räisänen T., Vantaa
Stipendi yleisurheilussa tarvittavien varusteiden hankintaan henkilölle, joka on aloittanut lajin tavoitteellisen harrastamisen ja tähtää elinsiirtopotilaiden kotimaisiin ja kansainvälisiin kilpailuihin.

Nuoranne L., Turku
Stipendi 17-vuotiaalle nuorelle paratriathlonissa tarvittavan maantiepyörän hankintaan. Hän edustaa Suomea lajissa maajoukkuetasolla.

Edelman O., Espoo
Stipendi oman ratakelaustuolin hankintaan 14-vuotiaalle nuorelle, joka on tähän asti harrastanut lajia lainatuolilla.

Vertanen V., Helsinki
Stipendi jääkiekossa tarvittavien välineiden ja varusteiden hankintaan näkövammaiselle henkilölle, joka on aloittanut näkövammaiskiekon harrastamisen paikallisessa urheiluseurassa.

Suominen O., Kaarina
Stipendi yksilöllisten urheilujalkineiden hankintaan 22-vuotiaalle nuorelle, joka harrastaa yleisurheilua ja jolla on toimintakyvyn rajoitteita.

Rönkkö R., Helsinki
Stipendi yleisurheilun juoksulajeissa tarvittavien juoksupiikkarien hankintaan henkilölle, joka osallistuu elinsiirron saaneiden seuraaviin MM- ja SM-kisoihin.

Savolainen V., Ylöjärvi
Stipendi rytmisessä voimistelussa tarvittavien esiintymisasujen ja välineiden hankintaan 12-vuotiaalle koululaiselle, joka harrastaa lajia Tampereen Sisun Special Mineteissä.

Wahlber S., Wahlberg
Stipendi rytmisessä voimistelussa tarvittavan kisapuvun hankintaan 10-vuotiaalle koululaiselle, joka on kutsuttu Special Olympics -kilpailuihin.

Torkko A., Pennala
Stipendi jääkiekkovarusteisiin näkövammaiselle henkilölle, joka on tähän asti harrastanut lajia lainavarusteilla.

Ketola H., Oulu
Stipendi uusiin luistimiin näkövammaiselle henkilölle, joka pelaa jääkiekkoa ja on lähdössä ensimmäiseen turnaukseensa ulkomaille.

Tulisalo P., Helsinki
Stipendi maalipallossa tarvittavien varusteiden hankintaan 16-vuotiaalle näkövammaiselle nuorelle, joka harrastaa lajia tavoitteellisesti.

Owiti B., Helsinki
Stipendi maalipallossa tarvittavien varusteiden hankintaan näkövammaiselle henkilölle. Hän on aloittanut lajin tavoitteellisen harrastamisen joukkueessa, joka pelaa avoimessa SM-sarjassa.

Ramazanov R., Helsinki
Stipendi jääkiekkovarusteisiin näkövammaiselle henkilölle, joka tarvitsee yksilöllisesti valmistetut varusteet.

Rintamäki V., Helsinki
Stipendi jääkiekkovarusteiden hankintaan 13-vuotiaalle nuorelle, joka on aloittanut lajin harrastamisen special hockey -joukkueessa.

Sahlström N., Keitele
Stipendi parayleisurheilussa tarvittavien välineiden ja varusteiden hankintaan 16-vuotiaalle nuorelle, joka on aloittanut lajin tavoitteellisen harrastamisen.

Silas J., Tampere
Stipendi ilmakiväärin hankintaan näkövammaiselle henkilölle, joka on aloittanut ammunnan tavoitteellisen harrastamisen ja tähtää lajissa kansainvälisiin kilpailuihin.

Kiviniemi V., Helsinki
Stipendi alppihiihdossa tarvittavien välineiden hankintaan 16-vuotiaalle nuorelle, joka on aloittanut lajin harrastamisen ja jonka tähtäimenä on Special Olympics -talvikisat.

Keskikorhonen J., Kokkola
Stipendi keilailussa tarvittavien välineiden hankintaan henkilölle, jolla on toimintakyvyn rajoite ja joka on aloittanut keilaamisen talviajan harrastuksena.

Vatanen T., Tampere
Stipendi alppihiihtosuksien hankintaan lajin tavoitteellisen harrastamisen aloittaneelle henkilölle, jolla on oppimisen haasteita.

Partanen V., Joensuu
Stipendi ratsastusharrastuksessa tarvittavien varusteiden hankintaan 8-vuotiaalle koululaiselle, jolla on toimintakyvyn rajoitteita.

Korte L., Espoo
Stipendi maalipallossa tarvittavien varusteiden hankintaan henkilölle, joka on keväällä aloittanut lajin tavoitteellisen harrastamisen.

Laurila E., Lapua
Stipendi jääkiekkovarusteiden hankintaan 13-vuotiaalle nuorelle, joka on aloittanut parajääkiekon harrastamisen ja tähtää maajoukkuetasolle.

Virtanen V., Hyvinkää
Stipendi parabocciassa tarvittavan kourun hankintaan pyörätuolilla liikkuvalle urheilijalle, joka on aloittanut lajin harrastamisen vuonna 2021 ja päässyt jo maajoukkueeseen.

Myllymäki S., Oulu
Stipendi kilpaurheiluun sopivan taljajousen hankintaan urheilijalle, joka liikkuu pyörätuolilla.

Yhteisöille

Rops Soveltava jalkapallojoukkue, Rovaniemi
Stipendi joukkueeseen liittyneiden uusien pelaajien varustehankintoihin. Joukkueen tarkoituksena on tarjota maksuton harrastusmahdollisuus vähävaraisille pelaajille.

Tuliketut Juniorit, Vantaa
Stipendi kahteen maalivahdin varustepakettiin salibandyjoukkueelle, jossa pelaa 18 erityistä tukea tarvitsevaa nuorta.

Helsingin ja Uudenmaan Näkövammaiset ry
Stipendi näkövammaiskiekossa tarvittavien pelivälineiden ja varusteiden hankintaan yhdistykselle, joka on käynnistänyt lajin harrastuksen jäsenilleen.

Napaketut ry, Espoo
Stipendi alppilautailussa tarvittavien välineiden hankintaan hiihtokoululle, joka tarjoa opetusta kehitysvammaisille ja erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille. Alppilajien suosio on kasvussa, joten opetukseen tarvitaan lisää välineistöä.

Lohjan Pallo / FC Uniikit
Stipendi jalkapallovarusteiden hankintaan joukkueelle, jossa pelaa erityistä tukea tarvitsevia lapsia ja nuoria.

STARTTI-STIPENDIT KEVÄT 2022

Harrastajille

Wilkma N., Vantaa
Stipendi urheiluvarusteiden hankintaan 21-vuotiaalle nuorelle, jolla on toimintakyvyn rajoite ja joka on aloittanut tavoitteellisen yleisurheilun harrastamisen.

Jatkonen J., Jämsä
Stipendi jousiammunnassa tarvittavien välineiden hankintaan henkilölle, joka on aloittanut tavoitteellisen harrastamisen ja jolla on useita toimintakyvyn rajoitteita.

Haikarainen S., Oulu
Stipendi jääkiekkokelkan hankintaan henkilölle, joka on aloittanut parajääkiekon tavoitteellisen harrastamisen. Oma kelkka mahdollistaa kehittymisen lajin parissa seuraavalle tasolle.

Koivusalo S., Masku
Stipendi jääkiekkokelkan hankintaan henkilölle, jolla on liikuntavamma ja joka on löytänyt parajääkiekosta itselleen soveltuvan harrastuksen.

Väliaho P., Jyväskylä
Stipendi yleisurheilussa tarvittavien välineiden ja varusteiden hankintaan näkövammaiselle henkilölle, joka harrastaa lajia tavoitteellisesti.

Knoll I., Jyväskylä
Stipendi hiihtokelkan hankintaan 13-vuotiaalle koululaiselle, jolla on liikuntavamma ja jolle kelkkahiihto on mieluisa harrastus.

Pihlajamäki C., Helsinki
Stipendi kuulantyönnössä tarvittavien varusteiden ja välineiden hankintaan 28-vuotiaalle henkilölle, jolla on rajoitteita toimintakyvyssä. Hän on aloittanut lajin tavoitteellisen harrastamisen.

Paunio A., Helsinki
Stipendi bocciassa tarvittavien välineiden hankintaan 16-vuotiaalle nuorelle, joka liikkuu sähköpyörätuolilla ja joka on aloittanut lajin tavoitteellisen harrastamisen.

Huttunen A., Helsinki
Stipendi bocciassa tarvittavien välineiden hankintaan henkilölle, jolla on liikuntavamma ja joka osallistuu ensimmäistä kertaa lajin SM-kisoihin.

Seppälä R., Tampere
Stipendi tanssikäyttöön soveltuvan sähköpyörätuolin hankintaan 29-vuotiaalle henkilölle, jolla on liikuntavamma ja joka haluaa edetä lajissa.

Rantanen P., Helsinki
Stipendi näkövammaiselle henkilölle, joka on aloittanut ilma-aseammunnan aktiivisen harrastamisen.

Rukko K., Espoo
Stipendi lumilautailussa tarvittavien välineiden ja varusteiden hankintaan 14-vuotiaalle koululaiselle, jolla on näkövamma ja joka harrastaa lajia tavoitteellisesti.

Heikkilä P., Turku
Stipendi heittotuolin ja keihäiden hankintaan keihäänheiton aloittaneelle henkilölle, jonka toimintakyky on alentunut.

Majanmaa S., Espoo
Stipendi keilailussa tarvittavien varusteiden ja välineiden hankintaan henkilölle, jolla on liikuntavamma ja joka on aloittamassa lajin tavoitteellisen harrastamisen.

Yhteisöille

Unified-käsipallon kokeilutapahtuma/ Julia Fonsen
Stipendi unified-käsipallon kokeilutapahtuman kuluihin. Tapahtuma toteutetaan osana Vammaiset vaikuttajiksi -koulutusta.

Liedon Pallo ry
Stipendi soveltavan jalkapallojoukkueen varuste- ja välinehankintoihin seuralle, joka on käynnistämässä soveltavaa lajitoimintaa.

Puistolan Urheilijat ry
Stipendi uuden toiminnan markkinointikuluihin seuralle, joka on käynnistämässä lasten ja nuorten soveltavan jalkapallojoukkueen toimintaa.