Startti-stipendien saajat

Startti-stipendit on jaettu yhteistyössä Suomen Paralympiakomitean kanssa. Lisätietoa Startti-stipendistä Suomen Paralympiakomitean sivuilta, ja hakuohjeet Tukilinjan sivuilla.

STARTTI-STIPENDIT KEVÄT 2021

Harrastajat

Huttunen P.

Stipendi kiekonheitto- ja kävelyharrastuksissa tarvittavien varusteiden ja välineiden hankintaan henkilölle, jolla on näkövamma, ja joka on aloittanut tavoitteellisen harrastamisen.

Aho A.

Stipendi sähköpyörätuolijalkapallossa tarvittavan pelituolin hankintaan nuorelle, jolla on liikuntavamma.

Sinisaari A.

Stipendi käsipyörän hankintaan aktiiviurheilijalle, joka on aloittanut käsipyöräilyn.

Aalto A.

Stipendi triathlonissa tarvittavan polkupyörän hankintaan nuorelle, jolla on vuorovaikutuksen rajoitteita. Hän on liikunnallisesti aktiivinen ja löytänyt lajikseen triathlonin.

Heikkilä S.

Stipendi sähköpyörätuolijalkapallossa tarvittavan pelituolin hankintaan nuorelle, joka on hankkimassa ensimmäistä pelituoliaan.

Yhteisöt

Napaketut Espoo

Stipendi välinehankintoihin lasketteluseuralle, joka on laajentamassa kehitysvammaisille suunnattua laskettelutoimintaa. Se on käynnistänyt uuden ryhmän erityistä tukea tarvitseville harrastajille.

Kehitysvammaisten Taitotupa ry

Stipendi lajikokeilutapahtuman järjestämiskuluihin yhdistykselle, joka haluaa aktivoida kehitysvammaisia jäseniään liikunnan pariin.

Valkeakosken seudun invalidit ry

Stipendi välinehankintoihin yhdistykselle, joka haluaa aktivoida jäsenistöään liikkumaan tarjoamalla uusia harrastusmahdollisuuksia.

Pieksän Kuutit ry

Stipendi ryhmätoiminnassa tarvittavien välineiden ja varusteiden hankintaan uimaseuralle, joka on mukana Avoimet Ovet -hankkeessa ja käynnistämää soveltavan liikunnan ryhmiä.

Spirit Shakin Cheerleaders ry

Stipendi lajissa tarvittavien välineiden ja varusteiden hankintaan seuralle, joka on aloittamassa soveltavaa cheerleading-toimintaa.

Jaguar Spirit Athletes ry

Stipendi lajissa tarvittavien välineiden ja varusteiden hankintaan seuralle, joka on aloittamassa soveltavaa cheerleading-toimintaa.

Meri-Lapin Golfklubi ry

Stipendi lajissa tarvittavien välineiden ja varusteiden hankintaan seuralle, joka on aloittamassa erityisryhmien golf-toimintaa.

Huima Juniorijalkapallo

Stipendi välineiden ja varusteiden hankintaan jalkapalloseuralle, joka on mukana Avoimet Ovet -hankkeessa ja aloittamassa soveltavan jalkapallon ryhmätoimintaa.

Varsinais-Suomen Kamppailu-urheilijat ry

Stipendi lajissa tarvittavien välineiden ja varusteiden hankintaan seuralle, joka on aloittamassa soveltavaa kamppailu-urheilutoimintaa.

Keminmaan Pallo ry

Stipendi varusteiden ja välineiden hankintaan seuralle, joka on aloittamassa erityisryhmien jalkapallotoimintaa.

Pirkkalan Pirkat ry

Stipendi yleisurheilussa tarvittavien välineiden ja varusteiden hankintaan monilajiseuralle, joka on aloittamassa soveltavan liikunnan toimintaa lapsille ja nuorille.

Kouvolan Jalkapallo ry

Stipendi välineiden ja varusteiden hankintaan seuralle, joka on aloittamassa soveltavan jalkapallon ryhmätoimintaa.

Old Power ry

Stipendi näkövammaisjalkapallon starttileirin omavastuuosuuksien pienentämiseen näkövammaisille osallistujille. Leirin tarkoituksena on lisätä tietoisuutta uudesta lajista ja innostaa uusia harrastajia lajin pariin.

IF Gnistan ry

Stipendi varusteiden ja välineiden hankintaan jalkapalloseuralle, joka on aloittamassa soveltavaa, kaikille avointa toimintaa aikuisille.

Turun Voimamiehet ry

Stipendi välineiden ja varusteiden hankintaan seuralle, joka on aloittamassa nallepainia erityisryhmille.

STARTTI-STIPENDIT SYKSY 2020

Yksilöhakijat:

Ruusunen E.
Stipendi oman jääkiekkokelkan hankintaan 24-vuotiaalle liikuntarajoitteiselle parajääkiekon harrastajalle, joka on tähän saakka pelannut lainakelkalla.

Aittokallio J.
Stipendi drag rasing -auton rakentamiseen henkilölle, joka liikkuu pyörätuolilla. Hän on aloittamassa kilpa-autoiluharrastuksen.

Väisänen M.
Stipendi pelivälineisiin ja harrastuspäivään osallistumiseen sähköpyörätuolilla liikkuvalle henkilölle, joka on aloittanut boccia-harrastuksen.

Kangasniemi L.
Stipendi ratsastusvarusteiden hankintaan 20-vuotiaalle pararatsastajalle, joka on valittu maajoukkueen kehitysryhmään.

Konashar M.
Stipendi omien pelivälineiden hankintaan 17-vuotiaalle nuorelle, joka on aloittamassa boccia harrastuksen.

Yhteisöhakijat:

OUKALI ry
Stipendi erityisryhmille suunnattujen asahi- ja jooga-videoiden tuottamiseen lihastautiyhdistykselle, joka on pilotoinut virtuaalista opetusta ryhmille, joiden vasta alkaneen harrastustoiminnan poikkeusolot uhkasivat lopettaa.

Riding Team Gold Horses
Stipendi rampin rakentamiseen ratsastusseuralle, joka haluaa avata toimintaansa myös vammaisille ratsastajille.

FC HAKA
Stipendi jalkapallovälineiden ja -varusteiden hankintaan erityisjalkapallojoukkueelle, joka on aloittanut uutena toimintana seurassa.

Feeniks Basket Unified
Stipendi koripallo välineiden ja varusteiden hankintaan unified-koripallojoukkueella, joka on alittanut uutena toimintana seurassa.

Porrassalmen Urheilijat 62
Stipendi väline ja varustehankintoihin jalkapalloseuralle, joka on perustamassa soveltavan liikunnan ryhmää.

Hämeenlinnan voimisteluseura ry
Stipendi välinehankintoihin voimisteluseuralle, joka on aloittanut special ryhmätoiminnan.