Startti-stipendien saajat

Startti-stipendit on jaettu yhteistyössä Suomen Paralympiakomitean kanssa. Lisätietoa Startti-stipendistä Suomen Paralympiakomitean sivuilta, ja hakuohjeet Tukilinjan sivuilla.

STARTTI-STIPENDIT SYKSY 2022

Harrastajille

Hammar J., Turku
Stipendi paratriatholinistille sisäpyörän hankintaan, jota hän tarvitsee harjoittelussaan erityisesti talviaikana.

Räisänen T., Vantaa
Stipendi yleisurheilussa tarvittavien varusteiden hankintaan henkilölle, joka on aloittanut lajin tavoitteellisen harrastamisen ja tähtää elinsiirtopotilaiden kotimaisiin ja kansainvälisiin kilpailuihin.

Nuoranne L., Turku
Stipendi 17-vuotiaalle nuorelle paratriathlonissa tarvittavan maantiepyörän hankintaan. Hän edustaa Suomea lajissa maajoukkuetasolla.

Edelman O., Espoo
Stipendi oman ratakelaustuolin hankintaan 14-vuotiaalle nuorelle, joka on tähän asti harrastanut lajia lainatuolilla.

Vertanen V., Helsinki
Stipendi jääkiekossa tarvittavien välineiden ja varusteiden hankintaan näkövammaiselle henkilölle, joka on aloittanut näkövammaiskiekon harrastamisen paikallisessa urheiluseurassa.

Suominen O., Kaarina
Stipendi yksilöllisten urheilujalkineiden hankintaan 22-vuotiaalle nuorelle, joka harrastaa yleisurheilua ja jolla on toimintakyvyn rajoitteita.

Rönkkö R., Helsinki
Stipendi yleisurheilun juoksulajeissa tarvittavien juoksupiikkarien hankintaan henkilölle, joka osallistuu elinsiirron saaneiden seuraaviin MM- ja SM-kisoihin.

Savolainen V., Ylöjärvi
Stipendi rytmisessä voimistelussa tarvittavien esiintymisasujen ja välineiden hankintaan 12-vuotiaalle koululaiselle, joka harrastaa lajia Tampereen Sisun Special Mineteissä.

Wahlber S., Wahlberg
Stipendi rytmisessä voimistelussa tarvittavan kisapuvun hankintaan 10-vuotiaalle koululaiselle, joka on kutsuttu Special Olympics -kilpailuihin.

Torkko A., Pennala
Stipendi jääkiekkovarusteisiin näkövammaiselle henkilölle, joka on tähän asti harrastanut lajia lainavarusteilla.

Ketola H., Oulu
Stipendi uusiin luistimiin näkövammaiselle henkilölle, joka pelaa jääkiekkoa ja on lähdössä ensimmäiseen turnaukseensa ulkomaille.

Tulisalo P., Helsinki
Stipendi maalipallossa tarvittavien varusteiden hankintaan 16-vuotiaalle näkövammaiselle nuorelle, joka harrastaa lajia tavoitteellisesti.

Owiti B., Helsinki
Stipendi maalipallossa tarvittavien varusteiden hankintaan näkövammaiselle henkilölle. Hän on aloittanut lajin tavoitteellisen harrastamisen joukkueessa, joka pelaa avoimessa SM-sarjassa.

Ramazanov R., Helsinki
Stipendi jääkiekkovarusteisiin näkövammaiselle henkilölle, joka tarvitsee yksilöllisesti valmistetut varusteet.

Rintamäki V., Helsinki
Stipendi jääkiekkovarusteiden hankintaan 13-vuotiaalle nuorelle, joka on aloittanut lajin harrastamisen special hockey -joukkueessa.

Sahlström N., Keitele
Stipendi parayleisurheilussa tarvittavien välineiden ja varusteiden hankintaan 16-vuotiaalle nuorelle, joka on aloittanut lajin tavoitteellisen harrastamisen.

Silas J., Tampere
Stipendi ilmakiväärin hankintaan näkövammaiselle henkilölle, joka on aloittanut ammunnan tavoitteellisen harrastamisen ja tähtää lajissa kansainvälisiin kilpailuihin.

Kiviniemi V., Helsinki
Stipendi alppihiihdossa tarvittavien välineiden hankintaan 16-vuotiaalle nuorelle, joka on aloittanut lajin harrastamisen ja jonka tähtäimenä on Special Olympics -talvikisat.

Keskikorhonen J., Kokkola
Stipendi keilailussa tarvittavien välineiden hankintaan henkilölle, jolla on toimintakyvyn rajoite ja joka on aloittanut keilaamisen talviajan harrastuksena.

Vatanen T., Tampere
Stipendi alppihiihtosuksien hankintaan lajin tavoitteellisen harrastamisen aloittaneelle henkilölle, jolla on oppimisen haasteita.

Partanen V., Joensuu
Stipendi ratsastusharrastuksessa tarvittavien varusteiden hankintaan 8-vuotiaalle koululaiselle, jolla on toimintakyvyn rajoitteita.

Korte L., Espoo
Stipendi maalipallossa tarvittavien varusteiden hankintaan henkilölle, joka on keväällä aloittanut lajin tavoitteellisen harrastamisen.

Laurila E., Lapua
Stipendi jääkiekkovarusteiden hankintaan 13-vuotiaalle nuorelle, joka on aloittanut parajääkiekon harrastamisen ja tähtää maajoukkuetasolle.

Virtanen V., Hyvinkää
Stipendi parabocciassa tarvittavan kourun hankintaan pyörätuolilla liikkuvalle urheilijalle, joka on aloittanut lajin harrastamisen vuonna 2021 ja päässyt jo maajoukkueeseen.

Myllymäki S., Oulu
Stipendi kilpaurheiluun sopivan taljajousen hankintaan urheilijalle, joka liikkuu pyörätuolilla.

Yhteisöille

Rops Soveltava jalkapallojoukkue, Rovaniemi
Stipendi joukkueeseen liittyneiden uusien pelaajien varustehankintoihin. Joukkueen tarkoituksena on tarjota maksuton harrastusmahdollisuus vähävaraisille pelaajille.

Tuliketut Juniorit, Vantaa
Stipendi kahteen maalivahdin varustepakettiin salibandyjoukkueelle, jossa pelaa 18 erityistä tukea tarvitsevaa nuorta.

Helsingin ja Uudenmaan Näkövammaiset ry
Stipendi näkövammaiskiekossa tarvittavien pelivälineiden ja varusteiden hankintaan yhdistykselle, joka on käynnistänyt lajin harrastuksen jäsenilleen.

Napaketut ry, Espoo
Stipendi alppilautailussa tarvittavien välineiden hankintaan hiihtokoululle, joka tarjoa opetusta kehitysvammaisille ja erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille. Alppilajien suosio on kasvussa, joten opetukseen tarvitaan lisää välineistöä.

Lohjan Pallo / FC Uniikit
Stipendi jalkapallovarusteiden hankintaan joukkueelle, jossa pelaa erityistä tukea tarvitsevia lapsia ja nuoria.

 

STARTTI-STIPENDIT KEVÄT 2022

Harrastajille

Wilkma N., Vantaa
Stipendi urheiluvarusteiden hankintaan 21-vuotiaalle nuorelle, jolla on toimintakyvyn rajoite ja joka on aloittanut tavoitteellisen yleisurheilun harrastamisen.

Jatkonen J., Jämsä
Stipendi jousiammunnassa tarvittavien välineiden hankintaan henkilölle, joka on aloittanut tavoitteellisen harrastamisen ja jolla on useita toimintakyvyn rajoitteita.

Haikarainen S., Oulu
Stipendi jääkiekkokelkan hankintaan henkilölle, joka on aloittanut parajääkiekon tavoitteellisen harrastamisen. Oma kelkka mahdollistaa kehittymisen lajin parissa seuraavalle tasolle.

Koivusalo S., Masku
Stipendi jääkiekkokelkan hankintaan henkilölle, jolla on liikuntavamma ja joka on löytänyt parajääkiekosta itselleen soveltuvan harrastuksen.

Väliaho P., Jyväskylä
Stipendi yleisurheilussa tarvittavien välineiden ja varusteiden hankintaan näkövammaiselle henkilölle, joka harrastaa lajia tavoitteellisesti.

Knoll I., Jyväskylä
Stipendi hiihtokelkan hankintaan 13-vuotiaalle koululaiselle, jolla on liikuntavamma ja jolle kelkkahiihto on mieluisa harrastus.

Pihlajamäki C., Helsinki
Stipendi kuulantyönnössä tarvittavien varusteiden ja välineiden hankintaan 28-vuotiaalle henkilölle, jolla on rajoitteita toimintakyvyssä. Hän on aloittanut lajin tavoitteellisen harrastamisen.

Paunio A., Helsinki
Stipendi bocciassa tarvittavien välineiden hankintaan 16-vuotiaalle nuorelle, joka liikkuu sähköpyörätuolilla ja joka on aloittanut lajin tavoitteellisen harrastamisen.

Huttunen A., Helsinki
Stipendi bocciassa tarvittavien välineiden hankintaan henkilölle, jolla on liikuntavamma ja joka osallistuu ensimmäistä kertaa lajin SM-kisoihin.

Seppälä R., Tampere
Stipendi tanssikäyttöön soveltuvan sähköpyörätuolin hankintaan 29-vuotiaalle henkilölle, jolla on liikuntavamma ja joka haluaa edetä lajissa.

Rantanen P., Helsinki
Stipendi näkövammaiselle henkilölle, joka on aloittanut ilma-aseammunnan aktiivisen harrastamisen.

Rukko K., Espoo
Stipendi lumilautailussa tarvittavien välineiden ja varusteiden hankintaan 14-vuotiaalle koululaiselle, jolla on näkövamma ja joka harrastaa lajia tavoitteellisesti.

Heikkilä P., Turku
Stipendi heittotuolin ja keihäiden hankintaan keihäänheiton aloittaneelle henkilölle, jonka toimintakyky on alentunut.

Majanmaa S., Espoo
Stipendi keilailussa tarvittavien varusteiden ja välineiden hankintaan henkilölle, jolla on liikuntavamma ja joka on aloittamassa lajin tavoitteellisen harrastamisen.

Yhteisöille

Unified-käsipallon kokeilutapahtuma/ Julia Fonsen
Stipendi unified-käsipallon kokeilutapahtuman kuluihin. Tapahtuma toteutetaan osana Vammaiset vaikuttajiksi -koulutusta.

Liedon Pallo ry
Stipendi soveltavan jalkapallojoukkueen varuste- ja välinehankintoihin seuralle, joka on käynnistämässä soveltavaa lajitoimintaa.

Puistolan Urheilijat ry
Stipendi uuden toiminnan markkinointikuluihin seuralle, joka on käynnistämässä lasten ja nuorten soveltavan jalkapallojoukkueen toimintaa.

 

STARTTI-STIPENDIT SYKSY 2021

Harrastajat

Luumi S., Vantaa
Stipendi bocciassa tarvittavien välineiden ja varusteiden hankintaan henkilölle, jolla on liikuntavamma ja joka on aloittanut lajin tavoitteellisen harrastamisen. Hänen tavoitteenaan on osallistua paraboccian SM-kilpailuihin.

Heinonen A., Pirkkala
Stipendi voimistelu- ja ratsastusharrastuksessa tarvittavien välineiden ja varusteiden hankintaan 16-vuotiaalle nuorelle, joka on vasta aloittanut lajien harrastamisen ja jolla on oppimisen haasteita.

Nemvalts A., Vantaa
Stipendi sokkopingiksessä tarvittavien välineiden ja varusteiden hankintaan 17-vuotiaalle nuorelle, jolla on näkövamma.

Antila I., Seinäjoki
Stipendi uppopallon varustehankintoihin 12-vuotiaalle koululaiselle, jolla on oppimisen haasteita ja joka on löytänyt itselleen mieluisen lajin uppopallosta.

Auna S., Vihti
Stipendi taitoluisteluharrastuksessa tarvittavien välineiden ja varusteiden hankintaan 15-vuotiaalle nuorelle, jolla on oppimisen haasteita ja joka on aloittanut taitoluistelun.

Siirola A., Lahti
Stipendi hiihtokelkan hankintaan 14-vuotiaalle nuorelle, joka on aloittanut kelkkahiihdon viime talvena.

Aittola V-M., Luhtajoki
Stipendi maalivahdin varusteiden hankintaan näkövammaiselle henkilölle, joka on aloittanut näkövammaiskiekon harrastamisen ja tähtää kansainväliselle tasolle.

Kumpulainen K., Helsinki
Stipendi vammaissulkapallon välinehankintoihin henkilölle, jolla on liikuntavamma ja joka tähtää lajin SM-kisoihin.

Aittola I., Luhtajoki
Stipendi näkövammaiskiekossa tarvittavien varusteiden hankintaan henkilölle, joka on aloittanut lajin harrastamisen lainavarusteilla.

Saarenpää-Kervinen E., Oulu
Stipendi ratsastusvarusteiden hankintaan henkilölle, joka on aloittanut kilpailemisen pararatsastuksessa ja joka tähtää vuoden 2024 Pariisin paralympialaisiin.

Anttila A., Palokka
Stipendi yleisurheilussa tarvittavien varusteiden hankintaan henkilölle, jolla on oppimisen haasteita ja joka on aloittanut lajin tavoitteellisen harrastamisen.

Hintsanen S., Espoo
Stipendi näkövammaiskiekon varustehankintoihin 25-vuotiaalle opiskelijalle, joka on aloittanut jääkiekkoharrastuksen.

Lankinen H., Porvoo
Stipendi kilparatsastuksen kuluihin henkilölle, jolla on toimintakyvyn rajoite ja joka on aloittanut lajin tavoitteellisen harrastamisen.

Yhteisöt

Seinäjoen Peliveljet ry
Stipendi salibandykerhon välineiden ja varusteiden hankintaan urheiluseuralle, joka on käynnistänyt erityislasten salibandykerhotoiminnan.

Para ravi-ja ratsastus yhdistys
Stipendi para-ravitoiminnassa tarvittavien varusteiden hankintaan vastaperustetulle yhdistykselle.
Nivalan saukot ry
Stipendi soveltavan uinnin väline- ja varustehankintoihin uimaseuralle, joka on mukana Avoimet Ovet -hankkeessa ja aloittanut soveltavan uinnin ryhmätoiminnan.

Jyväskylän Kenttäurheilijat
Stipendi yleisurheiluseuralle, joka on järjestämässä kuntosaliharrastuksen starttikurssia liikunnassa tukea tarvitseville henkilöille.

Olarin Voimistelijat ry
Stipendi rytmisen voimistelun kilpailuissa ja esityksissä tarvittavien pukujen hankintaan voimisteluseuralle, joka on käynnistämässä toista erityisryhmää. Tarkoituksena on madaltaa perheiden osallistumiskynnystä tarjoamalla ryhmiin osallistuvien voimistelijoiden käyttöön puvun lainausmahdollisuus.

PompS ry
Stipendi pyörätuolisquashissa tarvittavan pelituolin hankintaan mailapeliseuralle, joka haluaa tarjota lajin harrastusmahdollisuuden myös pyörätuolin käyttäjille.

Rekolan Raikas ry lentopallojaosto
Stipendi istumalentopallossa tarvittavien välineiden ja varusteiden hankintaan urheiluseuralle, joka on käynnistämässä istumalentopallon sarjatoiminnan.

FB Factor ry
Stipendi varustehankintoihin ja markkinointikuluihin salibandyseuralle, joka on käynnistänyt kaksi soveltavan liikunnan salibandypainotteista ryhmää lapsille.

Pakilan Veto ry
Stipendi soveltavan hiihdon leirin kuluihin hiihtoseuralle, joka on aloittanut soveltavan hiihdon ryhmätoiminnan.