Blogilinjalla: Monica

Rakkaudesta kirjoihin

Oon pienestä pitäen tykännyt kirjoista. Ja lukemisesta siitä lähtien kun lukemaan oon oppinut. 

Olin pikkulikkana Lasten Oman Kirjakerhon jäsen. Mulla on vieläkin kaikki kirjakerhosta ostetut kirjat tallella. Suosikkini näistä oli Mössö Urhoollinen, ja sen jatko-osa Tilli Mössönpoika. Oon näitä kirjakerhon kirjoja lukenut omille pojillenikin heidän ollessaan pieniä. Mössö-kirjat olivat kovasti tykättyjä. Näistä kirjoista sai meidän kissakin nimensä Mössö. 

 

Muksujeni ollessa pieniä, tykkäsin lukea heille. Omien kirjojeni lukeminen jäikin pitkäksi aikaa. Saa sanoa kaikki kirjani olivatkin välillä laatikkoihin pakattuina vinttikomerossa. Jotkut tietyt olivat tuvan puolella. Muksujen kasvaessa palasi into omien kirjojeni lukemiseen. Pikkuhiljaa niitä enemmän ja enemmän komerosta näkösälle siirtelin. Mutta en läheskään kaikkia tilan puutteen takia.

 

“Kirjat ovat ikuisia liittolaisiasi.

Laita ne pois.

ja ne odottavat sinua

ikuisesti.

– lue niitä,

ja ne antavat sinulle

rakkauttaan.”

   – John Green – 

 

Nykyään kaikki mun kirjani ovat näkösällä. Oli se mahtava fiilis, kun sain kaikki laatikkoni komerosta pois rehata ja ruveta laittamaan kirjoja hyllyihin. Tykkään kirjoista sisustuksessa.

 

 “Kirjoja ei ole tehty huonekaluiksi, 

  mutta ei ole mitään, 

  mikä sisustaisi yhtä kauniisti, 

  kuin kirjat.”

        – Henry Ward Beecher – 

 

Luen pääasiassa romanttista hömppää ja rikoskirjallisuutta. Lempikirjailijoitani ovat mm. Nora Roberts, Danielle Steel, Cathy Kelly, Jojo Moyes, Cecilia Samartin, Denise Rudberg ja Clare Macintosh.

         “Talo ilman kirjoja

                  on kuin

       huone ilman ikkunaa.”

            – Horace Mann –

 

Omistan kolmisensataa kirjaa. Mutta vaikka näistä iso osa onkin lukematta, tulee kirjoja osteltua hyllyyn lisää jos/kun halvalla hyvän näen. Suurin osa kirjoistani on hankittu kirppiksiltä, tai saatuja. Uutena ostan saa sanoa vain alennusmyynneistä. Kirja on nimenomaan oltava painettu kirja. Kovakantinen tai pokkari, kunhan on kansien välissä olevat sivut. Sähköiset kirjat eivät oo mun juttuni.

 

Luen yleensä nukkumaan mennessä. Näin kesäisin tykkään makoilla pihalla ja lukea. Lukeminen on ihanan rentouttavaa. Vie mukanaan minne milloinkin. Tempaisee täysillä mukaansa.

 

” Rakastan sitä,

kuinka kirja, jokainen kirja,

on oma tutkimusmatkansa 

– avaat kirjan, 

 ja taas mennään.”

      – Sharon Creech –

 

Kirjasta on moneksi. Lukiessa murheet unohtuu, on hyväksi muistille ja aivoille. Ja muksuille omat valtavat hyötynsä jos/kun heille luetaan tai lukevat itse. Eikä tämä harrastus ole rahastakaan kiinni, on halpaa varsinkin jos lainailee kirjansa kirjastosta. Kirja on mitä parhainta seuraakin. Mikä ilon lähde kirja ja lukeminen ovatkaan.

 

      “Rakkaus kirjoihin on rakkautta, 

        joka ei vaadi perusteluja, 

        anteeksipyyntöjä

        eikä puolustautumista.” 

               – J. A. Langford –

 

Rakkaudesta kirjoihin. 

-Monica-