Blogilinjalla: Monica

Mun koti on täällä

Kotikaupunkini Kauhajoki, isoon lusikan pitäjä, on pieni vajaan 13000 asukkaan kaupunki Etelä-Pohjanmaalla. Kaupunki tästä tuli kesällä 2001. Mun mielestä kiva paikka olla ja elellä.

 

Oon asunut Kauhajoella melkein koko ikäni. Vain elämäni ensimmäiset muutaman vuotta muualla. Keskustassa aina asuneena mun ei koskaan pitänyt sieltä sivummalle muuttaakkaan. Ei käynyt mielessäkään. Mutta ei pitäisi koskaan sanoa ei koskaan. Toisin kävi. 

Reilu 20 vuotta sitten ostettiin tupa ja muutettiin tänne sivukylälle, ja täällä sitä asutaan edelleen. Pois en kovin äkkiä muuttaisi. On täällä niin hyvä olla. En kaipaa keskustan asuinalueille.

 

Missään korvessa en kuitenkaan viihtyisi. Pitää olla naapureita suht koht likellä ja näköetäisyydellä, ja muutenkin jonkinlaista elämää. 

Kaikkien näitten täällä asuttujen vuosienkin jälkeen, ihastelen vieläkin näitä lakeuksien komeita peltomaisemia samalla lailla kuin tänne muutettaessanikin. Onkin ihanaa kun tupamme peltomaisemien keskellä on.

 

Ja kuten jo aiemmassa blogijutussani kerroinkin, oma puutarha on rakas paikka mulle. Ja esim. kun valokuvien räpsimisestä tykkään, löytyy kuvattavaa ihan omalta markilta. Ja se onkin mahtavaa, koska en vointini takia aina välttämättä hyvin liikkumaan pääse.

 

Tykkään käydä kävelyllä aina kun vaan kykenen. Tosin tänä kesänä kävelylenkit on jääneet uuden polkupyöräni takia. On tullut liikuttua pyörällä.

   

     “Valitse luonnon rauha,

sen salaisuus on hiljaisuudessa.”

      -Ralph Waldo Emerson-

 

 

Talvella on mahtavaa kun pääsee hankikävelylle. Saa tehtyä aivan erimoisia lenkkejä kuin muina vuodenaikoina. Ja näistä nautinkin kovasti.

 

Kevään yksi odotetuin juttu on muuttolintujen paluu. Täällä tapaa olla keväisin paljon joutsenia, kurkia, ja tuhansittain hanhia. Tällöin pihalla kuuluukin ihana kaakates ja tööttäily yötä päivää. Näitä pitkänmatkalaisia tullaan bongailemaan kauempaakin. 

 

Elämä täällä sivummalla on justiin sitä mitä tunnun tarvitsevanikin. Erään lääkärin sanoin mulle kuntouttava asuinympäristö. Oma rauha, luonto ympärillä, hiljaisuutta, mutta kuitenkin elämääkin ympärillä. 

Maaseudun ihana rauha. Mun koti on täällä. 

-Monica-