Blogilinjalla: Tuija

Syksy syksy syksy

“Syksyn ohjelmakattaus nyt julki!” “Syksyn uutuuskirjat!” “Ilmoittautuminen syksyn liikuntakursseille alkaa!” “Edessä harvinaisen hyvä sienisyksy!” “Syksyn muotitrendit -palaa tyylikkäänä töihin!”

Media pursuaa lähes maanista syksyhypetystä. Sitä löytyy myös sosiaalisesta mediasta, joka täyttyy kavereiden sieniretkisaaliiden kuvista. Iskeekö FOMO? FOMOsta (fear of missing out) kärsivä pelkää, että hän jää jostakin paitsi. Hän on vakuuttunut, että samalla, kun hän rypee tylsyydessä, “kaikki” muut ovat toisaalla viettämässä elämänsä parasta aikaa.

Pahinta vuodenaikahypetys on mielestäni keväällä ja kesällä. Lämpö ja aurinko pitäisi hyödyntää maksimaalisesti grillaten, veneillen, uimarannalla, mökkeillen, terassilla tai muuten vaan ulkoilmassa. Entä jos potee kevätväsymystä, eikä jaksa innostua jokaisesta krookuksesta? Entä jos vointi on paras visusti kiinni vedettyjen pimennysverhojen takana?

Kesähypetykseen verrattuna syksyssä on armollisempi viba. “Pimeinä iltoina on lupa kömpiä peiton alle sohvalle”. On lupa sytyttää kynttilöitä ja hyggeillä.

JOMO on yksi vaihtoehto FOMOlle. Se tulee englannin kielestä sanoista “joy of missing out”. Riemu pois jäämisestä on FOMOn vastakohta: Menettämisen pelon sijaan nautitaan siitä, että ollaan vähemmän huolissaan sosiaalisesta mediasta ja muiden ihmisten tapahtumista. (Lähde: Wikipedia).

Tuija

Ps. Jotta vaikuttaisi siltä, että käyn edes joskus ulkona, otin muutaman kauniin syksyisen kuvan vanhempieni puutarhasta. Olkaa hyvä!