Blogilinjalla: Tuija

Reissussa rähjääntyy

Instagram-kuvia ravintola-annoksista, hymyilevistä kasvoista, Helsingistä auringonpaisteessa, Edelfeltin rakastetuimmista maalauksista… Kaikki vaikuttaa täydelliseltä. Paitsi että Edelfeltin rakastetuimpia maalauksia oli päättänyt lauantaina lähteä Ateneumiin katsomaan joku muukin -itse asiassa puoli Suomea.

Olimme kyllä varautuneet jonottamaan, sillä tämä oli viimeinen viikonloppu ennen näyttelyn sulkeutumista. Varasimme suosituksen mukaisesti ennakkoliput, joilla pääsisimme tiettyyn kellonaikaan sisälle. Sisääntuloaulassa oli vielä väljää, mutta totuus paljastui ensimmäisessä näyttelysalissa. Rauhallisen kierroksen ja syventymisen teoksiin sai unohtaa: Nyt piti velloa väkijoukon mukana maalaukselta toiselle samalla kun koko ajan joku hengitti niskaan. Valokuvien ottaminen oli lähes tulkoon mahdotonta, sillä aina oli kymmenen muuta ottamassa kuvaa.

Raivasimme itsemme pikavauhtia läpi näyttelysalien, ostimme pari jääkaappimagneettia muistoksi ja marssimme ulos ovesta. Aikaa taisi kaikkinensa mennä alle tunti. Kokemus oli vienyt aika lailla mehut, joten lähdimme hotellille lepäämään.

Reissussa rähjääntyy. Toisinaan koettelevinta ovat ne toiset ihmiset, jotka haluavat nähdä ja tehdä juuri samaa kuin sinäkin. Hermot saattavat mennä matkatoveriinkin, kun aina on eri aikaan nälkä ja vessahätä ja toinen kävelee hitaammin kuin toinen. Tytär kyseli jo, minne lähdetään syyslomalla. Ei minnekään, mikäli se minusta riippuu. Kotona paras.

Tähän loppuun vielä yksi Instagram-kuva Helsingin-reissulta. Tuo salaatti oli muuten oikeasti hyvä.

Tuija