Blogilinjalla: Jenniina

Rillit huurussa

Sain ensimmäiset silmälasini alle 3-vuotiaana. Siitä lähtien ovat lasit killuneet nenälläni 24/7/365, joka päivä, aamusta iltaan. Ei siis ole yhdentekevää, millaiset lasit tulee hankkineeksi. Laseissani on melko raskaat linssit, joten kehyksen tulee olla riittävän jämäkkä. Pidän laseista, jotka tuovat ilmettä vaaleisiin kasvoihini jne. Edellisiä laseja ehdin käyttää kolme vuotta, kunnes ne rikkoutuivat viime pääsiäisenä mökillä. Kehys katkesi ja linssi tippui lattialle. Mökkiolosuhteissa yritin korjata kehyksen laastarin avulla, mutta turhaan. Edes silmälasiliikkeessä ei voitu auttaa, joten ei auttanut muu kuin tilata uudet kakkulat. Puolisoni oli harmissaan, sillä perheemme silmälasienhankintajonossa hän olisi ollut vuorossa seuraavaksi. Kiilasin kärkeen, sillä pakkohan minun oli lasit saada. Onneksi olin sentään säilyttänyt vahat lasini varmuuden vuoksi ja nyt niille tulikin tarvetta. Löysinkin todella kivat rillit, jotka päätin hankkia. En tee silmälasihankintoja budjetti edellä. Onhan kyseessä tärkein apuvälineeni. Loppusumma kirpaisi kuitenkin niin isosti, että aloin sekä omaksi että myyjän yllätykseksi itkeä.

Häikäisy on yksi haasteista silmiini liittyen ja aurinkolasit omilla vahvuuksilla saan sentään sairaalan piikkiin. En mitä tahansa aurinkolaseja, mutta peruspokat ja niihin simppelit linssit ilman erikoisuuksia. Aurinkolasien kohdalla pääydin budjettiratkaisuun, eli en ottanut niihin mitään ekstraa omakustanteisesti. Sain uusimmat aurinkolasit juuri tällä viikolla. Säät ovatkin olleet aurinkoisia, joten olen heti päässyt totuttautumaan niihin tositoimissa.

Mieheni on menossa pian silmäleikkaukseen. Oma näköni ei ole korjattavissa leikkauksella, eikä täysin laseillakaan. Koen omat silmälasit niin tärkeäksi osaksi lookiani, että ilman niitä olo olisi alaston.

Perheessämme myös esikoisella on silmälasit. Hän on jo niin itsenäistynyt ja omatoiminen, että joskus päädyin kysymään, mihin hän enää oikeastaan edes tarvitsee minua. Tyttärellä oli heti vastaus valmiina: Silmälasien pesemiseen. Sen tehtävän lupaan hoitaa hellästi ja rakkaudella niin kauan kuin minua siihen pyydetään.