Blogilinjalla: Maria

Viimeistä viedään

Kaksi kuukautta kului ihan superäkkiä! Olisin vielä voinut pulputtaa vaikka miten paljon toisten mielestä enemmän tai vähemmän tärkeää asiaa. Minulle tärkeitä rajoitteisen arjen asioita ovat aiheet olleet kuitenkin.

Minä,  A2 kyytöt Riina ja Ruu
Kuva: Heidi Rannikko

Lusikkateoria

Kaikki jotka ei vielä ole tutustuneet Christine Miserandinon lusikkateoriaan, suosittelen perehtymään. Siihen tutustuminen avaa hieman meidän erilaisten rajoitteisten elämää, ehkä auttaa jopa ymmärtämään joiltain osin.

Kyllä jokainen viikon tai pari vetää “vajain” lusikkamäärin, mutta vuodesta tai vuosikymmenestä toiseen lusikoitten vähyys eittämättä vähentää kykyä elää täysipainoista elämää tai vähintään kykyä suoriutua elämästä ominvoimin, kuten niin sanotusti terveet ihmiset.

Riittikö lusikat, entäs rahat?

Se miten paljon voit rajoitteisena kokea riippuu myös osin siitä mihin omassa elämässä tyytyy sekä osin “oman kukkaron paksuudesta”, sillä ainakin itse olen kokenut, että vammaispalvelulain puitteissa esimerkiksi henkilökohtaista avustajaa ei saa riittävästi vapaa-ajan aktiviteettien, kuten ei välttämättä arjenkaan tarpeisiin. Eli tarvittava apu kotiin sekä vapaa-aikaan on kyettävä rahoittamaan itse.

Rahalla saa ja hevosellä pääsee – sanonta, pätee kaiketi tässäkin asiassa, tai sitten olet kotona ja mahdollisesti palveluita vailla. Itse onneksi viihdyn kotona paremmin kuin hyvin.

Minä somessa

Minut löytää sosiaalisesta mediasta Instagramista  sekä Linked-in:stä. Sivuja toki päivitän harvakseltaan, sillä ilman älypuhelinta on muun muassa Instagramin käyttö hieman hankalahkoa. Facebookissa on meidän eläinten kuvia ja kuulumisia sivustolla Tuomialhon.

Kiitos kaikille lukijoille ja mahdollisimman ihanaa loppukesää teille kaikille!

Maria

Tärkeää ei ole määränpää, vaan muistot ja sattumukset matkan varrella.
Penelope Riley

Nipen kanssa kävelyllä Kuva: Heidi Rannikko

 

Artikkelikuvassa: Suomenlammaspässi Edesvastaus. Meillä kaikki kasvatetut sorkkaeläimet saavat rauman giälisen nimen.

Joitain nimiä joutuu hieman tuunaamaan, jotta mahtuvat rekistereiden nimiriveille. Meiltä maailmalle ovat lähteneet muun muassa Angerjaine, Ambilkaine, Aprekuus, Aladoop, Aamuknapp, Efterräät, Eläv, Eluk, Ehto, Evervalt, Eläväine, Fiilnok, Färs, Fänkool, Fiinsoker, Förpii, Friimuurar, Frisk, Fledur, Honing, Hööhen, Hämhäk, Häpskräps, Hatmaakar ja Hyväline.