Blogilinjalla: Maria

Hämmentäviä hetkiä

Kävin nyt toisella lääkärillä koettamassa onneani palvelujen saamisen suhteen. Potilasta näkemättä ei kuulemma voida ottaa kantaa siihen tehdäänkö ,marraskuussa alkaneesta lonkkavaivastani lähete ortopedille. Aiemminhan yritin käydä toisella lääkärillä, mutta hän ei suostunut ottamaan minua vastaan, kun ajastani olisi ollut enää jäljellä viitisen minuuttia.

Palvelua ruuhkauttamassa

Nyt sain ensin itse odotella lääkäriä 40minuuttia. Ajat oli kuulemma “vähän” myöhässä. Odotellessani lääkäriin pääsyä, tutustuin entisaikojen hoitovälineisiin. Etenkin ruiskut näyttävät hurjan suurilta, verrattuna nykypäivänä nähtäviin!

Vain viiden minuutin tähden

Päästyäni vihdoin lääkärin pakeille, hämmästykseni oli suuri, sillä koko toimitukseen meni ehkä viitisen minuuttia! Eli tasan se aika, mikä minulla olisi edellisestä lääkärikäyntiyrityksestä ollut jäljellä!

Olin entistä enemmän hämmentynyt, kuullessani, että kuvien perusteella lonkassa ei ole mitään mitä leikkauksella parannettaisiin. Eli lähetettä ortopedille ei tule.  Lonkkaani ei edes käynnillä mitenkään tutkittu.

Lääkäripula?

Tuntui hyvin uskomattomalta se, että kyseistä tietoa ei alunalkaen voitu kertoa puhelimitse, tai kirjeitse, vaikka pyysin! Lääkäriin oli pakko mennä läsnäolevaksi, kuulemaan tämä asia! Samaa aikaa kun kotikaupungissani puhutaan lääkäriresurssien puutteesta johtuvasta potilastilanteen ruuhkautumisesta, istun itse ruuhkauttamassa tällaisen aisan takia lääkäripalveluita!

Samaa lääkäripulaa vähän erikantilta äimistelin viimeisessä kolumnissani. Sillä täällä ei ole neuvolalääkäreitä saatavilla lapsille, mutta 100 metrin päässä neuvolasta on yksityisellä sektorilla lääkäriaikoja kokoajan saatavilla.

Mukaviakin yllätyksiä matkalla

Lääkärireissulla suuntasin samalla myös muille asioille kaupunkiin.

On hienoa huomata, että jossain on selvästi suunniteltu esteettömyyttä! Liikuntaesteisen pysäköintipaikkojakin löytyy joidenkin yritysten pihoilta sijoiteltuna niin, että parkkiruudusta pääsee suoraa suuntaamaan loivalle rampille!