Blogilinjalla: Maria

Uusintareissu

Sunnuntai aamupäivän  lääkärireissun jälkeen yritin nukkua valvotun yön jälkeen univelkoja vähemmäksi. Siitä ei tullut mitään, koska tukehtumisen tunne oli liikaa läsnä ja nukkumisen yrittäminenkin oli jo aika ahdistavaa. Sain ehkä tunnin nukuttua pienissä pätkissä. Omia lääkkeitä ei juuri enää pysty nostamaan.

Uutta lääkärireissua kohti 

Lopulta päädyin siihen, että on kyllä mentävä uudelleen päivystykseen pyytämään sitä hengitystä helpottavaa lääkettä.  Soittelin sinne varmuudeksi etukäteen, että varmimmin pääsen palveluiden pariin.

Sain valovoimaisen idean syödä jäätelön ennen ajomatkaa koska olo oli kurkussa aika tukala ja olen kuullut kylmän helpottavan  kurkkukipuun. Tämä oli virhe. Jäätelöstä pystyn syömään alle puolet, koska syöminen tuntui jotenkin tukalalta.

Yletön pahoinvointi yllättää

Matkalla lääkäriin tuli ihan puskista aivan hirvittävä pahanolon tunne. Siinä autolla ajaessa, lähellä risteysaluetta tunsin, että nyt tulee oksennus – mitään en sille voi.

Moni selkäsairas varmaan myös tietää mitä  todennäköisesti tapahtuu, jos oikein antaumuksella alkaa oksentaa. Kyllä – siinä saattaa tulla pissat niin sanotusti alle.

Luojan kiitos, ei ollut juurikaan muita tienkäyttäjiä liikkeellä ja onnekseni autolla oli vauhtia vain noin 30km tunnissa. Huonolla tuurilla siinä silti ehtisi vaikka mitä kamalia asioita tapahtua, jos kuljettaja alkaa kesken ajon yllättäen aivan silmittömästi oksentaa!

Siinä hetkessä mä mietin, että jos olisin jo aamulla saanut toivomani astmalääkkeet, olisiko mä nyt  tässä hetkessä mun autossa oksentamassa aivan hillittömästi syliini, vaatteet ja penkki ihan märkänä ja vielä keskellä risteysaluetta?

Entä sitten jos olisikin tapahtunut joku onnettomuus sen vuoksi, olisiko sen syyllisyyden kanssa voinut itse elää?

Omaan huoneeseen

Oksennuksessa on usein jotain positiivistakin, en tiedä johtuuko siitä vai mistä, mutta  kun olen alkanut juuri ennen lääkäriin menoa oksentaa tai siellä odotusaulassa, niin olen poikkeuksetta aina saanut välittömästi siirtyä omaan huoneeseen. Itselle oma tila on jo äänimaailman kannalta huomattavasti helpompi olla.

Soittokellon sijainnit

Yksi asia mitä ei varmasti monikaan kohtuu normaalisti liikkuva vain yksinkertaisesti ajattele, että kaikki ei yletä sairaalassa soittokelloihin yhtälailla.

Tänään huomasin sen itsekin, että soittokello voidaan sijoittaa käytännössä nähtäville, tai lähelle – mutta näkymättömiin, etkä kummassakaan tapauksessa yltäisi niihin, esimerkiksi ilman sängystä putoamisen riskiä.  Itse tarvitsen makuulta noustessa jonkun tuen. Sitä ei ollut nyt saatavilla.


Lääkkeet huiviin ja helpotusta kohti

Tällä reissulla sain toivomani astmakohtausta helpottavat lääkkeet ja olo tuntui kohentuvan heti. Pelkästään jo höyryhengityksen mukana tuleva pehmeä vesihöyry tuntui nielussa tosi hyvältä ja hengittäminen tuntui helpommalta.

Nyt toivon parempaa yötä ja toivon välttäväni lääkärireissut mahdollisimman pitkäksi aikaa! Illan päätteeksi pääsin jatkamaan matkaa kotia kohti!