Blogilinjalla: Maria

Pikkujouluissa

Nyt kun näitä ulostuloja omasta turvallisesta “luolasta” on tehty urakalla, jatkui matkani jälleen kohti pääkaupunkiseutua ja hieman myöhässä olevia viime vuoden pikkujouluja. 

Näin ensimmäistä kertaa livenä suurimman osan työkavereista, joiden kanssa ollaan tehtyä etäyhteydellä töitä noin parin vuoden ajan.

Kinderin ehdottomat kaupunkiominaisuudet

Kinderini kulki sujuvasti pitkin Helsingin keskustaa… edellisen kerran olen ajellut Mannerheimintiellä lähes 13-vuotta sitten. Silloin olin liikkeellä “puolikkaalla”, eli puoliperävaunu “rekalla”.. Kinderin kanssa kadut tuntuivat paljon avarammilta ajella.

Kinderin hyviksi ominaisuuksiksi pääkaupungin ytimessä osoittautui sen pieni koko. Sen sai parkkeerattua “melkein mihin vain”  koloon.  Ainut haittapuoli oli auton heikot maasto-ominaisuudet, sillä onnistuin pariin otteeseen jäämään  lumikinokseen kiinni, yrittäessäni pois pysäköintiruudusta..

Keskittyminen kateissa äänimaljarentoutuksessa

“Pahaa aavistamatta” lupauduin äänimaljarentoutukseen.

Kaupunkielämään tottuneelle se on ehkä erilainen elämys. Maaseudulla, yli puolet vuodesta ilman ohikulkevaa liikennettä elävällä meni koko aika siihen, että kuuntelin ohikulkevia autoja, kuuntelin, miten kuljettajat kepittää seuraavaa vaihdetta silmään.. sillä kaikilla ei nähtävästi pääkaupungissakaan ollut automaattivaihteita autossa.  Kerran haukahti koira ja pari kertaa tööttäsi auto.


Lamppujen maailmaan

Siinähän se keskittyminen sitten olikin. Tämän jälkeen aloin laskea katosta lamppuja, niitä oli palttiarallaa 36 ja isommissa lampuissa oli säleikössä yli 40 ruutua… laskeskelin päässä paljonkohan ruutuja on siellä yhteensä…

Siellä sitten makailin orastavassa selkäkivussa lamppujen säleikköjä laskeskellen.

Muiden jooga näytti sujuvan huomattavasti paremmin. Äänimaljarentoutuksen tavoitteena on maljojen värähtelyn avulla auttaa ihmistä pääsemään syvään rentoutuksen tilaan.

Äänimaljarentoutuksessa maattiin peiton alla ohuella jumppapatjalla lattialla. Rentoutuksessa kuunneltiin erilaisten maljojen kilinää tunnin ajan. Ääniyliherkille suosittelen korvasuojaimia – ainakin varalle mukaan, jos äänet ottaakin korviin.

Viisaiden ajatusten äärellä

Rentouksen päätteeksi halukkaat saivat nostaa pussista voimalauseen. Omassa lauseessa oli edesmenneen fyysikon viisaita sanoja.

Niin hyvää maa-artisokkaa

Illan päätteeksi poikkesimme ravintolaan, jossa oli muun muassa todella hyvää maa-artisokasta valmistettua alkuruokaa!