Blogilinjalla: Maria

Niin ne vuodet vierähtää

Aina aikaa eteenpäin ajatellessa tuntuu, että johonkin tavoitteeseen on pitkä aika, jälkikäteen huomaa, että kymmenen, jopa kaksikymmentävuottakin on kuin eilinen tai edellisviikko! Vuodet vierii huimaa vauhtia, aivan kuin itse ei pysyisi perässä ajankulussa ollenkaan.

Alitajuisesti sitä itsekkin luulee elävänsä vielä nuorena ja vetreänä, eihän siitä niin kovin kauaa ole kun kuljin pyörällä päivittäiset työmatkat 25 kilometriä suuntaansa ympäri vuoden ja fillari sai kaikkineen liikuntaa reippaasti yli 20 000km vuodessa. Silloin oli myös ihan normaalia lähteä kävellen tai hölkäten tallille tai kaverin luokse useiden kilometrien päähän.

Nyt sitä edelleen luulee olevansa yhtä ketterä, eikä aina esimerkiksi autosta ylös noustessa muista, että istumisen jälkeen ne jalat ei oikein kannakkaan ja sitten löytääkin itsensä turvallaan maasta, eikä sitä, että kaikki kulkemiset kodin ulkopuolella on huolella suunniteltava, etenkin jos aikoo selivytyä vaikka kauppareissusta kunnialla kotiin.

Pienestä ponivarsasta varttuneeksi poniksi

Muistan myös yhä, miten hartaasti ja suurella jännityksellä odottimme Milla ponimme ensimmäistä varsaa ja samalla meidän ensimmäistä ponivarsaamme. Kesäkuun alussa, vuonna 1999  se sitten syntyi! Kaunis ja terhakka ruunikon  värinen shetlanninponi orivarsa Rolle. Nyt Rolle täytti jo 22-vuotta!

Rolle varsana
Kuva: Niina Roström

Rolle on elämäntyönsä tehnyt tuntiponina opettaen pienille ratsastajille ratsastuksen saloja, sekä on ollut luottoponina lukuisissa tapahtumissa mukana vuosien varrella. Rollen paras ystävä on Roope niminen shetlanninponi.

Rolle 22- vuotta

Kissanpäivä

Myös kynsijengiläisten keskuudessa juhlitaan, Valkoinen kissa täyttää 16-vuotta! Valkoinen kissa on väriltään toki valkoinen, mutta jostain syystä, hänen nimekseen myös jäi alun alkaen Valkoinen kissa! Olihan hänen kaveri nimeltään Laku eli musta kissa.

Valkoinen kissa nauttii kesäpäivästä

Valkoisen kissan lempi puuhaa on katon rajassa olevassa kiipeilypuussa ympäristön tarkkailu. Hän on aina kartalla, tapahtui kotona mitä tahansa. Ruoka-annoksien tullessa, hän ensin tähyilee tornistaan, onko niin hyvää ruokaa, että hän viitsisi tulla tornistaan alas syömään. Hänestä on kuoriutunut iän myötä melko laatutietoinen ruokailija, väärän merkkinen tuoreruoka ei syystä tai toisesta hänelle kelpaa, silloin hän mielenosoituksellisesti menee syömään kissanraksuja mulkoillen tuoreruoka-astiaa hyvin halveksuvasti.

Mölskis ja Valkoinen kissa tähystystornissaan