Blogilinjalla: Maria

Lumetonta ja vessan haasteita

Huomenna on aamulla kauniit lumiset maisemat sulaneet vesisateen myötä pois. Valkoista joulua on todennäköisesti turha odottaa.  Jouluvalmistelut on yhä tekemättä, joululahjatkin vielä ostamatta…. mutta… onhan tässä aattoon vielä aikaa..

 

Laaduntalvontakompanja matkalla kauppaostos ratsiaan

Pihamme laadunvalvonta partio on joka päivä ratsannut ostokset lahjojen sekä herkkupalojen varalta..  Nuppu, Lumi ja Vadelma myös saattavat ihmisen hetkeksi herpaantuessa varastaa kassista jotain herkuksi kelpaavaa. Erityistä herkkua heidän mielestään on porkkanat, mutta myös muut kasvikset ja juurekset kelpaavat.

 

Yllätkö wc paperiin?

Olen luullut että olen wc ongelmani kanssa yksin… Keskusteltuani hiljattain muutaman myös huonosti liikkuvan ystävän kanssa, on ilmennyt, etten olekaan ainoa, jolle invavessoissa tuottaa usein wc paperin ottaminen haasteita.

 

Yllätkö paperiin?

Olemme pohtineet sitä, että miksi ihmeessä todella usein invavessoissa on paperirulla joko niin kaukana, ettei siihen ole mitään  mahdollisuuksia yltää pöntöltä tai sitten rulla on kiinni ihan pytyn vieressä olevassa tuessa, johon on tosi vaikea taivuttaa kättä, jos on esimerkiksi selässä jäykkyyttä.

Jonkinlainen standardi mitoitus näissä vessoissa ehkä on, koska koko valtakunnan laajuudelta itse olen ainakin törmännyt samaan ongelmaan useassa paikassa. Vai onkohan sitten on vain tekniikka laji, saada kalasteltua paperit käsiinsä?

Entäs sujuuko pissanäyte?

Toinen pohdinnan aiheemme oli pissanäytteen antamisen haasteet. Kaikilla kun ei ole aina avustajaa tai läheistä apuna käytettävissä. Eikä aina välttämättä saa muutenkaan apuja paikan päälläkään.

 

Riittääkö kaksi kättä?

Jokainen etenkin pissatulehduksesta kärsivä tietää, että sitä mahdollista paikanpäällä olevaa apua ei kovin kauaa yksinkertaisesti pysty odottelemaan. Joten yksin on yritettävä selviytyä.

Kuvitellaan tilanne, että esimerkiksi henkilön lyhytmuistissa on haasteita, joten ohjelappu täytyy olla näkyvillä. Mitään tasoa ei ole, mihin sen voisi laskea – niin, että näkisit mitä siinä lukee.  Ohjeen kädessä pito vie sinulta siis yhden käden, mikäli pyrit suorittamaan näytteenoton edes jollain tasolla oikein.

Lisäksi sinun pitää pystyä käyttämään bidettä, pyyhkimään wc paperilla ( mihin et ehkä yllä ). Sinun pitäisi myös pystyä pitämään näytteenotto purkki niin lähellä, että pystyt ottamaan sen käteen ja avaamaan sen kannen, koska näytteenottopurkki on yksi olennainen osa koko toimenpidettä.  Tässä vaiheessa on jo sanomattakin selvää, ettei teknisesti näytteenotto ehkä suju aivan kuten pitäisi.

Vaikka henkilöllä ei olisi oman liikkumisen kanssa haasteita, voisi ajatella, että jokin taso edes sille näytteenottopurkille olisi hyvinkin paljon toimenpidettä helpottava tekijä.