Blogilinjalla: Maria

Kakolan reissu

Loppuviikko huipentui Turussa Kakolaan tutustumiseen. Olin  Rikosuhripäivystyksen vapaaehtoisten mukana juhlistamassa Rikosuhripäivystyksen 30-vuotista taivalta.

Hotelli Kakolaan kokoontui Varsinais-Suomen alueen vapaaehtoistyöntekijöitä seuraamaan juhlawebinaaria. Hotelli Kakolan rakennus on entinen Turun lääninvankila, jossa aiemmin ovat majailleet tutkintavangit.

Hyvä ruoka – parempi mieli

Päivän aikana saimme nauttia mielenkiintoisten webinaarien lisäksi erittäin maukkaista pöydän antimista, jotka hivelivät etenkin näköhermoja!

Kohti Kakolaa!

Webinaarin jälkeen olin ilmoittautunut mukaan Kakolan esittelykierrokselle. Kuvittelin sen olevan “siisti sisäaktiviteetti”, jossa hiljalleen tutustutaan johonkin vankilan tiloihin. Tämä luulo osoittautui oppaan tullessa täysin vääräksi, sillä kyseessä olikin tunnin patikkaretki Kakolanmäelle, joka on yksi Turun korkeimmista paikoista.

Kun uteliaisuus saa vallan

Vakaasti harkitsin tutustumisreissusta perääntymistä, mutta enhän loppupeleissä voi mitään perusuteliaalle luonteelleni, niin lähdin matkaan. Jo ensimmäisessä nousussa kohti Kakolanmäkeä, sain todeta lähes kaikkien lampsivan reipasta vauhtia ohitseni, ja aloin jäädä muista jälkeen. ‘

Selän lisäksi reisi teki kyllä itsensä hyvin tiettäväksi. Jokaisen askeleen jälkeen alkoi tuntua enenevissä määrin pelkoa sen suhteen, voiko se repeytynyt reiden jänne vaikka nasahtaa poikki? Tunteet kipujen tiimoilta alkoi olla melko infernaalisia.

Sikäli “pienet” kivut oli ihan hyödyllisiä, sillä tuli ulkona lähinnä hiki, vaikka olin pelkillä capreilla ja t-paidalla sekä hihattomalla villapaidalla liikkeellä.’

Kirkon penkillä

Onneksi Kakolan vanhoja kirkon penkkejä oli reitin varrella tarjolla! Sai edes hetkisen huilahtaa. Penkit olivat yllättävän mukavat istua. Niitä olisi tosin voinut viljellä maastoon myös hieman ahkerammin. Voi olla etten ole ainut liikuntaesteinen, joka vahingossa ajautuu extremereitille ja voi hyytyä matkan varrella.

Kannattaakin etukäteen varmistaa millaiselle opastukselle on lähdössä mukaan! Tämä kyseinen kierroskin olisi ilmeisesti  mahdollista  suorittaa virtuaalisesti.

Kaiken kaikkiaan oli oikein mukava reissu!