Blogilinjalla: Maria

Juhannuksen aikaa

Mitkä ovat sinun juhannusperinteesi?  Omat juhannusperinteet ovat aikuisiällä melko tylsät. Olen koko työikäni ollut juhannuksena joka ikinen vuosi töissä, omasta tahdostani toki, kunnes terveys teki tepposet. Sen jälkeen juhannukset eivät ole arjesta poikenneet.

Nyt tyttären tultua isommaksi, on aika aloittaa uudet juhannusperinteet meidän perheessä. Koska haluan luoda toivottavasti yhtä mukavien muistojen sarjan, mitä itsellä on omasta lapsuudesta. Lapsena olimme usein perheen kanssa mökillä ja edelleen muistan juhannuskoivut laiturin päässä, tuoreiden saunavihtojen tuoksun sekä viileät kesäyöt, jolloin kävimme laiturilla   katsomassa, näkyykö kenenkään rannassa  juhannuskokkoa.

 

Suuntana saaristo ja huolena korona

Suuntasimme päivävierailulle saaristoon, nauttimaan juhannuksesta sekä raikkaasta meri-ilmasta.  Turvavälit ja hygieniasäännöt hieman yrittävät latistaa tunnelmaa. Ei sillä, että niiden pito olisi sinänsä mökkireissullamme haastavaa vaan sillä, että joskus tuntuu, että on “lähes ainut ihminen joka niistä piittaa”. Onneksi on muutamia muitakin, tiedän ja uskon.

Kuulun itse riskiryhmään ja olen pyrkinyt elämään hyvin säntillistä riskejä välttävää elämää viime vuoden maaliskuusta asti, ihan vaan siksi, että kiinnostaa pysyä hengissä. Aiempi melko kaamea ja pitkällinen influenssakokemus on hyvin syvällä mielessä – en halua toisintoa, mielellään ikinä.

Tuntuu aivan pöyristyttävältä seurata nyt juhannuksen ajan uutisointia, kun samaan aikaan uutisoidaan rajanylityksistä ilman koronatestiä, tartuntaryppäistä risteilyaluksella sekä festarikauden avautumisesta.

Päättyykö meidän riskiryhmäläisten eristäytyminen koskaan, jos osa ihmisistä kulkee ja elää lähes normaalisti kuten ajalla ennen koronaa?  Onko ei riskiryhmäläisten tai muuten vaan väliinpitämättömien onni ja aktiviteetit tärkeämpiä, kuin meidän jotka olemme eläneet jo kohta puolitoista vuotta minimalistisien ihmiskontaktien kera, osa varmasti täysin yksin?

Koska me riskiryhmäläiset voimme  alkaa elää turvallisesti niin sanottua normaalia elämää, kun tuntuu, että tautia ja virusmuunnoksia kannetaan edelleen maahan ovista ja ikkunoista, vaikkei rokotuskattavuuskaan ole millään tasolla vielä riittävää?

Juhannustaioilla ajatukset pois ikävistä asioista

Mikäli olo tuntuu syystä tai toisesta raskaalta, olisi hyvä päästä ylimääräisestä painolastista eroon, jotta voi rentoutua juhannuksen viettoon. Kurssikollega Tuire antoi eilen hyvän vinkin raskaan olon pois ravistelemiseksi.

Kerää seitsemän yrttiä,
yrtit edustaa sinulle raskaita asioita.
Laita yrtit yöksi tyynyn alle,
ikävät asiat siirtyvät pois harteilta.

Mikäli haluaa samalla esitietoa myös tulevasta puolisostaan, pitänee turvautua perinteisiin juhannustaikoihin.  Alice Karlssonin artikkelissa mainitaan, että kaivoon katsomisen lisäksi, tulevaa puolisoaan voi ennustaa halkopinon ohi kulkemalla sekä seitsemän kukkaa keräämällä, kukat vain pitää olla eri niityiltä ja kasveista yhden pitää olla saniainen.

Rauhallista ja rakkaudentäyteistä Juhannusta itse kullekin, pysytäänhän pinnalla!

Tunnista hukkuva

Tunnista ja pelasta hukkuva