Blogilinjalla: Maria

Jokke täyttää vuosia

Jokke 21-vuotta

Jokke on suomenhevos ruuna. Jokken kanssa meillä on parikymmentävuotinen yhteinen historia. Jokke oli vuotias rohkea ja suloinen varsa meille muuttaessaan ja muutamien vuosien kuluttua hyvinkin salskea ja charmantti pitkäharjainen humppatukka. Jokke on elämäntyönsä tehnyt  tätiratsastajien kuljettimena maastoretkillä. Hän edustaa meidän vanhojen tuntihevosten juniorikastia. Tuntitoimintaa meillä ei ole ollut enää vuosiin.

Jokke osastossa viimeisenä

Jokke on  näkövammainen, häneltä jouduttiin hevossairaalassa poistamaan toinen silmä yli kymmenen vuotta sitten. Hän sopeutui erittäin hyvin elämään näkökentän supistumisen kanssa.

Jokke on näkövammainen

Nykyään Jokke on hyväntuulinen ja leppoisa pappa, joka elelee tyytyväisenä oman tammalaumansa kanssa, pitäen siitä hyvää huolta. Vapaasta laidunnuksesta Jokke on joutunut varttuneemmalla iällä luopumaan, sillä hänellä on erittäin suuri taipumus metaboliaan, ja hänen rehunkäyttö kykynsä on ilmiömäinen. Pelkällä liikunnalla herran kilot eivät pysy kurissa. Vapaa laidunnus saattaisi herran hengenvaaralliseen tilaan.