Blogilinjalla: Maria

112-päivä lisää turvallisuustietoutta!

Ympäri Eurooppaa vietetään 11.helmikuuta 112-päiviä. 112-päivä on alunperin kehitetty Suomessa ja päivän tarkoituksena on lisätä ihmisten turvallisuustietoutta. 112 on myös suomalainen hätänumero, joka pitäisi olla myös kaikkien tiedossa.

Näen itse hyvin usein painajaisunia tietynlaisista hätätilanteista. Unessa en yhtäkkiä pysty tai osaa soittaa hätänumeroon, puhelin ei toimi, tai kukaan luurin päässä ei vastaa, ei ainakaan mikään tavoiteltu taho. Onneksi ne hetket on ollut toistaiseksi vain pahaa unta.

Tärkeä numero – 112

Hätänumero olisikin hyvä olla aina nähtävillä käytännössä kaikkialla missä sitä voisi tarvita. Hädän hetkellä voi oikeassakin elämässä itsestäänselvyydetkin kadota muistista. 112-sovellus puhelimessa on ihan kannatettava asia.

Hätäilmoitus selkokielellä sivuilta löytyy tietoa hätänumeroon soittamisesta, sekä hätäilmoituksen teosta tekstiviestillä. Hätäilmoituksen voi jättää tekstiviestillä vain, jos numero on aiemmin rekisteröity etukäteen tähän tarkoitukseen digi- ja väestöviraston suomi.fi sivustolla.

Asema 73 mukana 112- päivässä

Me suuntasimme 112- päiville Asemalle numero 73, Köyliöön. Paloaseman pihalla oli raskas sammutusyksikkö eli kansankielellä paloauto sekä miehistö- / ensivasteauto esillä. Näimme myös dronen, ja kuulimme miten sitä voi hyödyntää palokunnan eri tehtävissä.

Paloaseman pihalla havainnollistettiin sitä, miten rasvapaloa ei pidä sammuttaa. Palavasta rasvasta nousikin melkoinen tulenleimahdus, kun siihen kaadettiin päälle pieni purkillinen vettä! Rasvapaloa ei saa koskaan yrittää sammuttaa vedellä, vaan se pitää sammuttaa tukahduttamalla! Saimme kotiin luettavaksi tuhdin paketin materiaalia kodin paloturvallisuuteen liittyen. Lisäksi tytär sai kotiin pahvista askarreltavan paloauton.

 

Tarjolla oli myös lämmintä makkaraa, kahvia ja pullaa unohtamatta. Oli hyvä päivä!