Blogilinjalla: Lotta

Voihan elämä!

Taas on elämässä menossa vaihe, josta ei käänteitä puutu. Omaan 10 pitkäaikaissairautta, laajan valikoiman erinäisiä kipuja, traumataustan sekä kriisivaiheen elossa, joten tekemistä riittää hermoston rauhoittamisessa. Alkuvuotta ovat sanelleet sairaudet. Tammikuun vietin sairaalassa vakavan masennuksen johdosta. Pääsin onnekseni psykiatriseen sähköhoitoon, joka viiden käyntikerran jälkeen on jo osoittautunut tehokkaaksi ja mielialani on kohonnut siinä määrin, että pääsin osastolta pois ja toimintakykyni on parantunut. Hyvä niin, sillä muutan uuteen kotiin vajaan kahden viikon päästä.

Muutto tälläisessä vaiheessa elämää on todella raskas ponnistus, mutta tarpeellinen. Olen asunut reilun vuoden Paimiossa. Yksinasuvana ja liikuntarajoitteisena paikkakunta ei ole paras mahdollinen, sillä julkinen liikenne on riittämätöntä tarpeisiini nähden. Muutin Paimioon pakoon edellisen asuntoni naapureiden yöaikaista metelöintiä. Paimiossa olen saanut onneksi asua rauhassa ja turvassa. Olen kuitenkin ikävöinyt suunnattoman paljon takaisin Turun Uittamolle.

Luonto on minulle elinehto ja hyvinvointini vuoksi minun olisi päästävä päivittäin luontoon elpymään ja maadoittumaan. Turun Uittamolla luonto on uskomattoman hienoa. Katariinanlaakso ja meri ovat lähellä tulevaa kotiani. Olen onnellinen ja helpottunut, että jatkossa pääsen luontoon vaivattomammin kuin Paimiossa. Mikäli terveyteni sallii, vietän mieluusti useamman tunnin päivästä ulkoillen.

 

Ihminen, kuten muutkin elolliset olennot, tarvitsee yhteyttä maahan voidaakseen kokonaisvaltaisesti hyvin. Itse huomaan maadoittumisen vaikutukset jo noin 20 minuutin maadoittumisen jälkeen. Maadoitun mm. halaamalla puita, kävelemällä paljain jaloin (kun se on mahdollista), olemalla muutoin eri tavoin kosketuksessa maahan sekä esim. uimalla luonnonvesissä. Kannan nykyään aina mukanani kiviä, joita voin pitää kädessä tarpeen tullen. Mikäli luonnossa maadoittuminen ei ole mahdollista, on kehitetty myös erityisiä maadoittumistuotteita. Näitä en ole kylläkään itse vielä testannut.

Maadoittumisen terveyshyödyistä on jo olemassa paljon tutkittua tietoa, joita kävin läpi mm. Luontoyhteysohjaajan koulutuksessa viime syksynä. Tässä muutamia tuloksia earthing.fi sivuston mukaan:
“Maadoitus normalisoi stressihormonitasot. Jos ne ovat liian alhaisia niin ne nousevat ja jos liian korkeita niin ne laskevat.
Maadoitus johtaa kokonaisvaltaiseen stressin, jännitysten ja epätasapainotilojen vähenemiseen.
Kroonisen tulehduksen (inflammaation) väheneminen. Maadoitus normalisoi autonomisen keskushermoston toimintaa.
Maadoitettu lakana tai elektrodi vähentävät huomattavasti kehon volttimäärää.”

Tässä stressaavassa elämäntilanteessa kaikki rauhoittumiskeinot ovat tarpeen, jotta terveyteni ei romahtaisi täysin. Luonto, läheiset ystävät, psykologin käynnit, rauhoittava musiikki, mindfulness, jooga ja tanssi muun muassa auttavat minua pysymään tolpillani ja selviytymään. Pyrin myös ruokkimaan luottamustani siihen, että helpompi ja kevyempi aika koittaa vielä.


Toivon levollista mieltä sinun päivääsi!
Sydämellisesti, Lotta