Blogilinjalla: Beataleea

Helatorstain helmiä: Lumipallo ja Pölypallo seikkailevat ja muita kesän merkkejä!

“Sama juttu joka kevät… NÄÄDÄDÄDÄDÄDÄDÄDÄ… Njää, rakkaus on kaunis laulu… HÖH, kutsuisin sitä mieluummin kivuksi koipihöyhenissä!” (Pöllöystävä, Reino Bäckman, Bambi, 1942; vuoden 1969 dubbaus).

Rakkautta oli totisesti ilmassa helatorstaina 9.5.2024, kun eräs Charlyn tyttöystävä, yorkshirenterrieri Bertta, tuttavallisemmin Beibei, tuli pitkästä aikaa yhdessä Sini-avustajani kanssa käymään kylässä meidän luonamme. Charly oli aivan haltioissaan Beibein kyläilystä; se haki sitä leikkiin koko ajan, nuoli ja pusutteli sitä, olisi vielä antanut herrasmiehenä omat herkkunsa Beibein syötäväksi, jollemme minä ja avustajani olisi olleet kieltämässä liiallisuuksiin meneviä suosionosoituksia. Charly ei edes malttanut tehdä tyypillisiä temppuharjoituksiaan, kun sen täytyi koko ajan pitää silmällä Beibein olinpaikkaa. Charly ja Beibei tulevat yhdessä oikein hyvin toimeen, Charly vain on varsinkin tyttökoirien kanssa niin innokas, että Beibein oli välillä ihan pakko loikata väliaikaisesti turvaan joko minun sängylleni tai sohvalle, jottei Charly aina roikkuisi sen perässä! Onneksi Beibei on jo sen verran kasvanut pentuajoista, että se uskaltaa jo hieman murahtaa Charlylle, mikäli Charly menee liian lähelle sen yksityisalueita. Charly on vielä kaiken lisäksi niin kiltti ja mukautuvainen, että se ymmärtää pienestäkin merkistä, milloin on viisainta pysyä toisesta kaukana.

 

Lumipallo (Charly) ja Pölypallo (Beibei) ovat hyviä ystäviä.

 

Sillä aikaa, kun Charly ja Beibei leikkivät keskenään, minä suoritin avustajani kanssa pienen muodonmuutoksen: Tukkani sai uuden värin! Minä olen sydämeltäni kesäihminen, rakastan hellettä, lämpöä, aurinkoa, vettä, merta, uimista, jäätelöä, sitä, kun saa pukeutua väljempiin vaatteisiin, kauniisiin kesämekkoihin, on häitä ja muita ihania perhejuhlia! Kesän lähestyessä minulle tulee usein tarve uudistua ja uudistaa jotakin itsessäni ja kodissani; se näkyy sisustusvillityksenä ja usein myös hiusten sävyn muuttumisena. Kesä on romantiikan parasta aikaa ja minä olen parantumaton romantikko! En siis ajattele rakkaudesta lainkaan niin kuin Bambin Pöllöystävä, mutta minusta lainaus on niin hauska, että käytän sitä itse arjessani silloin tällöin. Minulla on muistini kätköissä tallessa ehtymätön varasto Disney-lainauksia sekä muita vanhojen piirrettyjen ja kotivideoiden kuolemattomia lausahduksia, joita käytän kursailematta aina tilaisuuden tullen!

 

Hiusvärin sävy on Rasberry Rebel!

 

Charly-koirani pitää Beibeistä niin paljon, että Sinin ja Beibein jo lähdettyä kotiin, Charly käytännössä ravasi eteisen ja keittiö-olohuoneen väliä edestakaisin odottaen, että Beibei tulisi vielä takaisin. Voitte siis kuvitella, miten se hämmentyi mutta lopulta ilahtui, kun Henna-avustajani tuli töihin iltavuoroon klo 16.00 alkaen. Charlyn viesti on siis selkeä: “Tule taas pian uudestaan käymään Beibei, mulla on ikävä sua!”

 

Menossa ulos, luukut auki, pian, pian!

 

Olen henkeen ja vereen jääkiekkofani! Yksi ehdottomista kesän merkeistä ovat toukokuussa vuosittain pelattavat jääkiekon miesten maailmanmestaruuskisat! Vuonna 2024 kisat pelataan Tšekin kahdessa kaupungissa, pääkaupungissa Prahassa ja Ostravassa.  Maltan tuskin odottaa hetkeä, jolloin kiekko iskeytyy jäähän tänään perjantai-iltana 10.5.2024 klo 21.20 ja Suomi kohtaa ensimmäisessä ottelussaan, ei enempää eikä vähempää kuin itse kisojen isäntämaa Tšekin! “Sydämeni on korkeapaineen Selänne, ja matalapaine nousee…” Tosin saadaanpa kuulla, kuka toisen luokan selostaja on valittu selostamaan Leijonien ottelut MTV3:n maksuttomalle kanavalle, toisin sanoen hän yrittää matkia Antero Mertarantaa, joka on minun mielestäni paras jääkiekkoselostaja ikinä! Hölmökin kuulee, että nuoremman polven selostajat yrittävät kovasti matkia mestari-sanaseppoa, joka ei jää selostamossa sanattomaksi, oli tilanne mikä tahansa. Mertsi RULES!!!

 

Tulen seuraamaan näitä jääkiekon MM-kisoja seuraavan  kahden viikon aikana tiiviisti, joten niistä tulee väkisinkin osa minun tulevia päivityksiäni: “PIDELKÄÄ KIINNI, SILLÄ NYT MENNÄÄN!!!”

 

Ja pian saavumme Tšekkiin katsomaan, kuinka täällä pidetään hauskaa!”

 

ANNA MENNÄ, SUOMIPOIKA! DEN GLIDER IN! WUHUUU!!!