Katuruokayrittäjän juhlaresepti

Harri Pynnösen ruokavaunuissa myydään kesäisin kotimaisista raaka-aineista valmistettuja katuruoka-annoksia. Tämä resepti sopii myös kevään juhliin! Ensimmäisen ruokavaununsa Harri hankki Tukilinjan apurahalla.

TEKSTI Riitta Skytt

KUVAT Harri Pynnönen

Artikkeli on julkaistu Tukilinja-lehdessä 2/2023

Kokkina toiminut Harri Pynnönen, 54, vammautui vuonna 2012. Sairaseläke ei kuitenkaan houkutellut. Harkittuaan pari vuotta oman yrityksen perustamista hän kävi juttelemassa Keski-Savon Uusyrityskeskuksessa. Kuntoutuksessa hän kuuli myös Invalidiliiton Yritystä!-hankkeesta. Molemmista tuli tukea ja tietoa.

 

 

Vuonna 2017 hän perusti yrityksensä Harri’s Food Factoryn. Ratkaisevan avun siihen hän kokee saaneensa myös Tukilinjalta, joka myönsi Pynnöselle merkittävän apurahan katuruokavaunun hankintaan. Tukilinja-lehdessä vuonna 2018 Pynnönen kertoi, että apuraha oli hänelle suurin tuki ensimmäisen katuruokavaunun hankinnassa:

“En olisi uskaltanut ottaa pankkilainaa ja yrittää sen varassa.”

Harri’s Food Factory tunnetaan Varkaudessa herkullisista burgereistaan ja teemallisista ruokaviikonlopuistaan. Talvella hänen ravintolassaan vietettiin esimerkiksi pihvi- ja kanaviikonloppuja. Kesäisin kaksi katuruokavaunua myy kotimaisista raaka-aineista valmistettuja herkkuja kesätapahtumissa ja puistoissa.

Pynnönen kertoo työllistävänsä mielellään nuoria:

“Se on kuin lumipalloefekti. Yhden kun otin töihin, hän tykkäsi, ja sitten hänen kaverinsa kysyi töitä ja nyt minulla on kuusi erittäin motivoitunutta nuorta töissä. He ovat aivan huipputyyppejä. Sanon aina, että toivottavasti muistan kiittää teitä. Ilman teitä en pystyisi tekemään mitään. Kun he tykkäävät olla töissä, niin silloin kaikki on hyvin.”

Rapeita kanapaloja tomaattisalsan (Pico de gallo) kanssa Harri suosittelee tarjottavaksi suupaloina vaikkapa kevään juhlissa. Salsa on espanjaa ja tarkoittaa kastiketta. Pico de gallo puolestaan tarkoittaa kukon nokkaa.

Meksikolainen rapea kana

AINEKSET:
Broilerin paistileikettä tai fileetä
Kananmunaa
Vehnäjauhoa
Pankojauhoa (japanilainen korppujauho)
Suolaa

NÄIN VALMISTAT:
Sekoita suola vehnäjauhoihin. Leivitä broilerinpalat jauhoissa. Vatkaa munan rakenne lautasella rikki ja pyörittele broilerit siinä.
Kaada pankojauhoa toiselle lautaselle ja nosta palat seuraavaksi siihen. Painele jauho voimakkaasti kiinni. Parhaan lopputuloksen saat uppopaistamalla leikkeet öljyssä, mutta ne voi kypsentää myös uunissa 225 asteessa noin 15–20 minuuttia.

Salsakastike Pico de gallo

AINEKSET:
10 tomaattia (esim. luumutomaatteja)
½ hopeasipuli
1 punainen chilipalko
1 limen mehu
½ tl suolaa
Ruukullinen tuoretta korianteria

NÄIN VALMISTAT:
Kuutioi tomaatit. Kuori ja leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi. Hienonna korianteri ja leikkaa chili ohuiksi siivuiksi. Sekoita ainekset ja purista joukkoon limen mehu. Mausta suolalla ja anna tekeytyä jääkaapissa noin tunnin ajan.

 


Takaisin artikkelilistaukseen