Lukijafoorumi

Videoteoksia pajatyönä

Moikka! Nähtäväksi jää -videoteospajassa oli kaksi mielenterveyskuntoutujien pieniryhmää, jotka molemmat tekivät oman teoksen. Ideointitekniikat ja työskentelytavat olivat täysin samanlaiset molemmissa ryhmissä, mutta lopputulokset ovat hätkähdyttävän erilaiset keskenään. Kumpikin teos on osoitus siitä, että terveydellisistä haasteistakin huolimatta hyvässä ryhmässä on mahdollista luoda laadukasta jälkeä.

Ahdistus on nimensä mukaisesti tilannekuvaus rajusta ahdistuskohtauksesta. Sen tarkoitus on välittää tunnetila, jota ahdistunut käy läpi kohtauksen aikana. Teoksen tekijät pyrkivät ilmaisuun, jossa sekä värit, äänimaailma että näyttelijöiden työskentely luovat mahdollisimman painostavan tunnelman.

Tunteiden tulkki on absurdia komediallista kerrontaa poliitikon ja hänen puhettaan tulkkaavan miimikon kohtaamisesta. Tämän teoksen tekijät halusivat keskittyä työskentelyssään hauskanpitoon. He toivoivat, että lopputulos on hauska, mutta muistuttelee katsojaa myös poliittisen pelin älyttömyydestä.

Terveisin Eeva Lahtinen