Lukijafoorumi

Valokuvaajaksi Tukilinjan tuella

Kiitos aivan tuhannesti Tukilinjalle apurahasta. Olen 19-vuotias nuori nainen ja minulla on ollut viimeiset pari vuotta etenkin työntekoa hankaloittavia ongelmia käsieni kanssa. Käteni rasittuvat helposti ja kärsin hermosärystä. Syytä tähän ei ole löytynyt.

Olen toiminut yrittäjänä jo opiskelun ohella, ja valmistumisen jälkeen jatkanut valokuvaajan töitä yrittäjänä. En ole saanut mitään muuta rahallista tukea koko tänä aikana, kun olen sairastanut, kuin nyt Tukilinjalta. Minulla on mennyt satoja euroja itseni huoltamiseen; esimerkiksi fysioterapia, hieroja, yksityiset lääkärikäynnit… Tämän lisäksi olen jäänyt Kelan tukien ulkopuolelle yrittäjyyteni takia. Y-tunnus ei tee kenestäkään yksinään rikasta.

Minulle annettiin neuvoksi lopettaa yritystoimintani ja jättäytyä työttömäksi työnhakijaksi. Työttömänä saisin todennäköisesti saman verran kuukaudessa tai jopa enemmän kuin yrittäjänä tällä hetkellä. Sitä en missään nimessä kuitenkaan halua, ja olen todella kiitollinen, että Tukilinja tukee yrittämistäni. Rakastan työtäni yli kaiken ja haluan tehdä sitä, sillä se pitää minut elämässä kiinni.

Tänä keväänä totesin, että minun on pakko päivittää kuvauskalustoani parempaan pystyäkseni tekemään asiakastyöt tarpeeksi laadukkaasti. Ilman tukirahaa hankinnan kulut olisivat olleet suoraan pois esimerkiksi ruokabudjetistani. Kelan järjestämässä ammatillisessa kuntoutusselvityksessä teimme suunnitelman, että yritän päästä ammattikorkeaan ja siten kouluttautua uudelleen. Toivon, että opiskelupaikka aukeaa, mutta yrittäminen ja valokuvaus tulevat kulkemaan rinnallani niin pitkään kuin vain mahdollista, koska valokuvaus on se mitä rakastan, oli se sitten työ tai vain rakas harrastus.

Kiitos Tukilinja minun tukemisestani. <3

Elisa Juhala